Besök och familjesemester

Nätterna är verkligen inte att leka med. Dessutom har jag inte kunnat somna på hela veckan, pigg som en lärka ligger jag och vrider och vänder mig. Robban gjorde allt för att ta sig in i sovrummet vid 23 och sen drog Klara i gång och har ylat till och från hela natten. Hur länge ska det hålla på? 

Så i dag är jag seg, klockan är knappt 07.30 och jag har tippat i mig litervis med kaffe. Vi har varit uppe i flera timmar. TIMMAR! Och dan har knappt börjat än, dagarna är sinnessjukt långsamma trots vi gör mkt. Eller långa är nog ett bättre ord, man tar ju verkligen tillvara på dagarna. 

Vi har haft riktigt fina dagar tillsammans, mkt kärlek och kramar. De vill vara nära hela tiden, sitta i knät, klättra och få hjälp att stå. Det är rätt trångt i knät och de blir lite sura på varandra i trängseln. 

Robban ska oxå vara med mitt i smeten och har inte vett att flytta på sig, han brukar vara alldeles neddreglad men måste ju gilla det eftersom han inte går? I går hade jag alla tre i knät, Robban och barnen, en kamera hade ju varit bra då;)

I går slipade jag fönster, hälften är nu klara och sen måste vi ju slipa emellan oxå. Hoppas på fint väder så vi kan göra det i morgon. 

Jag lyssnar mkt på barnvagnspromenader på pod när jag promenerar, hon är väldigt bra men ger mig dåligt samvete. Tex sa hon att barn mår bäst av att skolas in vid ca 3 års ålder, då är de mogna och kan ta till sig förskolan på ett bra sätt. 

Hon berättade om barn och sömn, resor och en massa annat matnyttigt. Jag har typ 100 program kvar men jag är ju ute och går minst 2 gånger om dagen. 

****
I dag kommer min kompis och hälsar på. Vi träffades ju häromhelgen hos mina universitetskompisar, då sa hon att hon gärna ville komma. Vi är lika gamla men hon är redan mormor till två barn ;)

Ska bli roligt med lite sällskap. 

*****
Jag vill att vi ska åka någonstans i sommar, Åland, Gotland, hyra stuga?   Men alla verkar kommit på samma idé som mig för fy fasen så dyrt! 

Har ni några bra idéer vad vi kan ha för semester med 1-åringar?

Kommentarer

  1. Hej, jag skolade in min son vid ett års ålder, och det har gått kanon. Har även en vän med tvillingar som skolades in vid 1 år och fyra månader. Även där har det gått kanon. Har slutat att lyssna till dessa rabiata människor som tycker annat. Gör som du själv tror är bäst för er familj. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Hej, jag har skolat in båda mina tjejer vid ett år och det har gått jätte bra med båda! Tjejerna fick också ett nytt språk samtidigt, men det var heller ingen problem. Nu är dom 5 år & snart 3 år och älskar sin förskola :). Ni vet själv bäst vad fungerar!
    - Sirpa

    SvaraRadera
  3. Hejsan! Jag brukar också lyssna på Barnvagnspromenader. Och Knattetimmen. Och visst får man dåligt samvete ibland. 😞 MEN man gör ju faktiskt så gott man kan i varje given situation. Och ingen kan vara perfekt hela tiden.
    Vad gäller dagisstart... Vi skolade in vår son vid 19 månaders ålder. Vi upplevde då att han ville leka med andra barn. Funkade fint, han tillhör de barn som alltid springer glatt in på dagis. Och det är ju himla skönt. Nu är han 3,5 år och NU förstår jag vad Louise Hallin menar med att inskolning vid 3 år vore det optimala. Det är först nu han leker MED andra barn i rollekar. Tidigare har han iakttagit och hängt efter. Han pratar om sina kompisar nu och har en plats i gänget på ett sätt som han inte haft tidigare. Är han borta några dagar från dagis nu "missar" han lite av gemenskapen. Så var det inte tidigare. Det är svårt att förklara skillnaden. MEN, med det inte sagt att han inte trivdes och hade det bra innan. Sen är det ju en utopi att kunna vara hemma tills barnet är tre år, det är nog inte många som klarar det ekonomiskt. Så ha inte dåligt samvete, du och din man vet vad som är bäst för er familj.
    Och PS. Börja lyssna på Pappapodden med Nisse och Manne istället så slipper du dåligt samvete. 😄

    SvaraRadera
  4. Jag tycker Louise Hallin har många konstiga åsikter. Vi har skolat in barnen vid 14 mån, funkat bra! Min mamma som är förskolelärare och specialpedagog menar att barnen får utbyte av varandra även runt 1 års ålder. Och sen tycker jag dessutom att det är en kvinnosaksfråga! Är det männen som (obetalda) är hemma med barnen till 3 års ålder... Nej. Louise Hallin tycker också att man som föräldrar ska ha egen tid med varandra en dag i veckan, en helg i månaden och en vecka om året. Men man får absolut inte lämna till barnvakt, nej, det ska vara t.ex. Mormor som känner barnen väl. Vem har dessa förutsättningar undrar jag?! Äh, hon kan slänga sig i väggen. Slutade lyssna för länge sen. Tror hon att barnen mår bättre av att föräldrarna (mammorna) går runt med ständigt dåligt samvete...

    SvaraRadera
  5. I nya vi föräldrar pratar de om när det är "bäst" att skola in. Och hör å häpna, det fanns inget när det är bäst :)) suprise. Klart att de är mer medvetna om vad kompisar gör när de är 3 år men min dotter mår väldigt bra av att vara på förskolan och hon är 1 år och 8 månader. hon tycker det är jättespännande att se vad barnen gör. Här hemma går hon runt och säger "leka barnen" så visst sjutton fattar hon ändå vad som händer på förskolan. De allra allra flesta skolar in sina barn mellan 1 och 2 år, inga konstigheter.

    SvaraRadera
  6. Skippa det dåliga samvetet. Tänk i USA när barnen börjar dagis vid 3 månaders ålder. Bägge mina har börjat vid 14 månader och det har funkat perfekt. Jag får också dåligt samvete av allting men har lärt mig att stänga av. Ska man ha dåligt samvete över att man inte gör exakt det andra tycker eller anser är bäst ja då kan man inte göra mycket annat än att gå runt och ha Ågren. Jag menar man kan alltid vara lite mer perfekt hur mkt man än försöker. Nä skit i alla goda råd och kör på det som funkar för er. Med barn nummer ett var jag ständigt fylld av dåligt samvete. Känner inte all så med nr två. Jag gör så gott jag kan. Bara barnen får kärlek och trygghet i sitt hem och en bra livskvalitet så är det nog!

    SvaraRadera
  7. Öland kanske, å en sväng till barnens gård i karlskrona

    SvaraRadera
  8. Tack för alla era fina kommentarer. Fy så jag stressar upp mig inför det här, jag är så rädd att göra fel, att de ska må dåligt på nåt sätt.

    SvaraRadera
  9. Ett ställe som inte tar så lång tid att resa till, Norrtälje? Kolla stugor där längs kusten. Åka långt med 1-åringen var ett helvete, ja min 1-åring då.. �� /Jackie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha jag instämmer! Är ganska marigt att åka långt med en 20 månaders också. De som har barn som gillar att åka bil långa sträckor ska verkligen vara glada ;) Jag hade nog också kollat ställen nära, är inte typ Nynäshamn också fint på sommaren? Eller varför inte Gävle, de ska ha en strand som är fantastisk.

      Radera
  10. Hej! Förra sommaren hade jag en 1,5-åring och kände också att det här med semestrande kändes klurigt. Då hyrde vi en lite större stuga (med WC, vatten och kokvrå) på en camping ca två timmars bilresa bort och det var klockrent. Sonen, som vaknade med hög feber precis då vi skulle åka, kunde vara inne på golvet i stugan och ta det lugnt då han blev trött. Vi hade med oss dator och några barnprogram som han var van vid. Det blev lite mer likt det normala livet hemma. Ha en skön sommar! /Evelina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering