Sorg och lite bilder

Jag skrev på FB i går:
"Äntligen blev vi föräldrar men inte som vi tänkt oss. 

Välkommen till världen vårt älskade änglabarn Isak som föddes alldeles för tidigt för att kunna vara kvar hos oss. 

Född på SÖS 12 sep 23.54. Tack för den lilla tid vi fick tillsammans. Mamma och pappa älskar dig."


Jätteskönt att komma ut ur garderoben, vi har fått en otroligt bra respons och det är så skönt att alla vet vad vi går igenom. Jag la även till en bild på de små fötterna.

Alla skrev sån fint på FB och sms och alla era fina kommentarer så jag fick en rejäl gråtattack i går kväll, jag tror jag grät en hel timme. Jag fick även blommor men vi kan ju aldrig njuta av dem då katterna tuggar på dem. Så jag fick ställa ut dem. Min syster med familj skickade en underbart lejon med ett kort där hela familjen skrivit på. Åhh då grät jag ännu mer.

Sen tog jag en propavan vid 20-tiden i går kväll, jag googlade nämligen och har förstått att effekten kan sitta i 12 timmar och man är lite som en zombie dagen efter.

Jag somnade vid 22, stapplade upp vid 1 och kissade, vaknade vid 7.30 igen. Nästan 9,5 timmes sömn, det var länge sen jag sovit så länge. Nu känner jag mig helt förstörd, seg och lite konstig.

När jag tittade mig i spegeln så är ögonen svullna och små, svarta ringar under ögonen och gråblek. Jag känner knappt igen mig själv. Jag har fortfarande svårt att äta och är ganska orkeslös.

Jag känner mig tom, konstig och väldigt sorgsen. Minsta lilla empati från någon och jag gråter. Vissa av händelserna från förlossningen spelas upp som en film i huvudet hela tiden. Det är som en LP-skiva som hakat upp sig.

Tänk att vi är Änglaföräldrar, det känns så konstigt och det sista scenariot jag tänkt mig. Att det skulle sluta så här. Konstigt ord egentligen, Änglabarn. Att vår Isak är en Ängel. Det kan jag inte förlika mig riktigt med. Häromdan när jag var så ledsen sa jag att jag fasiken ska gå ur svenska kyrkan, för finns det en gud så har han svikit mig. Då vill inte jag längre vara kompis med honom.

Jag har filat lite på förlossningsberättelsen och lagt till och tagit bort, det är viktigt för mig att det blir nedskrivet och korrekt. (ifall ni undrar varför den ändrar sig hela tiden:)

Jag gråter ofta när jag skriver blogginläggen men det är så skönt att få allt nedskrivet, allt jag känner blir så verkligt då. Alla tips och tankar och värme för er gör att lite av mig läker.

Min hjärna har oxå fastnat på begravningsbyrå, jag trodde kuratorn skulle fixa allt. Att vi skulle få slippa för en gångs skull. Men nejdå. Och de kostar väl oxå pengar?!

****

Jag ville så gärna ha ett hjärta i guld (jag har bara guldsmycken på mig) med Isaks fotavtryck från lifestone.se tills jag såg priset 7900 kr!! OMG!

Så då tänkte jag ett i silver till mig och maken men hans kostar då 1900 och min 1800. Men det är ju inte klokt.

Nu har jag kört fast. För vi har lagt alla pengar på köket.

Sen tänkte jag bara ge ett smycke till maken för han fyller jämt snart  (den 27/9) (då har jag hunnit få lön). Men det känns så futtigt. Så har jag inga pengar att köpa en bra present till honom heller. Tänkte först en ny iphone då hans är trasig. Men det har jag inte heller pengar till.

Och jag orkar inte. Jag vet inte alls vad jag ska hitta på. Allt är så jobbigt just nu, även de små sakerna som plötsligt känns enorma.

****
De här dagarna ska jag ägna åt att göra ett minnesalbum till Isak och sätta upp hans tavlor med fot- och handavtrycken. (och klura på det här med smycken och presenter)

Isaks hand ser lite konstig ut, men det är jag som är dålig att ta kort. Den ser mer glänsande och röd ut än den var.

Från lifestone

Isaks lilla hand

Från syster med familj



Kommentarer

  1. Blir så otroligt ledsen av att läsa din historia och hur det slutade för er nu. Det gör verkligen fysiskt ont, så hemskt är det... Men vilken fin bild på Isaks fina hand!

    Önskar att jag kunde skriva något som betydde något, något som gjorde skillnad, men orden räcker inte till. Jag tänker mycket på er, och er fina Isak har berört många därute....

    Många kramar från Angelica, en läsare i Skåne

    SvaraRadera
  2. Älskade lilla Isak...vilken fin liten hand i mammas....
    Oj vilka priser hos lifestone....
    Amanda Egilson har mycket fint ,men inte med hand-fotavtryck. Man kan skriva in namn på olika smycken....i silver, en del med litet guldhjärta som dekoration.
    Man kan även montera till en liten ängel.
    Många kramar från Titti

    SvaraRadera
  3. Så fin hand!! Älskade lilla pojke.
    Jag säger aldrig att vi är änglaföräldrar till Tusse. Vi är föräldrar och Tusse är vår son. Men man ska säga det som känns bekvämast.

    Tänkte på en sak, du behöver inte göra massa saker de närmaste dagarna. Kräv inte av dig själv att du ska komma på saker och har bi inte råd nu,vänta lite. Minnet av Isak finns kvar ändå <3

    Vad du har kämpat senaste dagarna. Gråt nu bär du gråter och låt ringarna under ögonen vara där en stund.

    Varm kram från mig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med Anne. Jag tycker inte heller om uttrycket änglföräldrar/änglabarn och så. Hitta dina ord som känns bra.

      Ja, kämpat. kram

      Radera
  4. Kolla in alskadebarn.se, där kan man göra smycken i en mer human prisklass med fot- och handsvtryck etc.

    Massor med varma kramar

    SvaraRadera
  5. Jag har sett flera smycken där man sätter i en liten berlock med barnets namn..Går att beställa hos de flesta guldsmeder också förutom på internet förstås.

    Själv har jag en ring i kedja där mina barns namn är ingraverade.
    Men jag tycker ni kan vänta med det tills allt lugnat sig. Ha ingen brådska med just detta utan kika i lugn och ro och bestäm er sedan.

    Så fin liten hand och det var gripande att se avtrycken..
    Önskar jag fanns närmare.
    Kram från Lena och missarna

    SvaraRadera
  6. Åh, så fin liten hand! Fantastiskt fin och vad bra att ni tog minnesbilder.
    Jag kan tyvärr inte komma med något bra tips på namn- eller avtryckssmycken, men kanske att du hittar något med lite hjälp från alla andras tips här? Och att göra ett minnesalbum kanske kan ge dig fler idéer till annat.

    Många kramar

    SvaraRadera
  7. Isak är jättefin... Och du är så stark. Kram

    SvaraRadera
  8. Handen är så fin, så liten där i din hand, alldeles perfekt. Lille Isak.
    Och... jag tycker ni ska be att få bli sjukskrivna en längre tid än två veckor, inte minst med tanke på ditt jobb. Fundera på det åtminstone, saker kan komma med fördröjning. Kramar i massor

    SvaraRadera
  9. Jag halkade in för första få gen idag och har läst ikapp lite grann. Jag är så väldigt ledsen för eran skull, tårarna har sprutat i omgångar när jag läst. Det finns inga ord jag kan säga.

    Jag vet inte hur du känner och känner inte dig som perso men för ett tag sen följde jag en tjej som varit med om nästan samma sak (osäker på vilken sjukdom henne pojkar hade, tror de var ensamma i Sverige om just den) om du bearbetar bra genom att läsa om andra som tagit sig igenom så skicka iväg ett mail så kan du få adressen.

    Vill inte lägga ut den då hon slutat blogga och bloggade för att bearbeta.

    Sänder er iaf otroligt många tankar och all lycka och kärlek jag kan, till er och er framtid!

    Mig når du på http://vntanlngtan.blogg.se/

    <3 <3 <3

    SvaraRadera
  10. Jag skriver sedan om hur jag bar mig åt med kostnaden... finns din mejl ngnstans så kan jag ta det där när lillasyster sover

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittade när jag inte mobilsurfade :-)

      Radera
  11. Svarade dig på FL, Änglarum.

    Hoppas du får bra tips från andra ang. transport.

    Kram

    SvaraRadera
  12. Åh den lilla handen, så fin! Ni har en fin son! Grattis till er son! Åh vad jag önskar att ni hade fått mer tid tillsammans, att han hade fått komma till er frisk och levande efter en fullgången graviditet och fått växa upp hos er, här på jorden. Ni är hans föräldrar oavsett om ni kallar er föräldrar eller änglaföräldrar och det är bara ni som vet vad ni vill kalla honom, änglabarn eller barn. Ta hand om er. Jag tänker på er alla 3. Kramar

    SvaraRadera
  13. Vilken vacker hand, fina Isak ♥ Ta hand om er, ni finns i mångas tankar! /C

    SvaraRadera
  14. Mitt hjärta brister en smula när jag läser om er ofattbara förlust. Så ledsen att ni fick säga farväl innan ert liv tillsammans ens börjat. Jag känner igen detta sorgliga från flera vänner. Sorgen följer med, men syskon har kommit till de förlorade barnen.
    Jag vill tipsa om en CD med sånger som skrevs av en mamma som du: http://www.svedbergengstrom.se/index.php/cd/
    Så fina sånger, som kan bära i de mörka stunderna.
    Varm hälsning,
    Cecilia

    SvaraRadera
  15. Är så ledsen för att graviditeten skulle sluta så här. Men Isak kommer alltid att finnas hos er, på ett sätt.
    Om det stämmer som kuratorn sa att en begravningsbyrå eller ni själva kan ordna så att Isak kommer "hem" , då behöver ni ju inte betala en begravningsbyrå. Kanske kan din syster eller en vän hjälpa till med det praktiska, ringa nödvändiga samtal etc.
    Tänker på er,

    SvaraRadera
  16. Så fin bild med hans lilla hand i din. Kram

    SvaraRadera
  17. JAg kom in på din blogg idag och har läst igenom den bakåt en tid. Det finns inga ord som kan beskriva den känslan och otröslighet som jag fick när jag läste hur det slutade med lilla Isak. Du (ni) har gått igenom mer än vad man ska behöva göra, ni har kämpat, gråtit och åter kämpat och så slutar det så här, livet är verkligen inte rättvist. Jag har också en väldigt svår endometrios som gör att jag inte kan få barn, så den känslan kan jag känna igen migi. Jag skickar all styrka och en massa kramar till er. Kram

    SvaraRadera
  18. Beklagar av hela mitt hjärta!

    Många kramar
    /Mona

    SvaraRadera
  19. Du är nog i en rejäl fullskalig chock. Du har fått jobbig och ledsen sak gång på gång och det byggs på.
    Så länge. Jag förstår att du är trött. Man blir trött.Uppgiven. Jag vill som vanligt säga tusen saker för att det ska kännas bara litet bättre. Sorg och hur man gör är olika. Jag har provat allt. Kostnad. Vi hade inte så mycket kostnader. Tidningsannonsen var mest störig. Vi spred våra döttrars aska i havet.Vi har ingen grav att besöka på samma sätt. Vi valde det för att jag är uppvuxen vid havet. Det finns olika sätt. Kistan fick vi från sös när vi själva hämtade-kostade bara bensin. Det var enda gången våra döttrar åkte i vår bil..i kistor.
    Vi betalade bara begravningsbyrån för annonsen. Och blommor till begravningen. Programmet till begravningen fixade jag och sen tryckte vi upp några bara. Man kan göra på många olika sätt. En del använde ballonger. Leksaker. Mycket ljus.

    Sen tycker jag inte att det var värdigt att du fick vara på gyn. Tycker du skulle fått en ryggbedövning.Det gör också ont i mig när jag läste. Du skulle väl iallafall fått det.Inte må så dåligt när det redan var jobbigt. Jag är så förtvivlad med dig. Fast jag inte känner dig. Det är så fruktansvärt orättvist. Jag önskar jag kunde göra något. Något mer än att bara försöka skriva ord som kanske tröstar en smula.

    Orden på fb var väldigt fint skrivna och bilden på din sons hand så fin. Det var ju bara inte såhär det skulle vara! Jättekram!

    SvaraRadera
  20. ps..skulle sagt att vi ville göra allt vi kunde.. vi resonerade att det var bättre att ångra sånt vi gjorde..än att ångra det vi inte gjorde. Flåt om jag är rörig men jag är trött. Tänker på dig så jag inte kan sova :)

    Stor kram!

    SvaraRadera
  21. En sån fin liten hand...

    Kram

    SvaraRadera
  22. Tack alla fina ni för att ni finns, ger mig tips och era tankar värmer så gott.

    SvaraRadera
  23. Er och Isaks historia berör många. Kan du inte lägga ut ett kontonummer här på din sida? Jag tror det finns många som skulle vilja hjälpa er att få ett riktigt fint minne från Isak. Ni kanske får ihop så mycket pengar att ni kan köpa era smycken. Känn inget skam för det. Många samlar pengar efter en sådan händelse (till barnfonder, spädbarnsfonder, prematurbarn, m.m.).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har en donationsknapp som legat gömd längst ner i bloggen. Jag har nu flyttat upp den till lite synligare ställe.

      Mitt kontonr kan man få om man mailar mig.

      Radera
  24. Jag blir så djupt berörd av eran historia.
    Men jag måste ändå få gratulera till er son och hoppas att du inte tar de orden fel.
    Han är verkligen vacker, den lilla glimt jag fått av honom.

    Många kramar från mig. <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering