Premiär samt knölbesvär

I natt har BÅDA barnen sovit 8 timmar, jag väckte dem vid 6-tiden i morse för jag tycker Klara fortfarande är lite för liten och äter för dåligt för att sova längre. Så jag har faktiskt oxå sovit från 23-04.30, rekord det oxå! Vi får se om det är en engångsgrej eller om det är ett faktum, det skulle vara underbart om det var något bestående :)

Maken valde att ligga och glo på tv i natt så han är rätt trött, men jag sa att nu när han har chansen att sova och inte gör det så är det hans val. Jag förutsätter att han är uppe med mig nu och roddar med twinsen, han kan ju ta en powernapp om han vill senare under dagen.

****
När Klara och maken kom hem i går var han rätt stirrig, jag gissar att det är den skumma sjukhusbubblan för det gick knappt att prata med honom.

Han berättade att han varje morgon fick hämta 2 smörgåsar och juice, sen fick man lösa resterande måltider själv. Man delar rum med andra föräldrar och barn, det blev således inte mycket sömn när barnen skrek i skift. Sköterskorna var snälla och hade Klara på expeditionen så maken kunde springa och handla mat och när han kom tillbaka var stod det 7 sköterskor runt Klara och gullade och blev charmade :-)

Läkaren sa att det kanske var bakterier från öra eller munhåla som gått ner i lymfkörteln, knölen kommer ta någon vecka att försvinna och hon ska äta antibiotika i 10 dagar 3 gånger/ dag. Återbesök nästa vecka. Hon är lite hes och hostig men verkar inte ha ont i knölen, svullnaden har dock gått ut i kinden och huden är numer knallröd. Hon är urdålig i sin mage av medicinen, vilket gör att rumpan är rätt röd men ingen feber och hennes CRP hade gått ner. På onsdagen vägde de Klara och hon vägde 4,7 och på torsdagen 4,9. 200 g på två dar, hur konstigt är inte det? Och ingen reagerar att det kanske är fel på vågen?

Jag kan ju säga att vi ska vara glada att vi inte åkte till Danderyd, för där var min tvillingkompis. Hennes barn hade hög feber, hosta och andnöd, de är 4 månader gamla. Läkaren där sa att de skulle dricka varm mjölk med honung och ge dem klyx, för de hade inte bajsat på nån dag. När hon protesterade sa han att så har man alltid gjort och att det var vedertaget.

Alltså, vad är det med vår sjukvård egentligen?

****
Sen fick barnen bada på kvällen vilket uppskattades sådär, vi tog ett glas champagne för att fira..egentligen köpte vi den till barnen skulle födas. Sen har det inte hunnits med, så då fick det bli i går. Fira att alla är helskinnade hemma, men ärligt talat var det urläskigt. Beskt, torrt och jag fick rysningar. Jag hällde mitt glas i slasken när ingen såg...Hahaha :-)

Sen var det full rulle hela kvällen och vårt mysiga lugn och nya rutiner Alfred och jag hade försvann i ett kick. Vilken skillnad det är på att ha en bebis och två, det går inte ens att jämföra. Att ha tvillingar är nog mer trippeljobb än dubbel. Å andra sidan är det dubbel kärlek.

Jag sålde ett bärsele i går, ett babyskydd i förrgår och med dom pengarna så ska vi i morgon åka och köpa en begagnad Mamaroo. Den har stått högt på min önskelista och jag hoppas den står högt på barnens oxå.

Nu måste jag gå och hänga tvätt..

från google




Kommentarer

  1. Hej. Vad skönt o ha hela familjen hemma igen.

    Pröva ge (om du inte redan ger) mjölksyredroppar åt Klara. Den skall dock inte ges vid samma tillfälle som hon får medicin, utan någon gång däremellan. Annars kan dropparna minska medicinens effekt. Min flicka blev likadan i magen.

    Varma hälsningar från Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jahapp, nu har jag råkat kommentera 2 gånger... :D Det här såg jag inte tidigare. H: Lotta

      Radera
  2. Oh vad skönt att hon har kommit hem.
    Förstår att det måste vara superjobbigt med tvillingar men ni tycks klara det jättebra tycker jag.
    Den ser häftig ut Mamaroo.
    Hälsningar Skåneland.

    SvaraRadera
  3. skönt att familjen är samlad igen. Hoppas att klara piggar på sig snart. ni får smörja inotyol-salva i rumpan i förebyggande syfte, lilla stackarn. o vad gäller svensk sjukvård så ska man absolut stå på sig o se till att sina barn får rätt vård.. gällande din kompis barn är det ju rent ut sagt farligt att ge barn under ett år honung!! hemska läkare att säga så.

    hoppas ni får en trevlig helg och jag är bestämt övertygad om att du verkligen gör ett toppenjobb med twinsen! <3
    Kram från Malin i skåneland

    SvaraRadera
  4. Öööh, fattar int varför jag int kunde kommentera från telefonen... :D

    Hursomhelst, skönt att ni är hela familjen samlad igen. Och jösses vad twinsen ser stora ut nu. :) Och söta (men det vet du ju ;) ).

    Ge mjölksyrebakterier (kanske du ger redan) åt Klara. Dom skall dock inte ges samtidigt hon får medicin utan något varv däremellan. Mjölksyrebakterierna kan annars minska medicinens effekt. Min flicka har också alltid fått i magen av antibiotika. Nu sist hade hon borrelia och fick äta i 2veckor, så fick hon mjölksyretabletter varje dag och magen klarade sig faktiskt. :) Fast hon är ju nu 2,5 år.

    Sköt om er i höstrusket. :)
    H: Lotta

    SvaraRadera
  5. Härligt att Klara och maken är hemma igen. Hoppas nu att knölen försvinner snabbt.
    Så skönt att få sova mer ordentligt. Jag tycker inte att du ska stiga upp och väcka dem för ruckar inte det på deras egen mat/sovrytm? Jag vet att jag sov allt jag kunde då barnen började sova genom natten och det mådde vi väldigt bra av. Men alla är olika både föräldrar och barn så det är klart att ni ska göra det som känns bäst för er.

    Kram och ha en skön helg!
    /Lena och missarna

    SvaraRadera
  6. Lita på dina barn! De säger till när de är hungriga, trötta, för varma, för kalla, har tråkigt osv.

    Min övertygelse är att även små barn känner och kommunicerar sina behov - det är vi vuxna som har svårt att anpassa oss.

    SvaraRadera
  7. Kan säga att min tös har sovit 10 tim/natt sen hon var 2 mån. Hon började dock med ett/ ett par extra mål på dagen istället. Min förstfödde sov oxå många timmar nattetid. Va lite orolig att han inte skulle få i sig sin mat, men bvc farbrorn o min mor lugnade mig o sa så länge han går upp i vikt o är nöjd så låt barnet sova.

    Tänker på lilla Klara , ikväll när jag ber för mina små ska jag även be för Klara att hon ska tillfriskna snabbt.

    SvaraRadera
  8. Flytande alvedon är bra ifall barnen har ont i halsen. Smärtlindring direkt på plats liksom... Lättaste sättet är att dra upp rätt mängd i en spruta, hålla barnet liggande och samtidigt som du sprutar in alvedon i munnen blåsa barnet hårt i ansiktet. Detta aktiverar en naturlig sväljreflex. Ett tips jag fick på barnakuten :) Funkar finfint för oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, kommentaren hamnade på fel dag... :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering