MVC

Det är så himla svårt att ljuga på jobbet, en kollega frågade om jag ska till gyn igen. Och jag svarade något svamlade om endometrios, äggstockar och blödningar. Det är ju lite sant i alla fall.

MVC fanns både på plan 1 och 5, lite förvirrande var man skulle men tydligen var det plan 5 denna gång. Hon var nästan 20 minuter sen och verkade lite försynt och nyexad.

Tydligen var det inte henne jag ska ha sen utan någon annan som nu var på semester. Så bra, för jag tyckte hon var lite seg och visste liksom inte vad hon skulle säga. Hon såg lite chockad ut när hon såg att vi kämpat i 12 år.

Hon frågade massa frågor, tog HB (145) Socker (5,2), vikt (inte så farligt), urinsticka för äggvita (UA)

Jag fick remiss på blodprover, HIV osv, sköldkörtel, lever och lite annat. De ska jag ta om två veckor på en närliggande vårdcentral.

Hon skickade remiss till Ultragyn för Kub-test och RUL-test.

Sen ska jag träffa en läkare den 25 juni.

Sen var det barnmorskebesök i september igen.

Jag frågade maken om han ville följa med på alla VUL, men han tyckte nog dagens möte var måttligt kul. Men något VUL vill han vara med på, han har ju mkt svårare än mig att lämna jobbet. Jag vill ju att han ska känna sig delaktig men BM i dag bjöd inte in honom alls.

Jag tycker i alla fall att allt vi går igenom just nu för oss bara närmare varandra. Han är den lugna och trygga.

Jag tyckte mötet var så där men nu när jag ser det nerskrivet så är det ju faktiskt massor som ska göras.

Ultragyn ringde idag och tyckte inte jag skulle på VUL förrän vid kub-testet och det blir den 16 juli.

Jag passade även på att ringa MVC och fråga om spec mödravården men de tyckte inte jag skulle dit, min graviditet var inte högre risk än nån annan. Så de kommer inte skicka remiss.








Kommentarer

  1. Vad mycket spännande du har framför dig nu :) men vad upprörd jag blir och så lamt och trist inställning av mödravården. Att du som kämpat så länge och dessutom har haft magsmärtor och blödningar, inte får tillhöra spec mödravård! Allting handlar bara om pengar och nedskärningar!! Jag gick på Ds på prima liv och spec mödravård för jag hade haft ett missfall innan och en infektion. Jag sa att jag kände en sådan oro och då sa barnmorskan att jag skulle få prata med en läkare som sa att jag skulle få gå på extra kontroller. Konstigt att du inte fick! Lycka till och hoppas du/ni blir nöjda framöver. Det är en sådan viktig tid då det handlar om ett litet liv i magen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag verkar ju ha sån otur med sjukvården jämt. Jag fattar inte.

      Kram

      Radera
  2. Det låter ungefär exakt som mitt första mvc-besök, samma tester och remisser. Skönt att ha bockat av detta!
    Ang. spec-mvc trodde jag förut att alla som gjort ÄD gick på det men förstod sedan att så var det ju inte. Jag tänker att det inte är så mkt att oroa sig för. Händer nåt på vägen som komplicerar, så skickar de ju en dit om det behövs då. Annars är det bara en massa extrabesök som tar tid "i onödan". Spec-mvc är väl också på sjukhus så då har man ju ganska långt dit också (vi bor jättenära mvc men det tar minst 45 min till sjukhuset så det hade känts meckigt...). Jag har fått komma på ganska täta kontroller hos mvc så jag känner mig trygg ändå. Eller, jag vet ju förstås inte om det är tätare än nån annan men jag fick tex ett uppföljande besök efter KUB:et, sen ett uppföljande efter RUL:et och sådär. Och så kan man ju alltid höra av sig till sin bm emellan också om man har frågor.

    Tänk också på att nu framåt blir det inte VUL utan vanligt UL, utanpå magen. Så grymt skönt att slippa de vaginala ultraljuden! Tror man kan göra utanpå magen från ca v. 9-10.

    Och glöm inte att om oron blir för stor, kör ett privat ultraljud, som jag skrivit innan att vi gjorde. Det gör man ju helt på eget initiativ och behöver ingen remiss från barnmorska eller annan, bara att boka. Tycker att de 600 kr det kostade var peanuts i sammanhanget och väl värt det för att lugna två oroliga själar. Vi gjorde i ett v. 11, så ungefär mitt emellan det första VUL:et och KUB-ultraljudet. Hos ultraljudsbarnmorskorna men du kan ju lätt göra privat hos UltraGyn dit du även ska gå sen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad skönt med UL, så slipper man det där med Vul!

      Ja, har tänkt trycka in ett privat om någon vecka. Vill veta att allt är ok

      Radera
  3. Sätt verkligen dig själv i första rummet, jobbet är inte värd den ev stress det orsakar dig!

    Prima liv på DS lät mig utan ifrågasättande göra ul ungefär varannan vecka, då jag var så orolig. Inga konstigheter.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering