I dag ska Alfred sövas

Alfred har vaxproppar som inte går att ta bort, eller ja, det ena örat har de sugit ut proppen på men det andra går inte. De har försökt tre gånger och trots otaliga mediciner och så vidare och det går ändå inte.

Så i dag ska han sövas för att de ska få ut sen, hoppas det kommer gå bra. Han blev en mycket gladare pojke när den andra proppen försvann så jag hoppas han kommer må bättre nu.

Jag lämnade Klara själv på dagis i morse, hon kunde inte alls förstå varför inte hon kunde vara hemma med pappa och Alfred på morgonen.

****
Jag mår lite bättre måste jag säga, sömnen är samma, men måendet har varit lite bättre i några dagar. Järntabletterna har nu istället gjort att jag är stenhård i magen men hellre det än motsatsen.

Jag lider dock mycket av vi är ju en del av problematiken, det förstår jag. Skuldkänslor, ångest för allt möjligt, viktuppgången, barnen och katterna, eller typ hela världen. Jag blir så ledsen och i morse vågade jag inte ens väga mig. Jag som kämpat så hårt.

Nåja.

****
Jag försöker hitta någon rolig aktivitet i närområdet för barnen. Idrott, gymnasitk, dans eller egentligen vad som helst. Vi står i kö på bamse/knattegympa men får plats först nästa termin. Allt annat verkar vara fullt eller inte finnas. Eller vissa saker kostar skjortan och vi vill ju gärna prova först innan man betalar flera tusen.

Men det mesta är för större barn. Men båda gillar att röra på sig, hoppa och skutta. Jag tror vi alla skulle tycka det var roligt.

Tips?

Kommentarer

 1. Håller tummarna för att det går bra med Alfreds operation, och att han slipper problem med vaxproppar framöver. Skickar även över lite styrkekramar till föräldrarna (i synnerhet till dig Cecillia!), jag hoppas verkligen att du snart får lite mer sömn och att du lyckas känna dig starkare och ha mindre ångest. Du är en bra mamma! Glöm aldrig det, hur mycket ångest och oro du än har.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina kommentar, tänker och skickar styrka till er då det varit er Bellas årsdag. Många kramar

   Radera
 2. Kolla om ridlekis finns - hos oss bestämde man från gång till gång om man kunde komma. Kostade i o för sig 100 kr per gång
  Och Friskis för barn med förälder
  Ni skulle ju kunna välja att dela på barnen den stunden. Kanske mysigt som egentid med mamma/pappa
  Å, det där samvetet - så himla svårt att lära sig att vara good enough.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns på min ridskola men den är från 3 år. Men från nästa år hoppas jag att vi kan vara där. Tänk så roligt :-)

   Visst är det! Det hör väl till förmodar jag.

   Radera
 3. Jag hoppas det gick bra för Alfred idag! Jag vet hur det känns när ens barn ska sövas! Min son hade ljumskbråck som opererades vid 6 månaders ålder och jag tyckte det var jätte jobbigt att han skulle sövas men det gick hur bra som helst!
  Angående tips på vad man kan hitta på! Min första tanke var ett besök på biblioteket! Där man kan läsa böcker, leka lite och typ rita/pyssla också! Min son älskar det och det är jätteroligt när vi då kommer hem med nya böcker att läsa! Om vi vill att sonen ska göra av med massor med energi/spring i benen så är leklandet perfekt, då kan han springa runt med mig och pappa, och i bebis hörnan kan han springa runt själv men att vi tar emot vid rutchkanan och hela tiden finns med han!

  Du är en bra mamma till dina tvillingar��
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt gick toppenbra!

   Bilboteket, vågar man släppa in två tvååringar där? :-)

   Vi måste prova, bra tips!

   Kram

   Radera
  2. Anna- Leos mamma22 september 2016 10:47

   Skönt att höra��

   Ja absolut tycker jag att ni ska våga det:-) Förbered dem så mycket det går, berätta vad biblioteket är och vad man gör! Sen får de låna ex varsin bok och så lånar du kanske en eller två böcker som du väljer att ni kan läsa! Ena dagen väljer ni någons bok, nästa gång ni läser blir det en annan bok som ni lånat! Du behöver kanske ge biblioteket några gånger/chanser så tvillingarna förstår vad det är��
   Ett tips gällande lekland är om ni har möjlighet att åka någon vardag så brukar det vara lugnare då, iallafall i min stad!
   Kram

   Radera
 4. Jag tror också att du är en bra mamma till dina barn, men jag tror också att någonting är fel i ditt/ert liv. Grundläggande fel.

  Det betyder inte att ni "är" fel eller gör fel. Det är någonting som ligger under eller bakom eller någonstans och skaver och som behöver åtgärdas.

  Visst kan det vara jobbigt med två barn, men SÅ jobbigt som du verkar ha det, borde det inte vara. Inte hela tiden. Ensam med två barn i tre dagar - det händer de flesta då och då, utan att det blir ett helt projekt som det tar dagar att repa sig ifrån.

  Du får skuldkänslor när du inte kommer dig til kyrkogården på exakt rätt dag. Men som jag ser det, är det omsorgen om de levande som är det viktiga. Vem är det som skuldbelägger dig? Jag tror att det är du själv!

  Jag skulle vilja föreslå att du/ni söker hjälp innan du ramlar ihop fullständigt. Det är inte vare sig mänskligt eller hållbart att må som du mår.

  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går både hos läkare och psykolog och jag är helt med i dina tankar. Och håller med.

   Jag är helt övertygad om att det är barndomen som spökar. Eller icke exixtens av barndom snarare.

   Det är oxå delvis jag får dåligt samvete och skuld, jag vill vara som alla andra..orka, vara normal och tycka som du skriver. Och jag kämpar...

   Radera
  2. Så kan det naturligtvis vara - att du har en barndom som påverkat och påverkar dig starkt.
   MEN. Det betyder inte att du skall ägna resten av ditt liv och hela ditt föräldraskap åt att kompensera det dina föräldrar gjorde galet. Det är bra att du får hjälp av läkare och psykolog. Och jag tror att du är alldeles normal - du har bara fastnat i tankemönster som tär på dig. När du drabbas av skuldkänslor - prova att resonera med dig själv. "Vad är det jag har gjort fel?" Sannolikt ingenting. "Vem skuldbelägger mig?" Sannolikt du själv. "Vad kunde jag ha gjort annorlunda eller bättre?" Sannolikt ingenting. Och viktigast av allt: "Vad har jag gjort bra? Sannolikt det mesta.

   Med andra ord: Arbeta med att se det fina hos dig själv, och inte bara det du upplever som negativt

   /M

   Radera
  3. Du skriver bra "Anonym" tycker jag. Låter som om du också läst "du är fullkomlig" av Irma Alm? Otroligt bra bok (vid utmattning, ångest, nedstämdhet, känslor av otillräcklighet, fobier mm).
   Tips! Den säljs på www.levareko.se
   Sköt om dig Cecilia,
   Kram

   Radera
 5. Men vadå, jag tycker det är skitjobbigt att vara själv med våra två barn! Att gå till jobbet efter en helg kan ofta kännas helt underbart. Jag har verkligen respekt för de som är hemma-mammor, jag hade aldrig klarat det.

  SvaraRadera
 6. Tipsar om lactulos som finns receptfritt på Apoteket. Det tog jag när magen blev hård av järntabletter, funkade bra ��

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola