Vecka 10 (9+0)

Veckobyte i dag, det är ju inte klokt! Från och med i dag är det inget embryo längre utan ett lite foster. Hur stort är inte det?

Fast jag blöder som en öppen kran som vanligt. Det är som att ha mens. Smärtan har varit liiiiite bättre så jag har varit väldigt aktiv ute i trädgården vilket gör att jag blöder ännu mer.

Fast i dag klippte jag häcken, det uppskattade verkligen inte min mage. Men min hjärna gjorde det. Så nu är jag däckad i soffan med ont och blod.

Märkligt.

Från Libero:


Vecka 10

Nu har alla inre organ som njurar, lungor, könsorgan, mage och tarmar bildats och börjat samarbeta, men de är fortfarande inte färdigutvecklade. Hjärtat är fullt utvecklat och slår rytmiskt. Många av hjärnans och nervsystemets funktioner är nu helt utvecklade. Barnet utsöndrar redan en liten mängd urin, som blir en del av fostervattnet.
Huden mellan fingrar och tår försvinner (man kan ana antydan till leder och naglar) och du kan se barnets skuldror, armbågar, höfter och knän.
I den här veckan börjar sköldkörteln att producera hormon. Och nu kan barnet få hicka för första gången. I munnen bildas anlagen till barnets första mjölktänder. Smaklökarna och innerörat är på plats (men barnet kan inte höra ännu).

Man kan säga att skissen är klar och att de närmaste 30 veckorna går ut på att förbättra och framkalla hela bilden.
Om du kunde röra vid barnet skulle han eller hon kunna känna det nu.
*****
Nu är det en vecka kvar tills vi ska åka. Jag längtar verkligen. Även om jag inte kommer kunna bada så ska det bli skönt att bara slapp, ta det lugnt och ha det bra. Men om ni läser beskrivningen så går liksom hela vistelsen ut på bad..
Hotellet ligger omsorgsfullt inramat i en härlig hotellträdgård direkt vid den ljusa sandstranden. Hotellet är byggt i en minimalistisk design som utstrålar en modern och smakfull harmoni av olika arkitektoniska inslag. Hotellet ligger i en orörd, naturnära miljö som passar utmärkt för dykning. Tag ett svalkande dopp i den inbjudande saltvattenpoolen. Njut av lata dagar i solen med en fantastisk utsikt över de kristallklara vattnet, vulkanen Stromboli och de Eoliska öarna. Handdukar, solstolar och parasoll vid både pool och strand ingår naturligtvis.
 Du kan unna dig avkopplande behandlingar. Välj från ett brett urval av massage, ansiktsbehandlingar, kroppsskrubb och diverse kroppsbehandlingar. Du har även möjlighet att prova hydroterapi, thalassoterapi och ayurvediska behandlingar samt lerbad och turkiskt bad.






Kommentarer

  1. Grattis till tvåsiffrigt! Så roligt, så fantastiskt!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hehe du får glädjas åt att vara gravid istället! Ta svalkande duschar, doppa fötterna i havet får du göra! Några få veckor till så är du i andra trimestern dvs det värsta är över! :-)

    SvaraRadera
  3. Skönt att allt är bra med bebisen :) får hoppas att det blir bättre med dig också snart. Se till och njut ordentling nu på semestern :) Några symptom än?

    Kram Alexandra

    SvaraRadera
  4. Hoppas du kan njuta mellan allt det onda..
    Tänk vilket mirakel detta är ändå!
    Hurra för dessa 10 veckor och
    lycka till med alla de som återstår.

    Kramisar från Lena och missarna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering