Ruvardag 3

Då var vi inne på dag 3. Känns ingenting förutom att jag mår lite halvkasst i magen av alla tabletter. 9 tabletter/dag exl progesteronet. Lite dåligt i humöret kanske maken skulle tillägga. Men han irriterar mig SÅ mycket just nu.

Halvkass sömn i natt måste jag säga. Jag vaknar alltid mitt i natten och måste kissa, vilket inte är det lättaste och smyga upp när man har tre katter som man absolut inte vill väcka.. Om jag inte går upp ligger jag bara och snurrar och tänker på hur kissnödig jag är.

Sen har katterna härjat sen 6.10, inte mycket till gos utan det skulle lekas, skuttas och springas. Inte det lättaste att somna om då inte.

Gretas päls är ju inte hennes första prioritet i livet vilket gjort hon fått lite tovor. Hon är ju fortfarande vaksam så att borsta henne är ju inte det lättaste. Nu har hon fått en under hakan och en i ryggen som vi försökt klippa bort. Men det blev ju ännu värre. Sen har hon några på magen..Kort sagt. Hon ser inte klok ut. Som en rastakisse.

Hur gör ni andra med era långhåriga katter? Måste vi ringa veterinär för lugnande och rakning? Eller utborstning? För nu har vi nog provat allt.


Kommentarer

  1. Vi försöker klippa bort tovorna, men det är svårt ibland. Har även köpt en slags kam som liksom skär av pälsen och den funkar ibland. Sist vi var hos veterinären (av en annan anledning) och han hade fått lugnande så tog de en liten rakapparat och fick bort de flesta. Det blev jättebra, men tyvärr så är tovorna som sagt tillbaka.

    SvaraRadera
  2. Det där med tovor kan bero på olika saker.
    Dels så är det olika från ras till ras och hårlag.
    Våra sibiriska katters päls tovar inte så lätt, men det är ändå väldigt olika var vi bor i landet och om vi har torr eller fuktig luft.

    Golvvärme är inte bra för pälsarna även om katterna älskar det.
    Köp ett balsamspray (tex K9 med Aloe Vera) som du kan kamma in i pälsen till vardags som får stanna kvar så kan pälsen hålla sig mindre tovig och den blir mindre torr och statisk.
    Sen finns det päls som blir tovig av fel foder. Fråga i djurbutiken om tips på bra foder för långhårig katt.

    Kramis Lena och missarna.

    SvaraRadera
  3. hej hej.. vi har bla 2 norskiar med mycket päls,, vänjer dom med att sitta och mysa och kammar de då
    en av dom va motvillig i början men nu går det hur smort som helst..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering