Gaser & medicin

Det finns några saker just nu som jag inte riktigt trivs med och som jag inte vet hur jag ska lösa. Jag torr jag har provat det mesta men inget funkar..

Det ena är min mage, ända sen förlossningen är den helt koko. Det bubblar, låter och produceras pruttar som aldrig förr. Värst är det på eftermiddagen på jobbet. Då låter de så de på andra sidan korridoren hör och bubblar och vill gärna pruttas. Det har ingen betydelse vad jag har ätit. Det är samma sak varje dag.

Det är inte så roligt att ha en sån mage på jobbet, hemma gör ju inget även om katterna brukar stirra fundersamt på min mage.

Jag äter lactoplus, dimetikon och har provat proviva och olika maträtter.

Jag vet inte alls vad jag ska göra. Vet ni?

Det andra är att jag är så rödblommig i ansiktet hela tiden. På jobbet såklart. Ungefär som jag är stressad eller generad, ibland är ansiktet varmt och ibland inte. Det är skitjobbigt och jag lider verkligen.

Vad ska jag göra? Stå som ett stopplyse varje dag?

****
I går ringde veterinären, hon sa att leverproverna var bra så nu ska vi börja med kortison. Lustigt nog ska Robban äta prednisolon som jag brukar äta innan försöken, jag hade ingen aning om att man skrev ut sånt till katt.

Det var ett avancerat schema med varannan dag och även varje dag i olika doser i 3 veckor. Sen ska vi tillbaka på återbesök. Det är en del biverkningar så vi får vara uppmärksamma.

Han (alla 3) ska även äta Royal Canin Hypoallergenic som vi långsamt ska fasa in. Tyvärr finns ju inte det i våtfoder så hur vi ska lösa den saken har jag ingen aning om.

De får ju ca 1 tsk våtfoder morgon och kväll och redan vid 20 på kvällen drar Robban i gång och jagar oss om sin mat och håller på så till 21.30 då de får lite våtfoder, sen går han och nattas hos husse.

De har ju torrfoder framme hela tiden så det verkar vara själva grejen..Inte vet jag men om vi inte skulle ge honom det så blir det nog rena kattastrofen, vi har ju missat nån gång och då jagar han oss tills vi ger honom. Ja, han är inte bara skyldig utan även Stiina jagar på oss men lite mer diskret.

****

I dag har jag medarbetarsamtal. Herregud. Jag oroar mig. Faktiskt.

Dagen ska jag avsluta med ridning. Hurra!

****
Bra saker i går?

Jag har tänkt och tänkt, men det var en rätt bedrövlig dag på jobbet med skrikande påverkade människor, arga och grät. Kära nån.

 Stålgrejen i min BH stack ut på sidan och stack mig i skinnet hela dan. Jag har ett rött märke där nu. Det är ju sjukt- min egen BH försöker döda mig. 

-Robban var superduper go i går.
-Hmmmm


Makens bra saker

-Flytten på jobbet gick bra även i går
-Hans personliga skyltar till bilen har kommit som han fick i present. (kära nån)

Kommentarer

  1. Hm hm hm...
    Nu blir det bakläxa... ;)
    Det låter ju som om din dag var lite tuff, men nåt mer kanske var bra?? Ni pratade ju, mannen och du, eftersom du vet hans två bra saker. Kanske var ert samtal bra? God mat? Solen kanske tittade fram lite på eftermiddagen? Sköna kläder? En skön tevestund i soffan? Nåt....??

    Men du är duktig, du kämpar på!!

    Många kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maten var ok men Robban skrek som en mistlur så jag brände vid kyckligen, försökte bära på honom o leka med Greta samtidigt...

      Kram

      Radera
  2. prova att lägga torrfoderet i lite vatten så blir det ju blötmat. Vi gav våra det fodret plus lite vanlig blötmat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gud så smart. Det ska vi prova!

      Tack!

      Radera
    2. ibland är våra älsklingar lite dumsöta, vi har en speciell godisburk och våra kan äta hur mycket godis som helst men nu ligger det vanlig mat och det vill ha massor men äter inte det som ligger i matskålen med samma entusiasm

      Radera
  3. Ang gaser så testa att hoppa över allt som innehållet vetemjöl; pasta o bröd etc, lättare än man tror och otroligt effektivt på min mage iaf! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter nog rätt mycket sånt och har gjort hela tiden. Konstigt att det börjat nu helt plötsligt

      Radera
  4. Jag har också lagt torrmat i vatten för att få blötfoder när vi inte hade. Det går att "spetsa" såsen med något gott (leverpastej, fisksky, diska ur stekpannan med vatten m.m)

    Vad du ska göra med magen vet jag inte. Har du kollat dig för gluten och laktos. I Sverige är det ganska vanligt att bli gluten intoleranta i vuxen ålder, stod det i senaste Allergia.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är redan laktosintolerant, gluten har jag testat.

      Måste vara nåt jag äter?!

      Radera
  5. Jag vill ändå slå ett slag för vetemjöl (igen). Hade själv heller inga problem förr, men plötsligt så räckte det med ett par bullar för att magen skulle bli helt uppblåst på kvällen. Kom på lösningen av en slump för att jag åt lchf kost en vecka, för en tid sedan. Nu är jag inte så noga med potatis och ris o sånt, mörkare bröd kan också gå bra i mindre mängder.. Tror det är något med den moderna vetemjölsprocessen,, det är inget för en mage som behöver jobba lite! Kan ju vara värt att testa i alla fall, uppblåshet är ju en riktig pina. Jag har minnen från mängder med situationer då det varit en sjuk påfrestning att ha så mkt luft som man inte vågar släppa ut..

    ps. Du är stark och beundransvärd!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering