Tvingad ändra tjänst

I torsdags blev jag kallad till chefen. Han hade fått vetskap att jag har en speciell utbildning som han ville dra nytta av. Det är lite hyschpysh kring detta och jag undrar vad mitt fack skulle säga om de fick reda på vad han pysslar med.


Jag fick inget val utan måste "ställa upp" och rädda chefen och situationen då jag är den enda med den utbildningen. Det betyder att jag måste jobba 50% med mitt vanliga (men med 100% vanliga arbetsuppgifter då det inte finns någon annan som kan ta dem) och 40% med den nya tjänsten. Jag jobbar inte heltid.


Det var 10 år sedan jag lämnade det yrket och mycket lagar och regler som ändrats sedan dess, de har även ett annat datasystem och jag måste åka skytteltrafik mellan 3 olika arbetsplatser där jag aldrig varit och inte känner till något om.


Jag får inget för det förutom deras tacksamhet. Kanske.


Detta ska vara i 3 månader, jag ser inte riktigt framemot det med glädje men kommer såklart göra så gott jag kan.


Intressant kommer de närmaste månaderna bli i alla fall.


I övrigt har hösten anlänt till oss, 1 grad i morse och frost på rutorna. Studsmattan är bortplockad och diskussionerna med Alfred förs 100 ggr om dagen att shorts och kortärmat hör sommaren till.

Kommentarer

  1. Skulle aldrig ställt upp på det. Vänd dig till facket. Klart du ska ha mer betalt för mer ansvar. Jobbar själv som sjuksköterska och det var ingen som tackade mig för att jag slet och jobbade för två när arbetsgivaren inte hittade någon som kunde lösa mig så jag kunde gå hem. Alt. jobba undan det du hinner på en arbetsdag och gå hem, sedan får väl chefen göra resten själv eller lösa det på något annat sätt. Är ju inte ditt problem, han har betalt för att lösa sånt. Stå på dig!!! Ingen tackar dig om du jobbar så du blir utmattad, bara familjen som blir lidande.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering