Vecka 6 (5+4)

Men åh, vad jag avskyr den här ovissheten Det är ju nästan värre än allt jag varit med om under åren, så här trodde jag inte det skulle vara. Jag trodde i min naivitet att allt skulle vara ren och skär lycka. Haha :-)

De senaste dagarna har jag känt mig något lugnare, tills i går då det vill säga. Det kom ganska mycket blod, så där ljust men efter progynon och progesteron och c-vitamin så lugnade det sig.

Kliniken sa att jag ska äta 4 progynon om dagen men inget om progesteronet, märkligt nog. Jag testade i morse och det är fortfarande 2 streck.

Jag börjar få lite dåligt med progesteron så är det nån som har över så hojta till.

Jag vet att det är vanligt med blödningar under ÄD, men det gör ju inte saken bättre. Man får ju en chock när man ser allt blod och tror sista stunden är kommen. Det har varit stressigt och turbulent på jobbet, kanske det har nåt med det att göra? Jag jobbar verkligen på fel arbetsplats om jag ska ha lugn och ro så här i början.

Om jag bara kunde få lite symptom så skulle det kännas bättre. Mensvärk tycker jag inte räknas in i den kategorin. Jag har mensvärk nästan varje dag..

I dag är det HCG-prov 2 som gäller sen blir det att jaga gyn, sist lyckades jag inte ens få tag i provsvaren tror jag.

****
En väldigt glädjande nyhet är att mina leverprover nu var nästan normala *pustar ut* och jag ska höra av mig om jag får ont igen.

Så skönt! Undra vad det var..

Tack för alla era stöttande kommentarer, det betyder mycket för mig!

Kommentarer

  1. Jo mensvärk kan i högsta grad vara ett symptom. Jag hade jättejätteont i början och trodde absolut att det var kört. Ett tag hade jag så ont att jag fick sitta och gråta och andas ett tag innan jag kunde röra mig.

    Vad läskigt med blodet, men det är många man läst om som blöder lite och det är ändå ok inne i magen. Hoppas att du får lite svar så att du kan bli lugnare. Pest och pina att gå runt och vara så orolig.
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så är det, det är som attacker. Hemskt!
      Kram!

      Radera
  2. Jag har ju också haft mensvärk. Ganska kraftiga också. Ibland har jag varit tvungen att lägga mig ner och bara kvida. Enl min BM både på IVF-kliniken och hos distansläkaren är det helt normalt. Det kan värka, hugga och sticka i både tjejmagen och underlivet och det är ett symtom på att livmoder växer och att ligamenten som håller upp livmodern förbereder sig på att tänjas ut.

    Detta har varit mitt enda säkra symtom förutom överstimuleringen. Nu känns det som "mensvärkarna" börjar lugna ner sig och då blir man nojig över det istället. Usch va jobbigt det är.

    Varför ska du fortsätta äta Progynon? Jag skulle sluta pronto så fort testdagen passerat. Men jag har ju inte gjort ÄD så kanske det har med det att göra?

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det inte bara jag då. Jättekonstigt att det är normalt för det är ju inte kul nånstans.

      Ja, det har nog med ÄD att göra, de flesta fortsätter att äta det länge.

      kram

      Radera
  3. Mensvärk behöver INTE betyda tråkigheter i tidig graviditet!
    I båda mina IVF-graviditeters tidiga veckor har jag haft kraftig mensvärk! Haft riktigt ont och många gånger trott att det varit kört... Men inte då!

    Och visst är det så att du har endometrios (jag också, orsaken till våra IVF'er)?! I början av en graviditet blossar ofta endon upp pga alla hormoner och det vet vi ju kan göra rejält ont!

    Jag håller mina tummar för dig - så hårt det bara går!

    Stor varm kram!

    SvaraRadera
  4. jag blödde t.o.m v. 7 efter vår ÄD, av och till, några gånger även med färskt, rött blod. men det har hittills gått bra. blödningar är ju alltid vanligt i graviditeter, extra vid ivf:er iom att progesteronet kan ge sköra slemhinnor och tydligen extra extra vid ÄD, varför vet jag ej men har hört det. det behöver verkligen inte betyda nånting. Har du fortsatt att testa med clearblues digitala? när får du svar på hcg-prov nr 1? (taskigt av gyn att inte skriva en akut-remiss när hon ändå skrev remiss! då får man ju svar samma dag!). maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara med stickor, veckoindikatorn finns ju inte på mitt apotek och jag måste beställa från nätet.

      Ingen aning om när jag får svar :(

      Radera
  5. Jag har en del mediciner kvar. Ska kolla upp om det finns något som kan hjälpa dig. kramar Lina

    SvaraRadera
  6. Har varit gravid fyra gånger (två barn, två missfall) och mina symptom har aldrig kommit så tidigt som i vecka 5. När jag var omkring 6+3 el nåt, då kom illamåendet, med full kraft. Brösten blev större först i vecka 9, och har aldrig ömmat. Mensvärk hade jag också i början!
    Jag förstår verkligen hur du känner, men det enda
    Man kan göra är att ta en dag i taget. Oron i sig kan inte medverka till missfall, vad folk än säger! /lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh, jag är SÅ otålig. Jag vil liksom ha bevis på att det är nånting där innte och att allt är ok.

      Tack <3

      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering