Panikångest, halsfluss och BMI

I helgen fick Klara feber och även Alfred insjuknade tätt efter. Sen började en enda stor mardröm. Båda har feber mellan 39-40 och Alfred matvägrar, från att varit en som vräker i sig mat vill han inte äta nåt. klara petar i maten men äter lite i alla fall. Sen fick Alfred förkylningsastma och Klara krupp så skytteltrafik mellan barnen varje halvtimme på nätterna. Första gången med krupp men fy. Det var verkligen inte roligt. 

De har fått alvedon för de har ju varit helt borta när febern stiger. (Jag kontaktade vården o de sa virus trots jag påpekade att det är nog halsen o att det är nåt fel) 

Och maken har jobbat, fast jag sa i går att jag inte pallar. Det har varit så himla jobbigt att jag håller på att få hjärtinfarkt. 

I morse vaknade Alfred och var helt borta, han var helt förvirrad och kände inte igen mig. Han bara irrade runt och vägrade låta mig ta honom. Till slut fick jag tag i honom och baxade honom till vår säng. Astmaspray och alvedon gjorde att han helt däckade, då vaknade såklart Klara. Alfre hade då 41.1 grader. Jag skrev nåt smickrande (not) sms till maken att jag avskydde honom att han lämnade mig själv med allt det här. 

Efter en fullkomligt kaotisk morgon med feberbarn, matvägran så fick jag tag på vårdcentralen.  Där fick jag en tid nån timme senare. Men under timmarna på morgonen fick jag en panikattack, det var länge sen men lika hemskt som förr. Plötsligt kommer maken hem, sms tog tydligen skriv men tänk att det måste gå så långt. Jag har så mkt tankar kring gå relation och framtiden så det få bli ett eget inlägg senare. 

I alla fall så visade provet streptokocker och det förklarar ju saken.  Så Kåvepenin 3 gånger om dagen till två barn. Herregud. Hur ska vi överleva det 10 dagar? HUR?? Att ge medicinen är ju en mardröm utan dess like. Innan har de gladeligen tagit alvedon men det är ju helt kört nu. Skrik, gråt, kräk och tvång. Fy fan säger jag bara. 

På kvällen börjar jag känna förkylningssymptom. :(

****
Trots kaoset under veckan och helgen har vi gått massa gjort. Jag fick nog av att de bara väcker varandra, hetsar varandra när de ska sova och väcker varandra på natten. Så jag fixade i ordning vårt lilla rum, varit och valt färger till väggarna, flyttat Alfreds säng och flyttat ut den stora skänken. 

Nu har de varsit rum och tur var väl det efter dessa kaosnätter. 

Idag slog jag även rekord! 24 i BMI och snart -14 kg! Heja mig! Jag är så himla stolt! ( jag firade det med en halv pizza för att spä på all ångest jag har just nu) 

I morgon åker jag i alla fall till jobbet så får maken vara hemma. Tack o lov! 

Att ha huvudbonader är Klaras nya grej. Observera öronen som står rätt ut ;)Kommentarer

 1. Kåvepenin i tablettform (pyttesmå) om ni inte redan fått det! Går så mycket lättare än den läskiga flytande!

  SvaraRadera
 2. Fick också Kåvepenin till vår dotter som är 2 veckor yngre än tvillingarna. Ett bra tips som jag fick av 1177 är att (om det är flytande vill säga) blanda ut det i lite chokladglass, då kakao tar bort det äckliga smaken från Kåvepenin!

  SvaraRadera
 3. Små tabletter i mosad banan. Jag lovar, det funkar.
  Känner sympati med dig, har tre lite äldre barn och otaliga tvångs- medicineringar att se tillbaka på. Fasthållning, muta, gråt, jaga, lura��
  Tina

  SvaraRadera
 4. Om det är flytande du fått o det inte funkar att ge den med glass/stark saft/liknande som du säkert redan fått tips om, är det i min erfarenhet absolut bäst att försöka få in dossprutan under tungan på barnet. Liksom på sidan av, och under tungan. Då kan de inte spotta ut det utan det måste sväljas. Ger man i små små doser så är det också mindre risk att de kräks direkt.

  Det är hemskt att behöva tvinga i medicin som smakar så vidrigt som.kåvepenin, jag har försökt stålsätta mig genom att tänka på hur mkt bättre de faktiskt blir av det. Men ändå, usch!!!

  Men prova under tungan-knepet. Bästa sättet!

  SvaraRadera
 5. Fyfan för att medicinera så små... Vår kille kräks oavsett hur lite åt gången vi försöker ge. Kåvepenin som dessutom smakar rävgift... blää! De två senaste öroninflammationerna har han gått omedicinerad för vi har helt enkelt inte lyckats. Då har vi provat tre olika varianter på medicin och vi har provat att gömma i yoghurt, saft, glass. Men näh.

  Lycka till!
  Kram jagvilljagkan

  SvaraRadera
 6. Be att få medicinen utskriven som tabletter. INGENTING döljer den vidriga smaken av Kåveåenin (flytande).

  Vad gäller matvägran, så gör ingen stor sak av det. Inget barn svälter frivilligt ihjäl om det finns mat. Glass och chokladpudding lever de länge på!

  SvaraRadera
 7. Mitt bästa tips om Alvedon är stolpiller. Det absolut enklaste för små barn, och de ger dessutom effekt superfort när de kommer in den vägen. Krya på er fort!

  SvaraRadera
 8. Mitt bästa tips om Alvedon är stolpiller. Det absolut enklaste för små barn, och de ger dessutom effekt superfort när de kommer in den vägen. Krya på er fort!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola