Hemma!

Gårdagen var en annorlunda dag. Vi fick ju reda på fm att vi skulle  åka hem men först var det läkarbesiktning och väntan på hemsjukvården som ville ha ett sista möte.

Så dagen var mest väntan, fråga sköterskorna 1000 saker och sen packa in i bilen. En sköterskan tog fotavtryck som vi fick med oss. Vi fick även lite blöjor och andra saker. Det var inte lätt att få in så små bebisar i babyskyddet, det var en del meckande med stolar och barn innan vi kom i väg. 

De såg så små ut i stolarna och satt och såg lite förskräckta ut, ( inte Alfred då som sov sig genom hela resan)jag tyckte det var lite otäckt och trodde nog de skulle dö på stört. Jag tryckte in mig i bak med dem o satt o petade på dem hela resan för att förvissa mig om att de levde. Klara kräktes på mig och sen däckade hon. 

När vi kom hem såg katterna lite förskräckta ut men brydde sig inte särskilt mycket. De studsade till varje gång någon av tvillingarna lät, men lät barnen vara. 

Här hemma var det inte fint, att ha en ungdom boende hos sig har både för och nackdelar ;-) fantastiska Åsa kom med matvaror och tur var väl det för vi hade inte hunnit eller orkat handlat. Tack Åsa! Om du visste vad mkt det betydde för oss! 

Sen kom bästa killkompisen och då fick de för sig att möblera om både i badrum och sovrum, sen kom kattvakten och grannen. 

Så det var fullt ös så vi kom inte i säng förrän vid 23.30 och då spred sig mystiska lukter från lila Klara, så det var bara att gå upp igen. Sen var det mat och sen fick Klara magknip och skrek till 03.30. Att stå över en spjälsäng och trösta eller sitta som en banan i soffan påminde mig om att jag varken har magmuskler eller ryggmuskler kvar. (Hon gillar inte att bli buren och gås runt med, hon har ju ingen muskulatur utan blir som en ostbåge i famnen) 

Sen lyckades vi sova lite mellan mattiderna men när jag klev upp var det så det snurrade i huvudet. Mest fascinerande är hur dum i huvudet man blir, till slut vet jag inte vad jag håller på med och kan inte lösa det mest enklaste problem. 

Tanken var att vi skulle bada barnen i dag men det får vänta tills i morgon, nu är städerskan här och röjer 2 veckors smuts från ungdom och katter. Vi har så mkt tvätt att det inte ens får plats i tvättkorgen, vi har knappt hunnit äta men ÅH så skönt att vara hemma. Vilken fantastisk säng vi har, och så skönt att slippa sjukhusmiljön. 

I morgon ska vi till sjukhuset igen för kontroll av vikt osv, då ska vi ta upp Klaras magproblem för så här är det varje kväll och nästan varje gång hon ätit. Kanske hon behöver magdroppar eller nåt annat? Det är ju så synd om henne så vi lider ju vi med!
Hon är dessutom snabbandad vid maten jämt vilket gör att jag tror hon ska dö varje gång. 

EDIT vägde mig, gått ner 16 kg. 16!! Så här lite har jag inte vägt på 10 år. Jag gick ju bara upp typ  8 med tvillingarna. 

Det är dock fortfarande surrealistiskt. Är det våra barn?


Ostbågebarnen.....2 veckor i dag! (36+0)







Kommentarer

  1. Fantastiskt! Tänk nu har ni två bebisar! Har också önskan om adress för att kunna skicka present. Maila gärna helen.668930@bredband.net

    SvaraRadera
  2. Vad glad är för er skull :).
    Du blir en fantastisk mamma.
    /Lina

    SvaraRadera
  3. Underbart att få ta del av ert nya liv med både bilder och text.
    Kramar till er ifrån Skåne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde ju skriva att de är JÄTTEFINA.

      Radera
  4. Helt fantastiskt!! Så fina barn!! Lycka till! Kram Maja

    SvaraRadera
  5. Grattis till hemkomsten....så fina de är och så små....snabbt blir de större!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  6. Så söta små barn du har, jag ser direkt vem som är Klara och vem som är Alfred! :) Jag minns det som att det var lite chockartat i början, och visst, att den lille ska dö jämt.. Men det blir bättre! Kram

    SvaraRadera
  7. Tänk att ni äntligen är hemma med era små underverk!! Alla lyckönskningar till er! Ta vara på tiden och njut av bebisbubblan. (Mamma till en 2-åring som undrar vad tiden tog vägen...!!) Kramar

    SvaraRadera
  8. Äntligen hemma med er utökade familj. Så glad jag är för er skull.
    Allt kommer att gå så bra för ni är redan underbara som föräldrar. Hoppas nu att lilla Klara blir okej i magen så hon också kan njuta av att finnas till.
    Kramar i massor och lycka till från Lena och missarna.

    SvaraRadera
  9. Åh, de är så underbart fina! Även om de egentligen är "kvar i magen" ser de ändå ut som små bebisar nu. Har hänt mycket på två veckor bara. Försök njuta så mycket ni kan av allt - och bad och sådant kan man gott ta en annan dag.

    Kramar!

    SvaraRadera
  10. Vilka fina små godingar ni har! Jag tyckte min plutt var liten, men hon vägde ju 1 kg mer än dina. Skönt för er att vara hemma. Tror att ni kommer hitta bra rutiner på allt snart. Då får du nog sova lite mer.

    SvaraRadera
  11. Härligt Cecilia! Måste kännas super att äntligen vara hemma! Sååå fina dina små barn! Njut lite ibland också :-)

    SvaraRadera
  12. Åh vilka fina barn ni har fått! Stort grattis till miraklen. Gläds så med er trots att jag inte känner er. Har läst varje dag, men inte haft tid att gratta ännu. Ni är så starka och kommer klara detta så bra. Ännu ett stort grattis och lycka till med den nya delen av ert liv (och en helt magisk sådan! : ) )
    Stort kram!

    SvaraRadera
  13. ÅÅÅÅ kan inte skriva så mycket men underbart att ni är hemma.

    Vad söta dom är. Har Alfred redan blivit av med nässonden ??

    Massa kramar från oss Ulrica och Oscar

    SvaraRadera
  14. Åh så fina de är!
    Så glad för er skull att ni äntligen är hemma o att de blivit så stabila.
    Nu väntar förstås en tuff tid utan mkt sömn, men det är förstås värt allt det och lite till ;-)
    // Caspianne

    SvaraRadera
  15. Just det, nu vill ju inte Klara bli buren, men nåt som funkade på vår lilla vid magknip (förutom minifom) var att hålla honom upprätt mot bröstet och liksom gunga på tåspetsarna.
    Nu när jag tänker efter så blir d ju som en magmassage med tanke på hur mina bröst såg ut vid tillfället ;-)
    // Caspianne

    SvaraRadera
  16. Stort grattis till två små skatter! De är SÅ fina!

    SvaraRadera
  17. Vad skönt för er att komma hem!

    SvaraRadera
  18. Ojoj vilka sötisar!!!
    Stort grattis till allt.

    Kram Camilla (som läser din blogg i smyg och har haft liknande resa)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering