Blandade åldergrupper

Så, då är inskolningen snart till ända och jag känner mig inte nöjd. För att korta ner allt som jag iakttagit och som hänt;
Barnen har hamnat på en småbarnsavdelning där vi är äldst och resten är 2 åringar. Det ska dock bli några fler födda samma år men resterande barn, ca 14 st, Är således 2 år. Mina barn har tidigare gått med 4-5 åringar och trivts mkt bra med detta. Under den tiden utvecklades de otroligt mkt och förskolan hade mkt projekt, värnade om utveckling, språk och rörelser. 

Nuvarande avdelning känns mest som förvaring. De är få pedagoger och många barn. Jag hade möte med rektorn där jag framförde mina åsikter. Hon sa att de inte ska hålla på med alfabet o för de större barnen. Jag blev alldeles stum. De andra avdelningarna på förskolan är ca 12 barn med grupper om 1-2 åringar, 3-4,5 och 5-6. Det är bara vår avdelning som är stor och blandad och de har inte heller delat upp vår avdelning åldersrelaterat utan blandat i en stor röra. Mina barns grupp har endast 1 st 4 åring till. Så de har inga lekkamrater alls. Vi hade alla sett framemot att få lära känna alla grannbarn, få vänner o kompisar. 

Jag har såklart både läst läroplaner och forskning kring åldersblandade grupper, barn utveckling på förskola där det står uttryckligen att de ska tillvara på barns intressen om bokstäver och siffror. Flera föräldrar har reagerat o klagat. 

Suck. Fortsättning följer. 

Förutom det så har jag varit på memira o kollat upp om jag kan operera ögonen. Vilket jag inte kan förrän om några år då ögonen blivit sämre. Jag som är så trött på mina glasögon, framförallt vid ridning. Jag kan inte heller ha linser. Fasiken vad besviken jag blev. 



Kommentarer

  1. Vet precis hur jobbigt det är när förskolan inte fungerar. Förstår inte att ansvariga inte lägger mer energi på att lösa problem i förskolan och skolan. Vi hade otur med vår första förskola, kommunal, och jag bestämde mig för att leta privata alternativ. Hittade en förskola som drivs som föräldrakooperativ, med gott om personal, och små barngrupper. Barnen älskade det från första dagen och jag var så tacksam att jag nästan grinade första gången jag lämnade dem och de inte grät hysteriskt. På den kommunala förskolan var de ledsna hela dagarna och jag fick ofta komma och hämta efter bara 1-2 timmar för de var så ledsna. Det jag ville säga var bara att ni kanske skulle kika på om det finns något annat i närheten. Annars kämpa på. Dina barn har rätt att ha en utvecklande och rolig dag på förskolan!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering