Ruvardag 12 (Vecka 5 (4+3)

Fantastiskt tack för era kommentarer, över 50 stycken! För varje kommentar så inser jag liiite mer att det faktiskt kanske är sant. Helt overkligt! Jag vågar fortfarande inte tro, men jag har massor av frågor!

Jag skulle vilja vet om vi räknat rätt på veckorna?! Jag satte in 9/5 med en blasto, så mycket vet jag. Resten är helt över mitt förstånd. Så om nån vill tänka till lite och räkna så är jag tacksam.

Jag mailade kliniken som skrev Whohoo! tillbaka :-)

De ville att jag ska ta HCG prov men min gyn vägrar att skriva remiss för hon tycker inte det behövs. Så nu försöker jag få tag i gyn 2 och det verkar inte gå bra där heller. Jag blir så stressad när ingen liksom vill hjälpa mig, jag vill inte lägga energi på sånt här.

Sen undrar jag över MVC, den lokala känns ju inte lämplig eftersom jag jobbar i kommunen. Så är det värt att åka till mamma mia (karlavägen eller söder) som har lite mer vana med ÄD? Det är 40 min enkel resa dit. När är det dags att kontakta dem? (gode gud, att jag ens skriver dem här orden känns ju konstigt)

Jag mår annars precis som vanligt, har inga känningar förutom att det känns som jag har urinvägsinfektion.

När börjar man nedtrappning av mediciner?

Jag har dessutom fegat ur med ridningen, det trodde jag aldrig. Jag har avbokat ikväll, jag har googlat massor och det ska absolut inte vara nån fara. Tvärtom. Men jag vågar inte riskera någonting.

****
Det är massor av känslor som far runt i kroppen, och miljoner tankar och funderingar. Jag måste försöka fokusera på en sak i taget. Jag har så lätt att stressa upp mig. Jag har i alla fall blivit en testfreak, och googleidiot. Här både testas och googlas det sjukt mycket. Nu måste jag annndas.

Jag tror varenda tanke jag har kretsar kring det här. Jag vågar däremot inte ens tänka "jag är gravid" för då kanske det försvinner..

Jag passade även på att ändra till mitt riktiga namn. Nu har jag varit under pseudonym tillräckligt länge.



Kommentarer

  1. Jag förstår "paniken" du känner. Hoppas ändå att du kommer välja fortsätta med det du tycker om som faktiskt inte är skadligt.
    Både du och "Blasto" kommer må bättre om du fortsätter göra det du tycker om!

    Om du förlorar kontrollen på testandet får du göra som jag. Be mannen gömma testen!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är storkonsument! Ska försöka låta bli att oroa mig, går faktiskt inget vidare :(

      Kram

      Radera
  2. Stort grattis för det första. För det andra så kan jag lugna dig med att jag inte heller kände något alls. Kanske kommer det, kanske inte. Jag kände inget på många många veckor! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men någonting kan jag få känna..Jag har väntat såååå länge på det här...

      Kram

      Radera
    2. Men, nu blev det nog fel kanske. Givetvis ska du känna glädje! Jag menade att jag inte hade några typiska symptom som många andra har så var inte allt för orolig om du inte känner massa i magen. Utöver symptomen ska du känna allt glatt som finns såklart :)

      Jag tyckte mest många kände massa dragningar hit och dit och dem hade aldrig jag.

      Kram och grattis.

      Radera
  3. Först o främst GRATTIS!!!! Sen tänkte jag tala om att jag använde mig av de digitala testen för att se om hormonerna ökade. Testa om en vecka så kommer du se +3 i rutan för detta kommer att gå vägen. För d måste ju bara vara din tur nu. Lycka till. Vi håller tummarna!!!!!

    SvaraRadera
  4. Åh vad jag är glad för din och er skull..
    Fortsätt att vara som vanligt och göra det du tycker känns bra. Glöm inte att andas bara =)

    Jag tycker helt klart att du ska ta dig tiden att åka till det gyn som ligger en bit bort. Vad är 40 minuter enkel väg när du kanske får en hjälp som känns värdig och proffsig?
    Jag har dig i tankarna flera gånger om dagen och
    kommer att hålla tummarna i evighet för dig.

    Kramar från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så sant. Det är värt mycket att få bra och proffsig hjälp.

      Kram

      Radera
  5. Om du vill skulle du kunna ringa ditt lokala MVC nästa vecka och fråga hur dom ställer sig till att få ta hand om dig under graviditeten. Det kan ju vara så att dom har haft ÄD-graviditeter innan och har någon BM som är duktig på att ta hand om dessa blivande föräldrar. Framför allt i slutet av graviditeten kan det vara guld värt att slippa åka iväg för att besöka MVC, men det beror förstås på hur man mår i övrigt. Och skulle dom låta helt puckade eller oförstående när du ringer lokala MVC så har du ju alltid kvar Mamma Mia som ett bra alternativ.

    Stort lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan man byta efter halva tiden i så fall?

      Tack?

      Radera
  6. Det är lång kö hos Mamamia så det är bara att ringa så fort som möjligt till dem för att få tid.

    SvaraRadera
  7. Varför inte skriva hcg test? Gud vilken knäpp gyn.. Sök nästa =) Kramar, och wooohoooo från mig med!
    (min gyn är på läkargruppen Victoria och trevlig som fan, inga problem med hcg där, men dock säkert långa väntetider..)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag verkar ju ha en extrem otur med alla läkare :(

      Radera
  8. Hejsan och grattis igen! Vad gäller hur man räknar graviditetsveckorna så fick jag iaf lära mig att man vid IVF-er och dylikt räknar embryots ålder + 2 veckor som första dagen på graviditeten.
    PS. Jag var också googleberoende under första delen av graviditeten :)

    SvaraRadera
  9. hej och grattis! GUD vilken knäpp gyn som inte tycker det behövs med ett hcg-test!! hur mycket kostar det skattebetalarna liksom? För att kunna lugna en orolig själ. jag gjorde ÄD på karolinska och ringde så fort jag var det minsta orolig och de remitterade mig 3 ggr till hcg-test innan det var dags för VUL:et. En gång precis efter testet, bara för att jag ville säkerställa, det var inga problem alls. Och de andra gångerna efter blödning. Det var på deras initiativ då. De hade enormt stor förståelse för vår oro!

    Vet inte hur långt du har till mamma mia och jag har inget att jämföra med, men jag går där, jag tänkte som så att de är ju rätt stora och har kanske störst chans att ha haft flera ÄD-patienter. När jag frågade om det så sa de att de hade framförallt en barnmorska som har många ivf- och äd-patienter. så jag fick komma till henne (Susanne). Hon verkar rar. Kan inte säga hur mkt erfarenhet av ÄD hon har (har inte frågat) men hon är iaf inte främmande för det och det viktiga för mig var att jag inte skulle få börja med att uppfostra en BM i hur det funkar.... jag fick också tid för inskrivning mindre än en vecka efter att jag ringde, så att det skulle vara långa väntetider känner jag inte igen. Jag tror säkert att de skulle kunna ge dig en remiss till hcg-test där. jag bad om extra ultraljud mellan VUL och KUB, för jag var så orolig att det kändes oöverstigligt. Först tyckte hon att det inte behövdes, men sedan bad jag en gång till och det var inga problem. Hon förstod att oron kunde vara så fruktansvärt tärande, när man försökt så länge som vi. Dock hade de fullt på ultraljudstiderna och kunde inte erbjuda förrän precis innan KUB (bokade vi privat istället, hos Ultraljudsbarnmorskorna, som kunde ge oss en tid i v. 11). Så mitt intryck av Mamma Mia är hittills gott, jag känner mig omhändertagen. Ett plus är att jag kan maila henne och hon svarar snabbt, skönt med mailkontakt tycker jag. Men som sagt, jag har inget att jämföra med och det är säkert jättemånga som är bra. På Privata Barnmorskor på Gärdet i sthlm sade de sig också vara mycket vana vid ÄD-patienter, ska jag tillägga.

    På karolinska sa de till mig att de inte rekommenderade någon särskild mvc utan att det viktigaste är att man går hos en som ligger på bekvämt avstånd från hemmet eller jobbet, så det inte blir för meckigt att ta sig dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för bra kommentar, det låter ju lovande!

      Radera
  10. Grattis!
    Härligt att det fick bli ER tur också!!

    kram kram

    SvaraRadera
  11. Oh my gooood! Vad är det jag läser! Kände på mig att det skulle gå vägen denna gång.. Ett stort GRATTIS till er! Som ni har kämpat för att komma hit. Underbart! <3 Många kramar från Jane/Fairytalebaby

    SvaraRadera
  12. hehe.. måste gå en våg nu spyro plusade med, och jag har också plusat... så kul... fast jag håller med, man vågar inte tänka.... jag blir helt noooojjjig att de ska hända något. grattis igen

    SvaraRadera
  13. Ett stort grattis till er. Jag har följt din blogg sedan januari. Jag är också gravid med hjälp av äggdonation i Riga. Där jag bor i Sverige ville de inte heller ta hcg test. Vi fick vänta några veckor på ett tidigt ultraljud och då kunde de se att båda äggen hade fastnat, jag väntar tvillingar.
    Hoppas att allt går bra så som ni har kämpat. Håller alla tummarna jag har. Lycka till på den fantastiska resa det är att vara gravid, trots graviditetsbesvär.

    SvaraRadera
  14. Blir så glad när jag tittar in!
    Men vad är det med gynekologerna? Ett HCG-prov, hur svårt ska det vara? Hos oss går man till MVC och gör ett bara, på eget bevåg (har jag aldrig gjort men det står en skylt om det utanför ingången). Kolla med din MVC, när du väl bestämt dig. Jag går hos en "vanlig" MVC och har en super-BM, hon har inte specifik ÄD-kunskap men är en empatisk människa. Dessutom får jag gå hos special-MVC som har koll just pga. ÄD:n och det tror jag gäller de flesta. MVC har extra-koll på blodtryck och så för att du har en förhöjd risk för havandeskapsförgiftning iom ÄD:n.
    Är så glad så glad!! Hurra för dig!
    Stor kram!

    SvaraRadera
  15. Grattis grattis grattis från djupet av mitt hjärta! Blev helt rörd när jag såg att du är gravid! Du har kämpat så otroligt mycket! Jag har också gjort äggdonation i Riga (4 gånger)och har nu en underbar dotter på 4 månader. Nu är det din tur! Lycka till med allt!

    SvaraRadera
  16. Så mycket GRATTIS, har följt dig länge nu och vart så glad när jag läste om ditt plus.
    Äntligen är det din tur:-)
    Kommer följa dig på Fl med:-)
    GRATTIS

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering