Plan för nästa försök :)

Whohoo! Jag har fått en behandlingsplan, jag har lagt den i mitt schema här till höger så ni ser alla datum. Det var dock ett stort MEN från kliniken och det var om gyn gav sitt godkännande att allt var okey i mage och livmoder.

Redan i mitten på december ska jag till Riga, så överraskande tidigt och vad skönt. Testdagen blir ju på julafton, det hade jag ju förra året oxå.

Jag har även bokat tid hos gyn för undersökning och mediciner. Jag får inte heller glömma be henne om remiss till HIV prover och de andra proverna.

Nu blir det att spara pengar, varenda öre ska sparas och det blir inga utsvävningar på ett tag. (vi firar ju bröllopsdag snart..hmmm)

****
Det var skönt att flexa hem tidigare i går, katterna blev glada. Sen bar det av till veterinären. Hon var hemskt pratglad och det var svårt att komma i håg allt hon sa.

Men han har inflammerade tarmar och magsäck och således även ärr från att ha haft det förr. Det verkar ju gå i skov och när han får det så verkar även bukspottkörtel och lever reagera på det. Hon hade nån teori om att han hade någon foderallerigi mot främst proteiner vilket gör att man kan reagera så här, han tvättar sig ju mkt men det har vi ju alltid trott är psykiskt.

Nu lämnade vi nya prover i går och ska se om det blir byte till svindyrt foder eller om det blir kortison eller både och. Problemet är ju även att vi har två till så fodret måste ju anpassas och z/d fodret finns bara i 2 kg och kostar massor.

Det var inte cancer men om skoven fortsätter finns det en risk att kroppen börjar överreager och börjar producera cancerceller.

De ringer om någon dag när proverna är klara och ger vidare instruktioner.

****
Bra saker i går

-Lyxigt att äta lunch hemma och komma hem mitt på dagen.
-Att kliniken svarade och Robban inte har tumör.
-Växeln på cykeln hade frusit och fastnat på ettan. Tur att det inte var på trean... (man såg ju ut som en idiot när man trampade på ettan i nedförsbackarna)







Kommentarer

  1. Vad härligt, lite positivt i vardagen! Skönt att Robban kan bli bättre men jag vet hur svårt det är med olika foder till katterna, de vill alltid ha varandras! Lycka till i december, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, otroligt att det inte går att lösa på nåt annat sätt.. Alla måste äta samma hos oss tyvärr. För Stiina skulle ju behöva snior/hårfoder, Greta smalmat och Robban allerigmat.

      Kram

      Radera
  2. Vad härligt att ni fått schemat inför nästa behandling, spännande! Och vad skönt att Robban inte hade någon tumör, verkligen glada nyheter! Det är jobbigt det där med specialfoder till den ena när man har flera... Jag kunde inte låta bli att skratta till när jag läste om växeln som frusit på din cykel, jag såg en bild av dig (trots att jag inte vet hur du ser ut, hihi) som trampade som en galning upp och ner för backarna!! :) Många kramar/N

    SvaraRadera
    Svar
    1. mmm..tyvärr såg det ju ut så oxå, tur att det var tidigt på morgonen och inte så många såg mig.. På hemvägen däremot....

      Kram

      Radera
  3. BRA att du skriver upp dina positiva saker!! Duktig du är! Jag såg att du skrev tre den här gången, och jag hade just tänkt be dig att öka till tre nu. Klarar du att komma på TRE bra saker varje dag nu??

    Och hur går det med mannen, pratar ni om det, och han säger bra saker också?? Jag tror det är bra om ni gör det tillsammans. Det är bra att ni fortsätter fokusera på varandra också! Detta kan hjälpa dig att komma nära honom igen (om de fortfarande känns knepigt). Prata om det!! :)

    Tänker mycket på er!

    kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. *puh* Jag kämpar :-)

      Jag brukar fråga honom men nu har jag glömt bort det. Ska göra det i kväll.. (när han svarar brukar jag dessutom glömma det till inlägget sen )

      Kram

      Radera
  4. Hahhahaha skrattar åt bilden av dig när du trampar på ettan!!! :-)
    Åh vad härligt med en plan! Det ska gå bra den här här gången och jag håller alla tummar och tår jag har!!
    Kramar

    SvaraRadera
  5. Våra katter äter C/D. De finns som stora säckar med. Ska ta reda på om z/d finns i större här.

    Så skööööönt! Vilken lättnad att läsa att Robban är ok! Måste medge att jag oroad mig.

    Skönt med planen med!

    Grattis på båda faktiskt. ♥

    Varför trampade du i nedförsbacken?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bara hittat 2 kg än så länge..

      Men jag har ju bråttom ju :-)

      Kram

      Radera
  6. Skönt att ni fått en plan från Riga. Vi är näst intill synkade den här gången - preliminärt så har vi återföring i mitten/slutet av november. Den här gången plussar vi tillsammans igen och sen går det hela vägen utan problem! <3

    Skönt också att Robban verkar vara OK. Han var en av mina favoriter medan jag fortfarande volontärjobbade på katthemmet. <3

    Känner igen det där med oro som blir för pälsbollarna när de inte mår bra. Vi har ju också tre som är adopterade från katthemmet och f.d. vanvårdskatter, alla med diverse krämpor. En astmatiker, en helt blind eftersom näthinnorna förstörts över tiden (vanvård/undernäring alternativt genetiskt eller kanske en kombination) och sen lillskrutten som också är under utredning på Albano eftersom han tvättar av sig all päls på bakkroppen, kräks som en tok och är allmänt "skvätträdd" för allt och alla, inklusive mig och maken som han tidigare inte reagerat på.

    Verkar som om det lutar åt sköldkörteln som är överaktiv på honom då två senaste proverna legat över gränsvärdet. Hoppas på att det är så pass "enkelt" och att vi kan lösa det med medicinering/foder och kanske behandling med radioaktivt jod om så behövs.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt :) Då hoppas vi på att allt går väl för oss båda.

      Robban är en sån gosefis, vi älskade honom från första stund! (de andra oxå såklart)

      Oj, då framstår ju våra sjuklingar som rena semester jämfört med er!

      Kram!

      Radera
  7. Våra katter äter Royal Canin Hypoallergenic cat och detta får vi tillbaka en del från vår försäkringsbolag för katterna, då vetrinären har ordinerat detta. Men efter drygt 1,5 år har vi nu kunnat gå över till Royal Canin Digestive. Kan ju vara värt att kolla om det nu blir så att han behöver specialfoder.

    Vi köpte det via vetrinarbutiken.se, lite billigare än hos vetrinären och den största påsen var på 4,5 kg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jasså? Hurdå? Hur kan man få det? Det skulle ju vara toppen isf!

      Jag har surfat lite grann, Men det krävs lite mer surf och tid innan jag vet säkert om det finns billigare än det jag sett.

      Kram

      Radera
    2. Ta kontakt med ert försäkringsbolag och säg att ni har fått ordinerat specialfoder av vetrinären och att ni har hört att ni kan få tillbaka en del av dom pga att det räknas som medicinsk behandling. Vi skickade sedan in kvitto ihop med blankett och efter ett tag kom pengar på kontot

      Radera
  8. Vad duktig du är med positiva saker!
    Jag har ibland svårt att se det positiva och denna utmaning var ju jättebra. För även små och enkla saker, kan vara bra saker!

    Å så skönt med en plan från Riga!

    Kramar

    SvaraRadera
  9. Men så glad jag blir att ni har en ny plan.. Skulle gärna hänga med dig till Riga för du har beskrivit det så vackert.. Men det blir nog lite för lång resa för mig. Jag får låtsas att jag är med dig där och hålla tummarna här hemma istället..
    Skönt att det inte var värsta domen för Robban. Hoppas han inte blir dålig igen och att han får vara frisk ett tag nu..

    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering