Möte med läkare och matchock

Att åka pendeltåg och tunnelbana tär verkligen på ens tålamod, jag brukar inte ha problem med sånt men när tåget börjar krångla och bli försenat och tunnelbana är så smockfull att jag inte ens kan blinka, då börjar jag tycka att det är lite för mycket.

Jag var alltså på psykologmottagningen och träffade deras läkare, jag är inte riktigt säker på vad jag tyckte om honom. Dessutom har jag lite problem med att rätt upp o ner berätta mina innersta tankar. Men han var påläst och efter lite dividerande så kom vi fram till följande:

-Jag ska börja med sertralin, men först efter jag har haft min testdag. Om jag testar plus- inte börja alls (min åsikt), om jag testar minus- ja.Vi pratade om biverkningar och vad som händer om de inte fungerar. Jag kommer förmodligen må väldigt dåligt de första 10 dagarna för att se förhoppningsvis må bättre. De ska jag äta 6 mån-1 år, höja och sänka dosen eller byta preparat om de inte fungerar.

-Jag har fått nya sömntabletter Lergigan som jag ska ta 2 timmar före sänggående. De är helt okey att ta vid ev plus (tänker jag inte göra) jag måste försöka ta dem så att sömnen regleras.

Sen ska jag dit igen i slutet på Januari och utvärdera medicinerna och fungerar de så ska jag påbörja KBT.

Kändes ändå ganska okey, han var påläst och intresserad och hade redan tänkt till. Men han var stel och..jag vet inte. Som läkare är mest.

****
Nu har jag i alla fall påbörjat progesteronet, detta kladd! Usch. Jag har även gjort ett tidsschema som jag ska publicera sen.

I morgon tänkte jag packa för på måndag kommer jag inte hinna. Jag måste även raka benen för man kan ju inte komma dit hårig. Och checka in på nätet såklart.

En packlista måste jag skriva oxå. Nu börjar det närma sig!

*****
Vi väger ju katterna varannan vecka och sen de börjat med nya allerigmaten har de gått upp massor allihopa. Så var det rea på animal och jag fick lov att slå till!

Så nu hälsar katterna:
-Att jo, de ska skrika på matte 04.14 varenda morgon tills maten kommer fram igen
-De ska tjata i hjäl oss till de får mat
-Stiina hälsar att det är helt under hennes värdighet och hon ska svälta och inte ta en tugga
-Alla är överens om att de vill ha ny familj
-Får de inte flytta så flyttar de hellre in på katthemmet igen
-Uppror!

Men Greta och Robban försökte i alla fall i går, Greta med tassen och Robban på bakbenen. Stiina ignorerar den och går och tjoar istället.

min godisalmacka på jobbet, mums!

världens sämsta bild, men det är en foderlabyrint




Kommentarer

  1. Lergigan/Lergigan Comp används som standarsmedicin vid kraftigt graviditetsillamående, så vid ett eventuellt plus för dig är det inte ett dugg farligt att ta. Jag själv åt Lergigan Comp 14 veckor när jag mådde som sämst under min grav. I compen är det dessutom koffein i, som ju inte ska va så bra för bebisen i för höga doser. Men de va låg dos i dem och jag drog ner på kaffet istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh, det visste jag inte. Så bra. Hoppas verkligen de hjälper!

      Radera
  2. Nu var det länge sedan jag kommenterade, så nu var det dags igen.
    Jag fick också Sertralin utskrivet mot min GAD och det var bland det bästa som kunde hända mig.
    T.o.m min man sa att han märkte en förändring.
    Däremot tyckte jag inte KBT:n gav mig något, men det kan ju bero på att jag inte kände förtroende för min psykolog till 100%.

    Lycka till med allt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas, hoppas jag kommer må bättre! Är oxå lite skeptisk mot KBT men ska bli spännande att prova!

      Kram

      Radera
  3. Som ett säger.
    Lergigan är inte det bästa sömnmedlet.
    Men är ok för bäbis.

    Däremot är inte Sertralin bra när man är gravid. Så det hade jag avstått tills jag fått barn. Vet att gravida tar det. Men då väger man barn mot mor. Det kan ge skador. Men många tar risken. Tom rätt vanligt. Vet inte hur man tänker då... Finns faktiskt andra alternativ. Kram på dig fina! (Läser. . men har massor själv just nu. Fått hjärtmedicin och sköldkörteln strular.. )tänker på dig och önskar med dig. KBT har hjälpt mig mot oro. Sket i mediciner. Jag vet inte var på skalan jag är gällande oro. Men jag är högkänslig.
    KBT är fantastiskt om det används rätt.
    Och man kan göra mycket själv.

    Ha en fin helg! ♥♡♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill ju inte ta alls, så det här var ett mellanting som jag tycker är ok. Hoppas det funkar. Hittills har inget funkat.

      Jag har inte tänkt att mixtra med det alls, oavsett vad läkaren sa. Inget sånt i min kropp om jag mot alla odds skulle få ett plus.

      Tänker på dig och hoppas du mår bättre snart!

      Kram!

      Radera
  4. Jag ska oxå börja äta sertralin! Första gången jag äter antidepp. Lite orolig eftersom jag inte har en aning om hur det kommer kännas eller hur jag kommer uppleva det. Har tänkt att börja i jul när jag är ledig en längre period pga jag har hört att man ofta åker ner i en dipp de första 2 veckorna. Ska bli spännande att se hur du upplever det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner mig oxå lite orolig över det (såklart) Men jag ska oxå börja när jag är ledig.

      lycka till o berätta hur det går!

      Radera
  5. Äter själv sertralin för min gad :) är ingen som helst fara för en eventuell bebis, det säger både min ivf-expert överläkare gyn och psykdoktor. Sertralin är det bästa och mest utprövadläkemedlet vid graviditet. Finns mer att läsa på janusinfo och

    SvaraRadera
  6. Sfog, som är gynekologernas typ riksförbund... Dock tycker jag inte den hjälpt så mycket men äter just den sorten för att kunna bli gravid utan att oroa mig för fostret :) lergigan är samma där, helt ofarligt, brukar ta det som lätt ångestdämpande när jag varit gravid för då är det nej nej med stesolid som jag har i vanliga fall, där kan vi prata om farlig om man blir gravid! Dock, en liten varning, lergigan knockar mig totalt. Kan sova länge läääänge.

    SvaraRadera
  7. Åhh, det strular när jag ska kommentera... Sertralin för mig är skönt för det kapar dom värsta topparna av oron, dock gillar jag inte den lite avstängda känslan jag upplever på dom. Alltså även det glada i livet blir lite nertoppat. Har för flera år sedan ätit zoloft som är samma medicin fast annat namn och när jag slutade då upplevde jag verkligen det som att aha, är det såhär man kämner i livet :) men just nu är jag så deppig och ångestfylld så orkar inte känna livet fullt ut..då är det skönt med lite dämpande av allt...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering