En dag ur katten Robbans liv :-)

Husse har skrivit artikeln och publicerat den i kattforumet, den är riktigt riktigt bra :-)


Robbans långa dag

Hej, jag heter S*....men kallas vanligtvis för Robban. Så här kan det gå till en vanlig dag i mitt liv.
Tidigt i morse försvann husse och matte som de brukar göra strax efter de har grävt igenom min toalett (vad gör de med det de hittar egentligen?) och gett mig mat. Sen börjar en lång dag. Jag börjar med att patrullera runt och kontrollera att allt är som det ska.
Stiina ligger och sover på husse och mattes säng, Greta ligger på en stol ute på altanen. Allt verkar vara under kontroll. Jag går och äter några hårdisar och kryper sedan ner i min favoritfilt i soffan.
Vaknar efter ett par timmar. Dags att patrullera av huset igen. Ingen husse eller matte hemma. Hittar en skalbagge som jag äter upp. Stiina har flyttat sig och ligger nu i lådan i katträdet. Greta sitter ute på altanen. Jag går dit och ger henne en örfil. Ett litet bråk piggar alltid upp. Efter att satt Greta på plats börjar jag må lite dåligt, jag skulle inte ätit den där skalbaggen. Jag hittar en bra och mjuk matta som jag kräks på. Nu känns det bättre. Jag går och äter lite fler hårdisar och hoppar sedan ner i filten igen.
Framåt eftermiddagen hör jag hur det rasslar i ytterdörren. Jag rusar dit. Det är matte som kommer hem. Jag kastar mig upp på hennes axlar, en enkel match för mig med mina långa klor. Sen vill matte leka. Hon tar fram råttan som sitter i ett snöre, den tycker hon om. Jag jagar råttan runt och genom prasseltunneln, det brukar göra matte glad. Ibland gör jag höga skutt. Det är inte så svårt att roa sin matte. Efter en stund tröttnar matte och börjar laga mat. Jag försöker hjälpa till så gott jag kan och inspekterar noggrant att allt går rätt och riktigt till.
Lite senare rasslar det i dörren igen. Det är husse. Han hänger av sig jackan och ställer ifrån sig väskan. Sen tar han upp mig och bär runt på mig. Det här är bästa stunden på hela dan. Alla är hemma och jag kan känna mig trygg i husses famn!

Kommentarer

  1. Vilken härlig text! Den där Robban verkar vara en skön typ. Katter är fantastiska djur!

    Fiffig, med lillkatten Luna

    SvaraRadera
  2. Hohohoho!
    Lilla Robban, stora personligheten!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jättebra skrivet av husse. Bra flyt och det känns som det är Robban som berättar, man ser hela dagen spelas upp. Fröken Bus

    SvaraRadera
  4. Gud vad bra beskrivet.. Som ägare till tre katter själv så skrattade jag hela berättelsen igenom :)
    /Vivela

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering