Vecka 10 (9+5)

Jag är så tacksam för varje dag, trots det inte var så här jag tänkt mig min graviditet. Med blödningar och ont i magen.

Varje dag när jag blöder mycket eller får ont i magen tänker jag; "får jag missfall nu? Är det nu det händer?"

Sen pustar jag ut för att ha överlevt ännu en dag. I går hade jag vetekudden på magen och det lindrade faktiskt. Skönt!

I går em ringde sköterskan och berättade att läkaren skrivit ut cyklokapron. Tack för det! Läkaren sa att man bara ska äta dem 10 dgr på raken men när jag googlat lite verkar de flesta ta dem under nästan hela graviditeten när de blödit. Det hade ju varit bra om jag kunde ta dem varje dag, jag möglar ju snart där nere om jag ska ha binda på mig jämt.

Just nu håller jag på att planera resan, vad vi ska göra innan dess, förbereder inför kattvakterna, klurar på packningen, tvättar osv. På lördag ska jag åka och handla baddräkt i min favoritaffär som bara har bra BH och baddräkter. Med personlig service. Sånt älskar jag!

Vete sjutton hur jag ska gör med blodproverna. Jag har fortfarande stora blåmärken. Kanske jag kan åka på måndag? Tills dess borde det ha läkt.

I dag ska jag jobba 8-12, det låter lite men mitt onda brukar komma vid 11 och dessutom ska jag göra mina heltidsuppgifter på den korta tiden.

Men skönt är det. Det känns lyxigt att få egentid. Kanske jag orkar med en promenad sen? Jag längtar efter att få börja röra på mig!

Kommentarer

  1. Nä, vänta nu.... Poängen med att vara halvtidssjukskriven är inte att du ska stressa massor för att hinna göra allt på halva tiden, poängen är att du ska göra hälften på halva tiden resten får "någon annan" göra. Fungerar inte det så tycker jag att du ska be att få bli heltidssjukskriven efter semestern (om du inte mår bättre, vilket vi hoppas). Det är din chefs ansvar att plocka bort arbetsuppgifter från dig så att det som är kvar motsvarar en halvtid.

    Trevlig resa!

    Kram Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet :( Men det är sånt kaos på jobbet!

      Men nu är det semester!

      Kram och hoppas vi hinner ses under sommaren!

      Radera
  2. Det jag skulle skriva hade redan blivit sagt men jag understryker väl då ;). Låt den andra halvan av ditt jobb vara din chefs problem ett lösa, det ÄR en chefs jobb. Inte ditt ansvar att jobba dubbelt så snabbt. Det är de inte värt. Tänk på dig själv, din hälsa och grynet i magen.

    Jag hoppas att du får må bättre!
    Ta hand om dig.

    kram

    SvaraRadera
  3. Var rädd om dig och tänk inte på jobbet. Det är så svårt att släppa jobbtankar när man är mitt i det , jag var likadan. Svarade på mail och fixade jobbuppgifter fast jag var hemma och sjukskriven i slutet för jag hade så dåligt samvete jag inte jobbade. Men ingen tackar en och barnet och hälsan är det viktigaste. Njut av din semester och hoppas att det blir bättre med blödningar och ont. kramar Lina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering