hormonspiral o bvc

Så var dagen här, dagen då vi ska gå och kika på vår första förskola. Jag tror knappt jag varit in i någon förut, förutom när jag röstat då förstås. För vår vallokal är nämligen en förskola.

Jag har alla fördomar man kan ha. Livat, stökigt och slitet. Trötta pedagoger och stojiga barn. Jag är orolig att tvillingarna ska påverkas av miljön och stojet i dag, men jag hoppas att de ska tycka det är lika spännande som oss.

Jag har dessutom ändrat i ansökan i går, from 1 september på vanligt kommunalt dagis och 1 januari på dit vi ska i dag. Så får vi ha det lite flytande, vi får helt enkelt se vad vi får för barn.

Appråpå barnen så var de hemma med maken hela dagen i går, de verkade haft väldigt mysigt. De åkte till hans jobb som ligger i stan, ca 1 timmes resa (enkel, och hälsade på. De verkade varit en succé och en av hans manliga kollegor hjälpte till att mata. Barnen hade varit glada och snälla utom när några tanter velat pussa på Klara och bära henne. Då sa Klara i från och grät...

Jag själv hade oxå en bra dag. Vi var få på jobbet, jag åkte på jouren men fick mkt gjort. Hetsåt lite riskakor och socialiserade mig med de få som var där. Känner mig lite förkyld som vanligt.

Skönt att jobba, stressigt på ett annat sätt. Maken skickade kort på barnen och jag längtade efter dem så det gjorde ont. Det bara högg till i hjärtat, mina finingar. åh vad jag är lycklig lottad som har så fina och goa barn. Jag blir ofta väldigt rörd när jag är med dem och längtar så mkt tills de kan kramas tillbaka. (rätt ofta vill jag sälja dem på blocket oxå...men i alla fall :)

****
I dag ska vi till BVC för mätning och vägning. Då ska jag försöka säga att vi inte mår så bra (även om vi haft en bra vecka o jag mår ok nu) och höra vad man kan få för stöd, jag ska fråga om Klaras hosta, märket på Alfred och Klaras öra.

Så hela familjen ska tas upp, hoppas hon är lugn och sansad som förra gången.

****
Nu har jag nästan bestämt mig. Jag ska prova hormonspiral, jag har haft så attans ont i flera dagar nu, blöder som bara den och ojämn i humöret. Jag har aldrig haft det men som nån skrev; det är bara att prova. Jag ska ringa och boka tid i dag. (om jag hinner)




Kommentarer

  1. Varför hoppa så mellan två förskolor? Det kan vara kämpigt nog för dem med en inskolning. Det tar ju ett tag innan de är helt trygga med nya miljön, personalen och övriga barn. Det kan bli helt fel för dem att sen helt plötsligt byta efter bara några korta månader och måste börja om med en helt annan miljö, ny personal och andra barn. Alla gör som dem vill. Hoppas det blir bra för er och barnen.
    Varför testar du inte kopparspiral? Den är ju för det första gratis medan hormonspiralen kostar 1000 kr. Fast du kanske har frikort, då spelar det ju ingen roll om den går under förmånen. Jag har fått för mig att kopparspiralen som är hormonfri är snällare mot kroppen än den andra.

    SvaraRadera
  2. Nu har du nog missförstått. Vi ska inte hoppa någonstans utan det blir någon av dem. Sen får vi se vilken och när. Vi har säkrat upp med 2 olika datum som är ändringsbara.

    Oj, det visste jag inte. På läkaren lät det som hormon var bäst mot endo. Men jag kan fråga när jag ringer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, ja då hade jag missförstått :-) jag ber om ursäkt. Jag läste det som att dom först börjar på det ena i september och sen byter i januari. Men så fel det blir ibland.
      Jag har inga erfarenheter av endo, så just den biten kan jag inte uttala mig om. Kanske är så att hormoner är bättre då? Ingen aning. Men överlag så är det väl så att så lite hormoner som möjligt är det bästa. Men alla är ju olika och hur ens kropp reagerar är individuellt. För mig är noll extrahormoner bäst.

      Radera
  3. Vilket underbart kort... Klara tagen på bar gärning genom att använda brorsan som verktyg för att kunna resa sig....

    Låter som ett klokt beslut att gardera upp med förskola, och ta en dag i taget...

    Bra att du tänker ta upp även ditt mående på BVC.

    Hoppas ni får en fin dag idag oxå.

    SvaraRadera
  4. Jag har också haft hormonspiral =toppen.
    Vet fler som haft kopparspiral och har blödit som fan.
    Typ 3 v av månadens 4.

    Testa pspruta? Den har jag. Toppen!
    Helt mensfri :)

    /Annika K

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering