Dockor och bamsegympa

Dockan Molly som Klara fick i julklapp använts flitigt här hemma. Hon har långt hår som ska kammas, sättas upp i olika frisyrer och kläs av och på. Naturligtvis så ska hon också sova med Klara.


Lite lustigt då jag aldrig gillat dockor och är övertygad att de flesta dockor är som Chucky i filmen onda dockan.


Klara gillar även att rita, leka med lera, klä av och på oss föräldrar med olika mössor och vantar, åka buss i hallbänken med Alfred. Hon är lite skeptisk till nya människor.


Alfred däremot är helt inne på brandbilar, duplo, hoppa överallt och från allt- han är lite som en studsboll just nu men även läsa böcker, titta på tv och leka med vatten. Han gillar att ta saker från Klara och springa i väg med den och ha Klara skrikandes efter sig. Att hjälpa till och laga mat är oxå ett stort intresse. Han frågar ofta om vi kan åka och bada.


Vi har börjat titta lite smått på Bolibompa kl 18 varje kväll, det uppskattas mycket av hela familjen. En lugn och mysig stund för oss alla.


Klara har lite mer språk och Alfred inte lika mycket, båda kan räkna till 12 och gör det mycket och gärna, Klara sjunger i tid och otid.


Konveration från veckan


-Klara, kom och ät!
-Nej mamma, jag ska Sjunga nu.
-...
Sjunger "hejsan hoppsan" i typ 10 minuter innan hon kommer.


Båda kramas mycket och länge, sitter gärna i knät och myser. Mycket kärlek!


****
I helgen ska vi börja på Bamsegympa, jag hoppas de kommer att tycka om det! Alfred är väldigt fysisk så jag hoppas han kommer få utlopp för allt spring han har i benen. Jag gissar det tar några gånger innan de vågar någonting men så småningom så.


****
I veckan ska vi även göra våra tillval till huset, träffa inredaren och arkitekten. Få höra hur de tänk och de ska vägleda oss till bra val. Ett av valen är självklart badkar, det kommer bli succé hos barnen då vi inte har något i dag, vi tänkte även välja kamin för värme och mysfaktor.


****
Nej, jag har ännu inte ringt någon tandläkare :(

Kommentarer

  1. Åh gullungarna.. Så roligt att läsa om dem. Tänk att de kan vara så olika men det är ju det som är charmen. Oh så spännande med nya huset. Kan tänka mig att det känns både roligt och spännande att flytta. Hoppas ni får en underbar vårvinter med familjen.

    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola