Vara på väg

E
God jul alla fina läsare, hoppas ni haft en fantastisk jul! 

Vi är nu på väg hem efter att ha firat jul hos systern i Dalarna. Mycket folk, högljutt nattstök och urkass sömn. Alfred håller på att få tre kindtänder så hans humör har inte varit det bästa. Men jag är glad att vi åkte för barnen har haft det jättefint. 

Klaras nya grej är ju att vakna urtidigt och så även denna morgon. Att försöka smyga runt något tyst i huset är nästan omöjligt. Det sov folk i alla rum och alla nattens flaskor och mat stod framme. Man får nästan hjärtinfarkt att vara i någons hem som inte har småbarn. Alfred grinig och jag trött, en juldagsmorgon vi inte ska komma i håg tror jag. 

Nu när vi åkte hade bara 3 av 9 klivit upp. ;-) måste säga att jag saknar lugna mornar och jag minns inte ens sist när jag sov längre än till 06. 

Nu ska vi hem och öppna våra egna klappar och krama katterna. Struktura upp maten då jag slarvat rejält i 2 dagar nu. Minsta lilla slarv och det blir plus på  vågen direkt. 

****
barnen har varit jourdagis i veckan men det har gått över all förväntan. De verkar haft kul och 2 av deras fröknar har varit där. Det har varit blandade grupper och även stora barn. 

Vår pedagog sa att våra barn är självständiga, duktiga och trygga barn. De är väldigt trevliga att ha att göra med sa hon. Så glad jag blev, roligt att höra. 

Nu när jag umgåtts med familjen saknar jag dom så. Tänk att få bo nära sin familj, en extra famn till barnen, barnvakter, familjemys och ingen mer ensamhet. Jag vill så gärna flytta till dem. Vill att banen ska ha familjen nära, tryggare uppväxt, trygg by och nära natur. Jag VILL flytta. Men inte maken- för han trivs på jobbet. Han som pendlar 2-3 timmar om dagen. Så hur gör man? Vad ska jag göra? 

Kommentarer

 1. God jul tillbaka! Och tack för en fin blogg!
  En fråga bara, vad är ett jourdagis? (Och hur funkar det? Kanske något som "alla" känner till, men jag har faktiskt inte alls koll på det ;)

  SvaraRadera
 2. Pendla 2-3 h? Fy fasiken :/
  Jag hade försökt få mannen att söka ett likvärdigt jobb uppe i Dalarna.
  Det måste väl vara rätt så mycket viktigare att du o barnen mår bra. Och ser mer av maken ( då han förhoppningsvis slipper pendla såna tider däruppe)

  Tycker du ska försöka få honom att förstå hur viktigt det är för dig <3

  /Annika K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har försökt i ca 10 år. Pratade med honom även i går, vi bor inte i någon bra kommun längre. Mkt skit som händer här otäckt.

   Jag vet inte vad mer jag kan göra?

   Radera
 3. God jul! 2-3h är ju jättelänge. Sambon o jag har bosatt oss så att vi har 1h resväg/dag, just särskilt för barnens skull, även för den andres skull så man snabbare blir två att ta hand om barnen på kvällen. "Skönt" för honom med så lång egentid per dag.. Vi har kommit fram till att någon av oss måste byta jobb om vi ska flytta till villa, sånt är livet, man måste ibland offra för familjens skull. Hoppas jag inte låter för hård i det jag skrivit. Hoppas din man inser fördelarna med att flytta till Dalarna. Gott nytt år! /Jackie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag med! Jag håller helt och fullt med. Vet inte vad mer jag kan göra säga?

   Detsamma till dig <3

   Radera
 4. Är hans jobb enda anledningenen till att bo kvar så är absolut familjen ett bättre argument tycker jag! Kan han inte be om tjänstledig 1-2 år, så 'provflyttar' ni dit. Sälj erat hus, köp ett nytt där och börja ett nytt liv:-) det värsta som kan hända är att ni får göra en flytt tillbaka och köpa ett nytt hus! Och då har han ju sitt kära jobb kvar�� vi hade några kompisar som gjorde så, de bestämde att de skulle bo två år där han ville/två år där hon ville och sedan bestämma sig:-) när han ser fördelarna med familj i närheten, att barnen får släkt runt sig och ni kan få barnvakt och hitta på nåt själva ibland så kommer han nog inte att vilja flytta tillbaka. När han kanske får 2 timmar mer fritid per dag kommer han inte vilja gå tillbaka att pendla. Så mitt råd är att föreslå provflytt med möjlig retur, då kanske det inte blir lika skrämmande för honom;-) gott nytt år!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola