Rapport från gynakuten

Vilken dag, först köade jag mig genom stockholm och var på akuten vid 7.50.

Sköterskorna var snabba och väldigt gulliga vilket gjorde att jag satt och blinkade bort tårarna och försökte att inte bryta ihop.

Sen fick jag sitta till ca 10, då jag fick träffa en väldigt gullig läkare som frågade och var så himla medkännande.

Hon hittade ett lite foster som hade ett tickande hjärta och passade precis in på veckan jag var i. Hon kände och klämde med handen oxå och var lite hårthänt.

När jag såg knyttet på skärmen började jag storgråta sen grät jag mig igenom hela samtalet. Hon var lite bekymrad att jag har så pass ont som jag har och att jag blöder så. Hon kunde inte lova att det kommer gå bra men just nu såg det bra ut. Jag måste ta det lugnt, inget samliv, varma bad osv.

Sen grät jag mig hela vägen genom sjukhuset så alla såg helt förskräckta ut, grät hela bilresan hem.

Nu blöder jag igen, förmodligen efter VUL, och har rejält ont i magen så jag fick ta en alvedon.

Nu har jag gråtit så mkt att jag har ont i huvudet.

Jag har knåpat på MVC samtalet oxå..Så det kommer under dagen.

Tack för alla SMS, fb-meddelande och alla kommentarer. Det är SÅ skönt att inte vara ensam. För just nu känner jag mig mest ensam i hela världen. Och väldigt liten, maktlös och ledsen. Jag kan liksom inte sluta gråta.

Ska gå lägga mig en stund. Och klura på vad jag ska säga på jobbet.


Gynakuten, danderyd

Kommentarer

  1. Men Cecilia! Detta är ju jättejättebra besked!!! Om det finns ett levande foster, med tickande hjärta i denna veckan så ligger missfallsrisken på 2-3% bara!!! Och om det skulle bli ett missfall nu så är det ett foster som inte kunde överlevt hur du än gör. Och med din tidigare statistik så måste detta var världens starkaste lilla bebis som kan växa i din livmoder som har ratat allting annat juh! Detta går vägen tjejen! Äntligen!!! Fy fan vad jag gråter nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad gulligt skrivet, nu gråter jag igen ju!

      Radera
  2. ÅH!!! JAAAA!!!! Idag har jag gjort statistiken sådär hög igen... har loggat in typ 1000 gånger och hoppats få läsa precis det här. Nu ska det bara sluta blöda i tid och otid också, det SKA gå bra!

    Det är tur jag har eget rum på jobbet när man inte har tid att jobba och tårarna dessutom rinner.

    Ta det lugnt nu, sjukskriv dig några dagar och hämta andan.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Det måste det göra för jag kommer inte orka gå igenom det här igen.

      Kram

      Radera
  3. Det här låter ju jättebra, du har nog en riktig fighter där inne! :) Som sagt, ta det så lugnt du bara kan nu. För övrigt sitter jag på Centralen och gråter just nu, jag blev så himla glad när du uppdaterade!! Kramar

    SvaraRadera
  4. Åh vilken underbar nyhet, detta kommer gå bra hoppas vi.
    Sjukskriv dig nu! Du behöver vara hemma och vila inte utsätta dig för stress utifrån. Din chef kommer att förstå dig.
    Ta hand om er! Kram

    SvaraRadera
  5. Åh!!! Jippi! Att gråta är ju också ett symtom, så gråt på, det är glädjetårar ju

    SvaraRadera
  6. Åh vad härligt att de hittade din lille plutt! Du ska se det går bra. Var det inte så att de satte in två? Kanske den andra inte klarade sig men denna som är kvar är där för att stanna.

    SvaraRadera
  7. Åh va skönt att höra! Har tänkt på dig hela dagen. Jag tycker definitivt att du ska sjukskriva dig en vecka och ta det lugnt. Du kommer inte att ångra dig, tänk på dig och bebis nu när du kommit så långt. Ibland ska man vara lite "ego". Fast ego är ju fel ord eftersom du faktiskt tänker på ditt blivande barns bästa.

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Gråt på bara. Ni har ju varit med om en låååååång resa för att få se er lilla snutt. Nu håller jag alla tummar gör att resten också går bra <3 Har man sett ett tickande hjärta då krymper missfallsrisken betydligt.

    Kram på dig, söta du och ta väl hand om dig och lillen.

    SvaraRadera
  9. Åh vad härligt att du fick se ett litet tickande hjärta, det var ju riktigt goda nyheter!

    SvaraRadera
  10. Skickar dig stora kramar!!! Tänker på dig.

    Maria

    SvaraRadera
  11. Åh.. Nu gråter jag också.. men av glädje..
    Jag har hoppats på detta besked också och nu
    hoppas jag att lilla pyret fortsätter att picka med sitt lilla hjärta ända fram till det är dags att titta ut..

    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
  12. Åhh vad glad jag blir. Grattis och kramar i mängder. Lina

    SvaraRadera
  13. Åh herregud, jag blir fullständigt tårögd, vilken lycka! Jag har varit med om samma sak, både när det gått bra och dåligt, och mängden tårar som fällts. Gläds åt detta nu, och ta det lugnt!!

    SvaraRadera
  14. Jobbet kan fara och flyga, även om vila inte hjälper för att behålla graviditeten, så behöver DU ta det lugnt. Att vara gravid efter så lång längtan är i sig känslomässigt ansträngande, att få komplikationer gör det värre. Du måste varva ned nu, om mindre än 9 månader ska du vara pigg och kry och ta hand om en ny människa, och inte vara ett vrak av stress och oro och av att försöka jonglera "sköta jobbet som om inget hade hänt" och "oro av samma nivå som cancerpatienter känner".

    Jag fick vänta i 6 år innan min son föddes och jag höll god min in i det sista. Jag hade inget ledigt före förlossningen. Jag ångrar det nu, jag är trött, kroppen och huvudet tog stryk och önskar att jag släppt duktig flicka-masken tidigare. Jag vet varför jag gjorde så, med hopp kommer risken för sorg. Våga glädjas, go all in, DU ÄR PÅ SMÄLLEN, YIPPIII!

    Du kommer att oroa dig varje dag av graviditeten, det är okej att släppa jobbet lite nu. Det är okej.

    /Dustpuppy, föräldraledig och jobbet känns sådär viktigt nu...bara man får ihop lagom med pengar så att man kan göra kul saker med sonen...

    SvaraRadera
  15. Många styrkekramar från Titti

    SvaraRadera
  16. Håller tummarna!
    Jag var i vecka 7 och fick en kraftig blödning. På gynakuten konstaterades ett pickande hjärta, men det fanns även en blödning intill hinnsäcken. Läkaren sa att det var osäkert hur det skulle gå.
    Allt gick bra och resultatet är en snart treårig tjej!

    SvaraRadera
  17. Vad glad jag blev att det fanns ett tickande hjärta i din mage. Jag är också gravid med hjälp av äggdonation i Riga. Jag blödde också i början av graviditeten. Om jag inte minns fel så har du också endometrios som jag. Min förklaring till mina blödningar var att jag tror att östrogenet som man tar för att slemhinnan skall bli tjock, inte är bra för endometriosen. Så jag minskade på dosen östrogen och vips så slutade mina blödningar. Hoppas att dina blödningar slutar snart. Om du vill testa med att minska dosen östrogen, mna hette femanest.
    Håller alla tummarna jag har att det skall gå bra för er så som ni har kämpat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhh, jag trodde det var tvärtom, man ökar dosen för att minska blödningarna, men då har jag haft ondare..

      Radera
  18. Hej,

    Brukar inte kommentera så ofta men vad glad jag blev av att höra att det fanns ett tickande hjärta! Grattis. Jag är inte sjukvårdsutbildad, men det är vanligt med blödningar i graviditeten.

    Gällande jobbet, du kan vara hemma i upp till 7 dgr utan läkarintyg. Dag 8 krävs ett läkarintyg. Dag 15 gör AG en sjukanmälan till FK och du får ansöka om sjukpenning. Det är inte farligt att jobba när man är gravid (om man inte har riskyrken som tex. målare, med strålning, väldigt tunga jobb osv) och en del som är väldigt oroliga mår bättre av att ha "annat att tänka på" än graviditeten.

    Men med hänsyn till allt du varit igenom för att komma till plusset är det nog inte orimligt att du är hemma helt el. delvis en tid om det känns tryggast. Kontakta din barnmorska imorgon för vidare kontakt med läkare för läkarintyg om du tror att det kan bli mer än totalt 15 dgr.

    SvaraRadera
  19. Hej Cecilia!
    Att du sett ett foster som utvecklas och har ett tickande hjärta så är du på väldigt god väg!Jag hade också blödningar, och det gick vägen! När man sett ett levande foster med ett hjärta som slår är missfallsrisken väldigt liten. Detta sa doktorn till mig, och det brukade jag tänka på när jag var orolig. Jag är så glad för din skull och att du orkat med alla försök. Nu är det din tur! Kram Charlotta

    SvaraRadera
  20. Vad underbart att du fick se ett pickande hjärta!! :) Håller alla tummar jag har för att du om 32 veckor ska hålla er bebis i famnen!! Och enligt statistiken är det ju högst troligt :) :)

    Många kramar!
    Charlotte (lite si and so)

    SvaraRadera
  21. Jag håller alla tummar för att det ska gå bra & det är klart att det kommer gå bra, ett tickande hjärta :D WOW

    SvaraRadera
  22. Jag är så glad att det har gått så bra. Jag hoppas att du kan vila nu.

    SvaraRadera
  23. Ett hjärta!!! Underbart!!
    Jag sällar mig till skaran som får tårar i ögonen. Så fantastiskt kul!
    Blödningar är tyvärr mycket vanligare än man får teda på så det är inte så konstigt att du blir orolig. Bara chocken över att du är gravid gör dig nog också extra nervös.
    Men jag tror att det här går vägen! Absolut!
    Och det är nog endon som gör att det gör ont också.
    Själv så var jag så orolig och mvc tyckte att jag lika gärna kunde gå till specmvc (BB Sthlm på DS) också, vilket kändes otroligt betryggande. Kanske kan du be ditt mvc att få gå dit du också? Då får du komma dit på en gång om det skulle krångla minsta lilla. Det känns skönt att ha det i bakhuvudet om inte annat. Och de hjälper till med sjukskrivning på en gång om det behövs. För du måste vila tror jag! Så att du får smälta allt och gråta ut lite chocktårar, menar jag. Du ska bli mamma!! Hurraaaa!!!
    Grina på bara! Det är nog en lyckochock, hihi!

    Massot med kramar

    SvaraRadera
  24. Åh så bra att du fick se ett litet hjärta slå! Hoppas hoppas hoppas allt går bra framöver. Kram

    SvaraRadera
  25. Å söta kära du! Må den lill* vara en stark rackare och må ditt onda och blödande gå över! Det ber jag en bön för! Hoppas och tror. Tycker egentligen du skulle bli sjukskriven ett tag så du kunde ta det lugnt och bara ta hand om dig.
    Skickar stor kram!

    SvaraRadera
  26. Tänk bakom ditt hjärta tickar ett annat litet hjärta. Det är helt fantastiskt!
    Tina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering