Öka tid och julklappar o pengar

Seriöst. Jag fattar inte hur vi kan vara så fattiga? Vi är ju båda annars välavlönade och har inte så värst mycket lån, två bilar, två barn och numer två katter. 

Det här med att inte få lön på 2,5 månad, inköp av 1 miljon dagiskläder*4, veternärkostnader för Stiina, dagisavgiften (hur kan den vara så hiskligt hög?) städning och en massa andra avgifter har gjort att vi båda har typ noll kronor på kontot. Jag tror faktiskt det inte har hänt på måååånga år. Men det är väldigt nyttigt, man börjar tänka efter, vara mer tacksam, handlar begagnat och inga onödiga saker. Så det har en massa positivt med sig men såna resonemang går inte min Gad på som oroar sig oavbrutet.

Nu på morgonen vägrade bilen starta. Men va fasiken då. Vi har ju inte fyra bilbarnstolar så det blev att flytta stolarna till lilla bilen där inte vagnen får plats. Nu står batteriet på laddning och om bilen inte startar i morgon bitti vet jag inte hur vi ska göra. Logistiken blir inte rolig. Ett nytt batteri kostar kring 1500 på Biltema. Om det är batteriet dvs. 

Det som är jobbigt med dagis är alla kläder. Man ska hålla reda på varenda pinal och det här med att släpa kläder fram och tillbaka går verkligen bort. Jag glömmer hela tiden kläder, senast i veckan både mössor o sockor och skor. Att ha dubbelt är ju svindyrt men vad ska man göra när man är senil?

I fredags skickade jag in nytt schema så i januari ska de gå till 15. 

****
I fredags frågade en kollega hur det var, hur det gick på förskolan och allt runt om. Jag började berätta men började storgråta. Men va fint då. 

I alla fall kändes det lite bättre efteråt, om en pinsamt. Helgen har  varit helt ok med kompisbesök och fynd av vinteroveraller och försäljning av lite saker. Idag var vi till ett nytt lekland som var riktigt bra och Alfred har bara haft ett vredesutbrott och Klara inget. 

Jag var och red i går och det var nog den roligaste lektionen hittills. Trots det var hoppning! Vi hoppade i serpentin och kort och lång anridning. Och trots jag är rädd att hoppa hann jag aldrig vara rädd. Så roligt! 

Nu är det en ny vecka med trasig bil, hämtning och lämning och arga barn. Puh. 


Kommentarer

 1. Hur mkt är dagisavgiften hos er? Hos oss är maxtaxan 1260kr.
  /Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi betalar kring 2400kr i avgift/ månad. Jag gissar det är maxtaxan. Den är baserad på min heltidslön.

   Radera
 2. 2400 är för båda barnen va? Avgiften baseras på båda föräldrarnas inkomst och man har i regel alltid maxtaxa om man har ett heltidsjobb..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Det verkar vara olika i olika kommuner hur mkt man betalar. Jag vet inte vad jag trodde innan de skolades in. Några hundralappar o så betalar vi skatt resten? Haha ;) naiv deluxe.

   Radera
  2. Maxtaxan är desamma i alla kommuner, så att ingen behöver betala mer eller mindre :). Sen baserar vissa kommuner kostnaden på hur mycket barnen går, men det har blivit allt mer ovanligt.
   En plats kostar ca 12 000kr/månaden så jag tycker det är relativt billigt att betala Max 1287kr :)..

   Radera
 3. Bor I USA. Alex (3years) gar i preschool 3 ggr I veckan, kostar 11000/month. Det ar en av de basta preschools.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är olika i olika länder. USA har ju som du skriver å andra sidan som du skriver en mkt bra förskola. Det kan jag inte säga att vi har.

   Radera
 4. Nyfiken på vilket lekland ni var på??
  Vi är också fattiga, varje jäkla månad. På nåt vid löser det sig alltid men det är väldigt jobbigt för psyket.
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Andys i Bromma. Gratis om man är medlem för de under 2 år. Kram

   Radera
 5. Dagistaxan, hur kan den vara så billig säger jag! Barn kan gå flera timmar per dag, med personal, lokaler, mat, fika och aktiviteter, ca 20 dagar per månad. Det är sjuuuuuuukt billigt. Vilket bara accentueras av exemplet från USA ovan.

  SvaraRadera
 6. Om man har råd med två bilar, två katter och städning kan man knappast vara att betrakta som fattig!

  Skippa ena bilen och städa själva till att börja med.

  Kostnaden för förskolan verkar ligga runt 60kr/dag och barn. Tror knappast att ett barn äter frukost, lunch och mellanmål hemma för den pengen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl såklart med vem man jämför med. Jag kan ju bara relatera till hur vi har haft det och har det nu.


   Radera
 7. Men förstår inte riktigt varför du måste släpa runt på ombyten...låter jättejobbigt och dessutom till två stycken. Jag köper dubbelt eller begagnade kläder till min dotter liggandes på dagis i hennes hörna där det finns krokar odyl. tips häng en barnryggsäck där med diverse ombyten sommössar och vantar. Skulle det ta slut på tex tröja eller vantar så är det ingen katastrof för dagisen brukar ha mängder kvarglömda kläder att ta av om någon står utan. Kramar

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola