Vecka 9 (8+1)

Min ryska gyn ringde och berättade att proverna inte gick att läsa av för det var för lite blod. De hade ringt till labbet där jag varit och skällt på dem. Jag kan inte annat än att hålla med, vilka kassa labbpersonal det finns nu för tiden!

Så de hade nya remisser till mig men då måste jag åka och hämta dem på Östermalm (nej, de ville inte posta dem). Och där går min gräns för hela denna vecka är fylld med läkarbesök.

Så det får vara.

Men trött blir jag, jag tar mig tid och lämnar prover, blir sönderstucken och så tar de till slut ur fingrarna och säger att det går bra. Det gjorde det ju inte.

Annat som inte gått bra är att maila kliniken, mina mail kommer tillbaka och de som kommit fram svarar de inte på. Märkligt.

****
Ni verkar vara rörande överens om Trygg-hansa?! Jag ska in och läsa på lite om dem, än är det ju inte dags att teckna något men i alla fall. Jag gillar att förbereda mig som ni vet.

****
I övrigt mår jag ganska bra förutom tröttheten och de eviga vaknandena på nätterna och småblödningarna. Lite andra märkligt gravidsymptom som smugit sig sig på är hård mage, sura uppstötningar och trånga byxor.

I går när jag kom hem kröp katten Robban och jag ner i soffan med en massa filtar och tog en tupplur på 45 min. Jag var ju lika trött sen för det men i alla fall. Nackspärr fick jag också.

Men jag ser ju fortfarande småtjock ut, inte gravidtjock. Så alla tror jag ätit för mkt i jul. Trist. Jag ska leta reda på och beställa tröjor sen där det står bebis på. Så folk vet :)

Min vakna tid går mycket åt att fundera, planera, tänka, få lätt panik, vara lite lycklig och googla. Min bästa kollega berättade att man får gå ner i tid 6 månader innan beräknad förlossning, det tänker jag absolut göra! Jag är inte mkt nytta på jobbet nu inte, så att gå ner i tid behövs verkligen.

Sen har jag surfat på föräldrapenning och ledigheter osv. Men jag förstår verkligen ingenting. Hur kan man göra något sånt så komplicerat?


Kommentarer

  1. Tänk bara på att om du går ner i tid får du automatiskt sämre föräldrapenning! Kanske inte så bra för ekonomin...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad jag förstått så är den opåverkad av det.

      Radera
    2. Finns nåt dom heter gravidregeln som gör att man kan dra ner på tid från 6 mån innan bf. Det på påverkar inte sgi:n. Den är svår att hitta på deras hemsida men jag har gjort så med båda mina barn och den minsta är 7 mån idag.

      Radera
  2. Jag hittade en oberoende sida som jämförde olika grav-försäkringar. Nu minns jag inte hemsidan men googla så hittar du det. Den radade upp olika situationer och om man får ersättning samt hur mycket etc mellan olika bolag. Trygg hansa var överlägsna tyckte vi!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Okey, tack för tips. Då ska jag googla lite o kolla.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Jo, googla fram sidan. Det gjorde jag med och jämförde grav- och barnförsäkringar. Vid den tiden var Skandia lite överlägset Trygghansa, men någon av dem ska väl vara bra.

    Hoppas helgen blir skön!

    Kramar!

    SvaraRadera
  5. http://m.familjeliv.se/forum/thread/68570513-behalla-sgi-innan-forlossningen

    SvaraRadera
  6. Men herregud skärp dig om du hade en SVENSK gyn skulle du säga MIN SVENSKE gyn varenda gång du nämnde henne i don't think so

    SvaraRadera
    Svar
    1. Öhh. jo, det gör jag faktiskt. Jag har nämligen många gyn.

      Varför är du överhuvudtaget här och skriker? Det här är en blogg om barnlöshet, änglabarn och kamp. Inte om något annat.
      Du har nog hamnat fel.

      Radera
    2. Jag har kommenterat många gånger och du har tackat mig för de,men Så fort man skriver något du ogillar så har man hamnat fel.
      Du måste kunna ta kritik också och inte skriker vad bloggen handlar om.


      Radera
    3. Det brukar jag kunna, allt ni skriver läsar och begrundar jag. Visst har jag fel- ganska ofta faktiskt. Men jag uppskattar inte att bli beskylld för saker jag inte är, skulle jag uttrycka mig fel kan man påpeka det på ett schysst sätt inte säga att jag ska skärpa mig.

      Jag är inte felfri - det är väl ingen men jag tycker man kan vara schysst mot varann. Vill man inte det tycker jag inte att man har här att göra, det är ju trots allt min blogg som jag driver och skriver i varje dag. Jag vill trivas här. Vill inte du?



      Radera
    4. Jag ber om ursäkt!
      Det var fel av mig att skriva så.

      Radera
  7. Till anonym ovan: Det är väll Cecilias sätt att skilja sina olika gyn åt, dessutom skriver hon hur hon vill på sin egen blogg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering