Vecka 16 (15+0)

Tänk att jag efter 12 år äntligen är i Vecka 16 :) Snart halvvägs, det är så overkligt!

Snart ska man kunna känna bebisen, men tydligen är det lätt att förväxla med gaser och tarmrörelser.
-Oj, jag kände bebisen! Åh, nej. Det var bara en fis. hahaha:-)

Att det känns overkligt kanske inte är så konstigt eftersom vi fortfarande inte riktigt vågar tro och hoppas innan UL den 14 augusti. Det känns lite som en milstolpe, förhoppningsvis blir vi klokare då och vet vad som ska hända.

Jag tycker mig mår ganska bra om man bortser från humöret, halsbrännan och ryggen. I natt bytte jag säng med maken och det blev ännu värre, nu har jag i stället ont i hela ryggen istället för en bit av den.

Katterna blev helt förvirrade när vi inte låg på den sida vi brukade så de stökade runt en stund innan de hittade matte och kunde krypa ner hos mig.

*****
Snart ska vi åka i väg till kompisen och vara kattvakt nån timme, sen ska vi hem till en granne och vara hundvakt nån timme.

Roligt! Det skulle jag kunna ha som heltidsjobb, pussa på djur hela dagarna.

Från Vårdguidens gravid vecka 16


Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamma

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. 

Halsbränna

En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Undvik större måltider och mycket dryck sent på kvällen, undvik starkt kryddad mat och fet mat. Sluta röka och avstå från alkohol om du inte gjort det redan. Försök undvika stress. Ät på regelbundna tider och lägg gärna in något mellanmål. Se över ditt kaffe- och tedrickande. Om du fortfarande känner dig besvärad finns läkemedel receptfritt på apoteket. Fråga apotekspersonalen eller din barnmorska om råd.

Kommentarer

  1. Sååå underbart att vara gravid! Det är dig väl förunnat! Jag skulle gärna vara gravid 10 ggr till, men nöjer mig med den unge jag har, en är lagom för mig, hehe

    SvaraRadera
  2. Jag kände inte några sparkar från mina tvillingar för runt vecka 24!!!!!! Så det är väldigt olika.
    Köpte en doppler så jag kunde höra deras hjärtljud :)
    Din lilla har det säkert toppen inne hos deg.
    Hoppas du snart får goda nyheter så du kan mysa med din graviditet.
    Stor kram
    Ahm66

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering