Mer elände och förskingring

I fredags kom syster med barn och hälsade på. Syster och systersonen sov hos pappa och systerdotter hos oss. Barnen älskar henne och hon dem och det är så roligt att ha henne här.

Klara var däremot ett litet monster i helgen. Får hon inte som hon vill så får hon värsta utbrottet och det är ofta. Arg, sur och ilsk liten unge. Pust! Jag tror det är tänder, utveckling och dagis som spökar. För det är inte bara humöret som spökar utan även sömnen och numer ratar hon sin pappa oxå. Han får inte klä på henne och inte natta henne. Vilket gör att jag får det rätt svettigt. Att ha barn är som att ha en adrenalinhöjning mest hela tiden kombinerat med magsår och hjärtinfarkt. 

Helgen avlöpte ändå väl, vi hjälpte pappa att tömma lägenheten på gamla kartonger, kläder osv. Han berättade att barnen till hans fru hade varit hem till pappa och rotat igenom saker och tagit guld och kristallkronor. Pappa hade inte vetat vad han skulle göra utan mest blivit orolig och stått vid sidan om. Han får inte vara med att planera begravningen och de tar saker innan ens bouppteckningen är klar. Vad är det för människor egentligen?? Det är olagligt och fruktansvärt taskigt. Så trött jag blir. Pappa blir bara orolig men jag tycker att vi ska polisanmäla det. För sakerna är ju inte deras! 

Har ni nåt råd? 

****
I dag ringde från dagis och sa att barnen var sjuka. Jag rusade från jobbet och anlände med andan i halsen. De verkade trötta men personalen sa att Klara var loj och hade feber (38) och Alfred var gnällig. 

När vi kom hem tog jag tempen på båda, 36,8 och 37,0, båda var trötta eftersom det var sovdags. Efter sovstunden hade de inte håller feber och var precis som vanligt. 

Men va fan. Om man vaknar 05 så är det inte så konstigt att man är trött vid 10. Och vara instängda i ett litet rum med 15 andra barn kan göra vem som helst gnällig. 

Efter nån timme konstaterade jag fortfarande att de mådde bra och ringde dagis. Så i morgon Ska de dit. Jag har aldrig upplevt vår förskola som några som ringer vid minsta lilla. 

****
En till på jobbet har sökt annat jobb. Men suck. Jag kontaktade i alla fall facket. 

Och tror ni nån matkasse kom i måndags då? Nehej då. Men suck igen. 

Vinkar alltid hejdå när man går. Kommentarer

 1. Våran förskola är lite så med ibland, ringer och säger att barnen är sjuka och när man väl kommer dit är dom hur pigga som helst eller blir friska efter tupplur. Känns lite som dom tycker att barnen behöver pauser ibland eller att dom vill ha mindre barn just då.
  Har väntat hela veckan på att dom ska ringa pga hosta men nej,dom har inte sagt ett ljud om det.

  SvaraRadera
 2. Men om personalen upplever barnen som sjuka måste de ju ringa! Prova att jobba på förskola så får du se vad det handlar om. Helt omöjligt som personal att avgöra om det skulle vara något annat, dessutom vill man inte ta risken att smitta ner alla andra barn! Har jobbat på förskola och det är inget kul att behöva ringa och bli ifrågasatt om barnet "verkligen" är sjukt….

  SvaraRadera
 3. Ett barn behöver inte vara sjuk i den bemärkelse med feber etc utan det räcker med att barnen inte orkar vara med i den dagliga verksamheten för att personalen kan ringa och säga att föräldrarna behöver hämta. Många föräldrar blir tyvärr irriterade över detta eftersom barnen verkar pigga när de kommer hem, men det är en enorm skillnad på att vara hemma och att vara på förskolan med 15-20 andra barn. Tyvärr är det bara att bita i det sura äpplet ��

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola