Förstörd?

Åh, vilken väldigt trevlig dag i går! Det var otroligt trevligt att träffa Ahns med familj, deras lilla solstråle som var otroligt duktig med katterna. Och katterna skötte sig exemplariskt trots de aldrig träffat nån så liten förut.

Däremot så torkade jag av vårt fina ekbord efter vi fikat och det blev värsta ränderna, nu har vi oljat den två gånger och man ser ränderna i alla fall. Eller som flammor kanske det är. WTF?! Man skulle ha oljat in det innan, men nog måste väl ett bord palla en avtorkning?

Maken läste att man ska slipa lite med slippapper för att få ner oljan, men ränderna då? Nu kommer man ju inte våga använda bordet då minsta lilla droppe kommer synas..

I dag blir det nog en lugn dag, jag ska åka och rida på eftermiddagen eftersom jag inte red i tisdags. Spännande och få en ny ridlärare..Undra var jag får för häst?

Kommentarer

  1. Vi har ett ekbord och det behöver oljas då och då. Det blir särskilt nött (liksom torrt och matt) just där vi sitter oftast och vi har tyvärr märken efter kattklor men de går slipa bort. Det finns en speciell slipsvamp man kan köpa på möbelaffärerna, men det går också använda finaste slippapperet. Fråga på möbelaffären hur ni ska göra. Så det går bra att slipa lite lätt innan man oljar bordet ordentligt. Om bordet är väldigt torrt, speciellt då det är nytt så kan det behöva oljas flera gånger innan det blir riktigt fint.

    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för bra tips, då ska vi olja mer. Det luktar så illa bara:/

      Där det kommer vatten nu så blir det mycket ljusare än resten av bordet. Vi fick med vaxolja av affären men ska köpa slippapper eller slipsvamp.

      Kram

      Radera
  2. Tack så jättemycket för gårdagen!

    Visst är det helt otroligt hur bra katterna beter sig mot en liten som inte har så stor förståelse för att de inte tycker det är kul när någon skriker dem i öronen eller springer efter dem för att få en kram?!? Alltid lika fascinerad över dem som inte smäller till den lilla.

    Känns som dotterns mjölkspill för evigt kommer sitta i ert bord... Hoppas ni får ordning på det!

    Stora kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma! Det var roligt och väldigt trevligt att träffa er! Tror bordet överlever, det var min disktrasa som dödade den:-)

      Kram!

      Radera
  3. Ännu en kommentar.. Min kompis hade obehandlad ekbänkskiva i köket vid spis och diskho. Och där kommer ju massor med vatten och annat spill. Den fungerade jättebra om man bara oljar in och sköter om den, så oroa dig inte för sånt som spills på ert bord..
    Jag var jättenojig första veckan över vårt nya ekbord men det har inte blivit förstört som jag också trodde första dagarna=)..

    Kramis Lena och missarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försent, jag är redan nojig. Hoppas det går över. ;)

      Nu har jag i alla fall köpt slipsvamp, tack för bra tips, slipat. Men maken sa att man skulle slipa när man oljar. Men det struntar jag i. Nu ser bordet i alla fall bättre ut.

      Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering