långsamma dagar

I går kom en kompis på fm och hälsade på, trevligt och när man kommer och hälsar på får man genast en bebis i famnen.

Sedan åkte jag till Ikea och köpte rullgardiner. Jag kan säga att de inte funkade nu på morgonen för kl är 6 och alla är vakna. Men det måste vara det snabbaste besöket någonsin på Ikea, jag köpte bara det som behövdes och åkte sen därifrån. Sen var det lunch till barnen och då var kl bara 11.30, det är inte klokt vad dagarna är långsamma, då hade jag både renbäddat sängar, dammsugit, tvättat osv. De vaknar så tidigt så det liksom aldrig är en paus.

I dag ska jag åka till en kompis och hälsa på, det är ju städdag i dag så jag ska försöka hålla mig ur vägen. Mer shopping går bort för jag är fattigare än vanligt, jag förstår inte vars alla pengar tar vägen?

Jag tycker inte jag gör så mkt men ändå försvinner pengarna, det är själva drift av barn och katter som äter upp min ekonomi tror jag....

****
Sa jag det? Att Klara börjat resa sig mot saker? RESA sig! OMG! Hon kan liksom inte nöja sig med att krypa, nu ska hon snart gå oxå. Men sitta ska hon inte, det verkar hon inte ha tid med.

Hon röjer så på dagarna att jag blir alldeles slut, hon är som en duracellkanin deluxe. Jag får ju springa och jaga henne så Alfred blir ensam i rummet och djupt olycklig.

Jag tycker för övrig att de inte blir mätta på maten, de äter burkmat och Alfred äter nästan en hel burk själv. Sen får de avokado till efterrätt. Men redan mindre än 2 timmar senare svälter de i hjäl. Läser man på burkarna är det rätt lite protein i. Gröt är de däremot mätta på i flera timmar.

 Laga mat till dem själv, javisst. Men tiden? Just nu på dagarna har jag inte en sekund över.

Apprå gröt, korkat att det bara finns fullkorn efter 6 månader alt välja 4 månaders då det är slätt som puré. Jag tycker de blir konstiga i magen av fullkorn och då spär jag ändå ut det med 4 mån gröten. 


Snart är de 8 månader.


Kommentarer

  1. Jag ger samma mat som jag äter o egen gröt. Köper ett ekologiskt havremjöl eller skrädmjöl som är extra järnrikt

    SvaraRadera
  2. Förstår att tiden inte räcker till åt matlagning. Kan du ha ett ägg kokandes samtidigt som du gör något annat? Bra proteinkälla och väldigt mättande. Bönor är roliga att plocka i sig, innehåller mycket protein och mättar bra. En del bönor behöver du inte göra något med, bara skölja av och ge. Bebisars magar är dock olika känsliga, så det gäller förstås att prova försiktigt med bönor. Stavar av "rå" blodpudding (förstoppningsrisk), eller rå falukorv med hög kötthalt är också enkla, snabba rätter som mättar. Ge några såna tillika burkmat kanske?

    Jag skar upp falukorv och blodpudding i långa stavar och frös in. Perfekt att ta upp bara några st åt gången.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Burkarna innehåller ju ganska mycket vätska. Vi kokade ibland lite extra makaroner eller ris och drygade ut med. Förstår att du inte hinner fixa mat till barnen när du är hemma själv men kanske på helgen? Min dotter älskade lax i apelsinsås med risoni och ärtor som de plockar med själva. Recept på laxen http://www.arla.se/recept/lax-med-apelsin-och-rosmarin/ och den går verkligen snabbt att fixa, glöm inte att inte ta saltet. Det är vår akutmat om vi har idétorka. Arlas mat är överlag snabbfixade och brukar gå att äta ihop med barnet.
    Deras aprikos och mango smoothie är ett kanon mellis. Och när vi ändå pratar mellis :) mixa en banan med en avokado. Så gått, för alla! Går att slänga i lite hallon också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och soppa är smidig mat om vuxna och barn ska äta samma mat. Du fiskar bara upp grönsaker och ev köttfärs med hålslev till barnen. Mosa eller dela bitarna. Ibland rör jag ut lite creme fraiche i.
      Jag kände mig begränsad med att laga egen mat till vår dotter i början men från åtta månader så vågade jag ge lite mer av vår mat och sen släppte det :) en fördel är att du slipper glasinsamlingen som tenderar svämma över jämt!

      Radera
  4. Ett tips är att köpa mörkläggningstyg och klippa till(sy ev kanter), finns att köpa på tex Olssons tyger, sätt på öljetter och fäst i krokar i väggen så att det sitter tätt. För oss har det funkat mkt bra då barnen annars vaknade när ljuset kom in genom springorna mellan rullgardinen. Hälsningar från tvillingmamma till två tvååringar

    SvaraRadera
  5. Ägg är kanon! Och bönor! Och leverpastej! Å så extra olja i maten, så mättar det extra.
    Gillade tipset om att dryga ut burken med extra ris/makaroner. Koka en sats och ha i kylskåpet. Jag har nästan alltid ris/pasta/pannkaka/hirs eller annat kolhydratigt i frysen. Rätt vad det är står krisen till och 8min är för länge.
    Vad äter du själv till lunch? Vore det ens praktiskt möjligt att utfodra två barn och sig själv samtidigt? Annars skulle jag lobba för att börja ge dem av den mat du äter.
    I vår familj har jag gjort luncherna mer barnvänliga och middagarna (vi har i princip alltid ätit tillsammans eftersom L behöver pedagogiska mål) mer vuxen mat. Det har funkat för oss.
    L pratar fortfarande om dig/er!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Får man börja ge ägg nu? Vilka bönor? Tack för alla tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ägg är väl OK från 6 mån, eller?! Vi började med vitan (hade läst det någonstans) men hittade ställen där det stod gulan också. Så kanske mosa lite av båda?!
      Gällande bönor hade jag tagit vilken som helst, förutom sojaböna. Vad sägs om kikärtor, kidneybönor?

      Radera
    2. Jag började lätta på det där med "får" när min tjej var runt 7-8 månader. Det är väl egentligen ganska få saker som man ska undvika. Men jag var nervös för att ge "fel" också. Ägg går fint. När hon åt puré så mosade jag ägg med (havre)mjölk och dill, frös in i små klickar. Så snart hon började äta bitar så fick hon det. Nu vill hon ha halva ägget i handen och gnaga ifrån ;) Jag har gett kidneybönor och svarta bönor främst, kikärtor funkar säkert också. Jag brukar bara googla tex "svarta bönor bebis?" och se så att det inte är livsfarligt ;) Haha!

      Min BVC sa att det tar 15 ggr innan smaklökarna har vant sig vid en smak, så ge det ofta även om det inte går ner eller rent av kommer ut igen ;)

      Radera
    3. Såg inte att du redan fått ett svar, jag höll på att skriva mitt när hennes publicerades. Inte meningen att kapa tråden eller tjata om samma sak ;)

      Ps vi gav också ägg från 6 mån ds

      Radera
  7. Om jag förstod dig rätt, skulle det komma någon och städa hos dig idag. Varför dammsuger du då själv innan? Det verkar som onödigt arbete - den tiden skulle du ju kunna lägga på något av matlagningsförslagen ovan.

    /Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. För att jag hade ner en blomkruka. Känns onödigt att det ska ligga i barnens rum när klara kryper omkring. Eller hur?!

      Radera
  8. Vi behövde också få extra protein i vår prematura son så vi hade alltid mixat kött (vi föredrog kyckling) i fryskuber i frysen. Väldigt lätt då att dryga ut burkmaten med en eller två kuber kött! :)

    Tack för en fin och ärlig blogg!

    Hälsningar Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering