Sårig rumpa

Stackars Alfred, nu är det hans tur att få röd och sårig rumpa av allt bajs. Han blir så ledsen när man ska sanera honom och jag med. Finns snart ingen salva och luft jag inte provat, men bajset är nästan frätande. Väldigt otäckt i rumpan i dag. 

Trots det är han vid gott humör och kämpar sig upp till stående HELA tiden. Vinglar där som ett litet fyllo och är så otroligt lycklig. 

Klara däremot har vi fått döpa om till arga Klara igen, hon får raseriutbrott när hon inte får som hon vill. Kära nån, 10 mån och sånt humör. 

Jag hoppas det blir fint väder i morgon, jag tänkte de skulle få prova sandlådan då. Jag tänkte att sätta på dem regnbyxor, annars blir det väl sand överallt? Jag vill så gärna de ska få krypa runt på gräs och sånt men vi har mkt blöt mossa. Måtte det bli sommar snart så vi slipper hålla på med en massa skyddskläder ;)

Jag tänkte vi ska ge fästingvaccin så snart som möjligt, vi bor i riskområde och har massor på tomten. Otäcka små kryp! Läste att man kan ge vaccin mot fästingar från 1-års ålder. 


Kommentarer

 1. Heja Alfred! Är de inte tidiga i utvecklingen med tanke på att de är tidigt födda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag inte, BVC tycker tvärtom. Så jag har alltid tänkt att de är sena.

   Radera
  2. Jag var rätt säker på att utvecklingskurvan räknas från det datumet då de skulle varit fullgångna på prematura barn och att det därför inte går att jämföra med fullgångna barn. Med andra ord att klara är galet tidig för ett prematurbarn. Jag kanske har fel om BVC säger så men jag vet att jag läst om att utvecklingskurvan inte är lika iallafall..

   Radera
 2. Kan vara tänder på gång? Mina barn blev väldigt dåliga i magen vid tandsprickning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara, man skymtar liiiiiite vitt.

   Radera
 3. Ha på dem ett par jeans så slipper de fukten ��regnkläder blir extremt varmt och fuktigt och lämpar sig bara egentligen i regn. Barnen kommer nog smaka och slicka på allt, men det ska de ju, för de är barn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack. Här hemma äts det på ALLT :)

   Jeans ska jag prova!

   Radera
 4. Brukar lägga ett tjockt lager med idomin eller vaselin om lillan reagerar på bajset. Fyller på vid behov. Bajset kommer då inte mot huden o man behöver nöta för mycket när man tar bort bajset.

  SvaraRadera
 5. Inotiol (osäker på stavningen) funkar för vår lille som bajsat otroligt mycket. Fick tipset av en gammal barnmorska på BB då han blev röd redan då. Det är tjockt och håller torrt mot huden. Fick även tipset att använda det på mitt snitt som inte ville läka (delar av snittet) och från att det varit svårläkt så tog det ihop på några dagar. Hoppas det blir bättre för honom.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det använder vi nu! Vet inte om det gjort det bättre men ändå. Tänker mig att det skyddar.

   Radera
 6. Inotiol eller zinkpasta använder vi. Ett tjockt lager ska det va så blir det ett skyddande skikt. Tycker zinkpastan skyddar bättre, men svårare å få dit å ta bort. Lättast att få bort med lite babyolja.
  När dottern var liten och lös i magen fick vi rådet att skölja av henne direkt i vasken/duschen istället för att torka med tvättlappar för att skona huden lite å sen på med nån av ovanstående salvor.
  Hoppas det lägger sig fort och hoppas med att det trista vädret ska ta slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har båda, massor! Eller jag kankse har en annan zinkpasta men det försvinner ju när man tar på blöjan?

   Jag tvättar också i handfatet, känns som det blir renare
   Tack för tips"

   Radera
 7. Inotyol. Ett tjockt lager. Rena trolleriet. En frisk rumpa över natten.

  Och tvätta inte så infernalist. Duscha ljummet och så mer Inotyol. Oslagbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har vatten och inotyol, men ingen bättring än! Håll tummarna!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola