Vecka 7 (6+4)

I stockholm får vi en tidning som heter vårdguiden, den handlar om sjukdomar och vård. I går var det en artikel om missfall, att det är vanligt, att de ofta sker innan vecka 12 och att man kan gå omkring och tro att man är lyckligt gravid men och att magen växte men det var inget hjärta. Det hette missed abortion eller nåt sånt.

Varför läste jag det nu då? Det känns ju inte alls bra. Lever nåt i min mage men ändå inte? Jag vill bara veta.

Dessutom var det nån som sa att man ofta inte gör VUL på inskrivningssamtalet på MVC. Meh? Vad är då meningen liksom? Knäppt.

Nu på morgonen kände jag nog en liten tendens till  lite illamående. Yoghurten smakade konstigt och smakade inte alls som vanligt. Mackan var lika svår att få ner den, men vattnet smakade helt fantastiskt.

Knasigt.

****
Min lilla spion i stallet berättade att hon hade hört mina ridkompisar prata om mig i går, de undrade hur jag mådde och varför jag inte var där. Sen skickade alla både sms och FB-meddelande. Gulliga dem.

Jag sa att jag hade ryggskott (vilket jag har) men jag kommer och fikar med dem nästa vecka. Jag tycker det är alldeles för tidigt att säga nåt så jag kommer fortsätta skylla på ryggen.

Jag saknar dem och hästarna SÅÅÅÅ mycket. Det har ju liksom varit mitt liv i 3 år. Jag som kom med på betesläppet och allt.

Nu rör jag knappt på mig alls.

Saknar.

****
Halvdag i dag. Måtte jag överleva förmiddagen.

Kram på er!

Kommentarer

  1. Det stämmer att man inte gör vul vid inskrivning - du får vända dig till privat gyn. Jag gick till den stora kliniken på Odenplan i v 8 för att försäkra mig om att hjärtat börjat slå

    SvaraRadera
  2. Nej precis, man får inget vul vid inskrivning utan det får man fixa själv på annat sätt. I den "normala" mödravården ingår bara rutinultraljudet runt vecka 18, dock erbjuder många landsting även kub-test i vecka 10-13.

    SvaraRadera
  3. Efter mitt första mf var det en fin rund baby på framsidan på Vårdguiden -sådär lämpligt kändejag!

    När jag haft ma så har hinnsäcken varit tom, du har ju ändå sett något! Men jag har alltid begärt vul i v 8 sen mitt första mf så att jag vet, gör det du också. Privat kostar, men det struntade jag i. Man vill veta så snart som möjligt.

    SvaraRadera
  4. Man gör inte ngt vul vid inskrivning men du kan ju höra om du kan få ett tidigt ultraljud vid ett senare tillfälle. Annars kan man som sagt göra privat,om de inte vill remittera. Vi gjorde hos Ultraljudsbarnmorskorna. 600 välinvesterade kronor!

    SvaraRadera
  5. Jag tror faktiskt att ma är vanligare än "vanligt" missfall, dvs att fostret dör innan kroppen känner av det. Det är ju bara en teknisk term, lidandet är detsamma. Jag kände inte till begreppet ma innan jag själv drabbades. För mig tog symptomen slut i vecka 13, i vecka 16 skedde själva missfallet, men man trodde att fostret dött omkring v 13. Nu har jag två levande barn.

    Att yoghurt smakar äckligt och vatten gott är ett typiskt graviditetstecken!

    SvaraRadera
  6. Jag tycker att det är konstigt att man inte kan be att få ett ultraljud tidigt. Det kan ju inte vara bra att en blivande mamma ska gå och oroa sig. Speciellt i detta fall då du väntat så länge och kämpat.
    Många gånger har jag undrat varför det inte går att gå ifrån principer och regler och istället fokusera på människan som kommer till en vårdcentral/Mödravård.

    Sköt om dig och mina tankar och tummar är med dig hela tiden.

    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera
  7. Jag önskade ett VUL vid min inskrivning och fick göra det. Ingen ifrågasatte eller tyckte det va konstigt. Jag går på Prima Liv Danderyd. Men nej det ingår inte som rutin. Lycka till med allt!! /Sara i v 34

    SvaraRadera
  8. Gjorde IVF och då kollas alltid vul vid ca v.7. Det upptäkctes MA. Tror starkt att mina misslyckade ivf och MA berodde på min Endo. Sedan åt jag prednesolon och då gick allt bra. Hoppas "din" är en survivor. Jag hade bett om ett VUL vid inskrivning i din situation. De kan ju inte neka dig det, de får skicka en remiss så är det bara du måste utnyttja sjukvården, stå på dig och allt kommer att gå bra!

    SvaraRadera
  9. Jag har inte följt din blogg så länge, men STORT grattis! Vilken underbar lycka att ni äntligen lyckats!

    Får man fråga varför du inte rider? Motion är ju bra i alla lägen! Eller är du rädd att hästarna ska råka göra dig (och fostret) illa?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :)

      För att jag inte vågar chansa, 12 år slit och tårar vågar jag inte riskera.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering