Vikt och barn och besök

Sen jag börjat rasa i vikt och börjat nå min målvikt så slarvar jag mer. Jag blir så besviken på mig själv, det var så fasiken vilken dålig karaktär jag har. Nu har jag i alla fall gått ner över 10 kg och har ca 1 kg kvar till målvikt och normal BMI. Jag SKA klara det! 

Resan har varit riktigt enkel och jag förstår inte varför jag inte gjort det förr. Jag började med att bli medlem i Viktväktarna online, olika Facebook grupper anknytna till Viktväktarna. Sen lärde jag mig att väga och mäta maten och se vad en normal måltid är, att det jag trodde var nyttigt inte är det. Jag har nog minskat mina måltider med 50%. 

Sen räknade jag poäng och försökte planera min dag. De första 2,5 månaderna var det knappt nåt slarv. 

Men jag tror matkassen har gjort mycket. Nyttig och varierande mat, min mage har aldrig varit så glad och jag har aldrig provat så mycket nytt. Det blev som en ny värld öppnat sig. 

I början var jag hungrig. Jösses så hungrig jag var. Men efter nån månad gick det över och magen börjar anpassa sig. 

*****
Idag firade vi 17-årig bröllopsdag. Vi hade lite planer men Alfred har haft sån astma och idag var det ännu värre så han och maken fick åka till jouren och inhalera. Jag och Klara hade egentid. 

Det är helt sinnesjukt hur enkelt det är med ett barn. Hon är lugnare, man hinner fokusera på henne, en hinner göra massa saker och hon hjälper till. 

Annars är det bara fullt ös hela tiden. Alfred tar sån enorm plats och de triggar varandra och är speedade till tusen. 

*****
Vi har haft en riktigt fin dag trots det inte blev som vi tänkt. Lite för mkt godis i magen men det får jag bota med ridning och promenad i morgon. 

I morgon kommer dessutom barnens gudmor! Fantatiskt härligt! Lycka!
 
****
Vi måste nog åka in med Alfred igen i morgon. För astma släpper inte. Vi har ju mediciner här hemma med men den gör varken från eller till. Jag vet inte vad vi ska göra. 

****

Min present jag fick idag. En enorm tekopp, bredvid står en normal kopp. :). Den rymmer ca 8 dl. 
Kommentarer

 1. Grattis på bröllopsdagen!

  SvaraRadera
 2. Har ni inte fått något att inhalera med hemma till Alfred? Min son har förkylningsastma efter rs-virus och jag har mask och inhalationsspray hemma så man inte behöver åka in varje gång.
  Grattis på bröllopsdagen!
  // Ida

  SvaraRadera
 3. Oj förlåt! Var lite för snabb. Läste inte riktigt klart. :(
  Om det ni har hemma inte hjälper får ni be om ny eller tilläggs medicin. Barnläkaren jag har till min son anser att man ska byta eller lägga till om det man har inte fungerar. För barnet mår bäst av att vara hemma om det inte blir livshotande så att säga.
  // Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har bett om annat men de sa att det är de här medicinerna man får.

   Det rosslar för bedrövligt :(

   Radera
 4. Tack för att du delar med dig av livets stora o små bekymmer o tack för dina tips. Kämpa på!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Hej!
  H har också problem med luftvägarna, krupphosta, slemmig och trögandad varje gång han blir förkyld. Vi har i två månader försökt få i honom astmamedicin (Flutide och Aeromir) utan att lyckas nå vidare och utan resultat. På onsdag ska vi bli uppringda och troligen få en tilläggsmedicin som heter Montelukast utskriven. Den har både mannen och jag tagit och fått goda resultat så nu hoppas vi på samma sak med H. Kanske kan ni be om den? Går ni på riktig Barnmottagning/Barnastmamottagning?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Nej det gör vi inte. Eller jo. Den i j...men det är ju väntetid på två månader där. Annars har vi bara vårdcentralen.

   Hur ska vi få hjälp på en astmamottagnkng? Är det remiss?

   Kram

   Radera
  2. Om ni varit en gång på den i Ja...... så är det bara ringa dit så får ni hjälp med ny ordination per telefon. Om ni inte varit där tror jag ni måste ha remiss, tror det tog ett par månader innan vi kom dit första gången med remiss från VC.

   Radera
  3. Vi har varit där flera gånger o träffar samma läkare. Men just till henne är det lång väntetid. Men jag kan ringa dit o höra! Bra tips o tack o kram!

   Radera
 6. Hej,
  Länge sedan jag kommenterade, smyger in här ibland fortfarande. Min tjej född maj 14 har precis skolans in på förskola också, omtumlande tid.
  Ville bara tipsa dig om en bok. Jag tror att du skulle kunna ha en enorm användning av den boken i ditt liv och för ditt mående. Den heter "du är fullkomlig" av Irma Alm. Berätta gärna vad du tycker om du läser den. Den förändrade hela mitt liv faktiskt (Irma var min psykolog samtidigt som jag läste den).
  Ge dig själv en klapp på axeln ikväll, du är alldeles fullkomlig och tillräckligt BRA precis som du är!
  Kramar

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola