Fortfarande jobbigt :(

Ett nytt varv på närakuter, ringt vårdcentralen och idag var jag och Klara på vårdcentralen. Hon fick medicin för ögoninfektionen och byte av pencillin. För hon är nämligen inte piggare, inte jag heller. 

Jag fick konstaterat fortfarande virus. 

Så nu ska vi tvinga i henne både ögonsalva och pencillin. Och Ipren eller alvedon förstås. Varje medicin urartar alltid i tvång och hålla fast med skrik och tårar. Herregud. Jag kommer inte komma ur detta med förståndet i behåll. 

Det värsta är nästan allt knäsittande, matvägrandet och att gnäll. Men matvägrandet tar nästan priset. Vi ger henne vad som helst, vad som helst. Bara hon äter. Men hon äter inte glass eller andra onyttigheter. Läkaren sa att hon om dricker så klarar hon sig en vecka. Va fint. Hon kanske gör det, men inte jag. 

Jag flippade förövrigt i söndags kväll. Skrek och gormade, kastade in alla hårdhänt på sitt rum. 

Grät hela kvällen och till sömns. Skrek på maken att jag fortfarande vill skiljas och han svek mig på min födelsedag och jämt nu för tiden. Att han inte finns för mig. Han håller inte med och förstår inte alls vad jag pratar om. Eller ja. Jag kan ju inte prata utan väser fram det jag vill. 

Jag kommer bli galen. Jag lovar. 

Idag väste jag att jag inte vill ha barnen. Att jag ångrar mig. 

Må någon förlåta mina synder för jag kommer inte kunna göra det. 

******
Jag skrev ju att min ridskola ska läggas ner. Jag har nu hittat en ny efter mkt surfande och ska provrida där på torsdag. Och så är jag sjuk. Wtf. Jag tänker åka och rida ändå, jag är så himla nervös. Att hotta dit, att hitta där, nya hästar och människor, ny ridlärare. Nervös!

De vi skulle köpa barnvagnen av är magsjuka. Så ingen barnvagn. Wtf

Det går bra nu. Verkligen. 

****
Vi löste det förövrigt så att jag är sjukskriven och maken vabbar. Så vi kan vara hemma båda samtidigt.  Tack o lov. 

Vi kommer vara hemma båda i morgon med så får vi se status på barnen. Alfred börjar pigga på sig, äter och bajsar som han ska. Gnällig är han ju jämt så...

Klara däremot får nog vara hemma resten av veckan. 

I morgon är det avslutning för min Goa kollega, så jag ska smita härifrån en timme och åka och krama henne. Nu är vi inte många kvar. 


Kommentarer

 1. Huvva vad det låter jobbigt för dig, skickar massor av styrkekramar! ♡
  Ett tips angående medicinen, har själv varit i samma sväng nu med A, efter att hon spydde upp efter varje dos så var vi tvungen att åka in, fick då tipset av ssk att blanda med lite lingondricka i en mugg, och för oss funkar det jätte bra och hon dricker nu varje dos helt själv utan tvång och tårar. Kanske funkar lika bra för er?! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram tillbaka!

   Lingondricka har de aldrig provat, men ska ta en promenad till affären i morgon.

   Tack för tips!

   Radera
 2. Hörselkåpor till dig. Ger en möjlighet att orka tänka när det är som värst.

  Saft, klämmisar och kex. Högre krav än så brukar vi inte ha vid sjukdom. Brukar ju själv tappa matlusten när jag är dålig. Så här är fokus dricka, resten får vänta.

  Och så Pippi förstås. Att titta på. Lösning i tid och otid och lugnar alltid barnet här.

  Håll ut!
  Kram J (flitig läsare som sällan kommenterar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra tittar ju inte på tv. Inte än. Har tänkt vänta till de är två i alla fall.

   Saft gillar de inte, vet inte vad jag har för barn som inte gillar sötsaker ;)

   Ska försöka. Tack för kram o tips!

   Radera
 3. Brukar ge pencillin utblandat i oboy om inget funkar. Det brukar gå bra... Kollar barnen på Babblarna eller Drömmarnas trädgård? Kan ge några minuters lugn kanske.

  SvaraRadera
 4. Åh hjälp, vad jag känner igen mig i det som du skriver. Och jag har inte tvillingar (dock 2 st ungar). Jag har skrikit så mkt åt min äldsta så jag skäms. När de hade vattkoppor höll jag på att pensionera mig som mor. Men vi måste stå ut! Problemen slutar inte med tiden men de förändras åtminstone. Kanske du ska visa Babblarna för dina barn så du får lite lugn? Babblarnas skapare borde få Nobelpriset tycker jag, så många gånger det räddat mig från psykbryt.. Tack för att du delar med dig, att jag inte är den enda mamman som verkar spricka inombords och som balanserar på tråden mellan god mor och vansinnesmorsa! Styrkekramar! /J

  SvaraRadera
 5. Du verkar vara helt underbar och "normal" som mamma! Det är ok att flippa. Det är ok att vara så trött att man vill lägga sig och dö. Som en del skrivit innan på med babblarna! I detta läge bryter man sina principer med tv. För att man måste.

  SvaraRadera
 6. Håller med alla. Och för din egen skull: Introducera tv nu. Drömmarnas trädgård, babblarna, teletubbies. Dela på barnen. Servera piggelinglass, fryst juice, färdiga fruktpuréer. Stackars dig. Vad jobbigt du har det

  SvaraRadera
 7. Jag skulle aldrig överleva utan TV och Ipads när barnen är sjuka! Jag håller med alla tidigare kommentarer. Sänk kraven, sätt på någon bra barnfilm, och ge dig själv tid till återhämtning. Jag lovar att barnen inte tar skada av lite TV-tittande!

  (Det finns till och med studier på det ):

  http://www.viforaldrar.se/Barn-2-5-ar/tv-inte-skadligt-for-sma-b

  SvaraRadera
 8. Det blir bättre! Småbarnsåren kan vara hemska! Snart och snabbt blir allt lättare! Lovar! /sexbarnsmamma

  SvaraRadera
 9. Tack för all support o alla fina kommentarer. Tv kommer introduceras nästa krisperiod! Det här vill jag aldrig mer vara med om

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola