Rida som liten, skaffa djur

Jag och Klara har avverkat några lördagar i Stallet och jag måste säga att det är en succé! Häromveckan fick de lära sig att styra, starta och stoppa hästen. Då gick det upp ett ljus för Klara att det minsann var hon som kunde styra hästen och inte bara åka med.


Hon är fortfarande rädd för framsidan av hästen och håller ett säkerhetsavstånd på ca 0,5 meter. Mitten och bakdelen av hästen går alldeles utmärkt att borsta, krama och sitta på. Nu har blygseln för ridläraren börjat lossna och nu svarar hon åtminstone ja eller nej på frågorna. Trava tycker hon inte riktigt om då hon tycker det skumpar för mycket.


Efter stallet så leks det häst mest hela tiden, jag ska vara ridläraren och mjukisdjuren hennes hästar. Vi läser de fantastiska och underbara Märta-böckerna som handlar om en rädd tjej som ska börja rida.


Alfred spenderar lördagarna med bamsegympa, han tycker det är superroligt och springer runt i 1 timme som en vettvilling. Han säger själv att han vill börja på simskola men i vår kommun får man börja först när man är 5 år.


Själv var jag sjuk förra veckan så jag fick avboka min ridning, det kändes hemskt att inte få pussa hästar och umgås med ridkompisar. . Nu har jag två igenridningar som nästan är en omöjlighet att få till.


****
Vi har haft en lugnare period hemma med inte alltför många konflikter och mindre syskonbråk, då vi har haft en rätt slitsam sommar så är det underbart med en paus. Nästa vecka börjar jag föräldrautbildningen och det ser jag verkligen framemot.


Men att ha två 4-åringar är verkligen fantastiskt. De har så mycket frågor om livet, världen och relationer. Vi avverkar frågor om hur djur lever, vad händer om vattnet tar slut och vad äter kaniner. De är roliga och skojfriska. Vi skrattar mycket och alla dessa kramar och pussar som överöses är en lisa för själen.


Deras önskelista till tomten är metervis men en hund och en kanin står högst på listan. Vad jag önskar vi hade tiden till att ha hund. Katter har vi ju redan, hästar umgås vi med jämt men en hund (lite hönor hade inte heller varit dumt) är nog något vi önskar hela familjen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering