Hipp hurra, 8 mån idag!

I dag fyller tvillingarna 8 månader! Åtta månader av lycka, glädje, skratt och kärlek men även tårar, ilska, sorg och oro. Det har varit långa åtta månader och tagit mig till marker jag aldrig trodde jag skulle beträda, tagit fram både dåliga och bra sidor hos mig. Att bli förälder är det mest märkliga och mest fantastiska jag någonsin varit med om.

Alfred
Go och mysig som älskar mat och sitta i famnen. Förmodligen släkt med Anja Pärson  då han gör hennes segersäl jämt. Tycker om alla människor och allra helst de ger honom mat. Vaknar nuförtiden alldeles för tidigt och ligger och låter *ohhohhho*, blir jätteglad när man kommer in på rummet på morgonen. Skrattar gott och hjärtligt när han blir killad på fötterna eller pussar på magen. Tycker Klara är roligt med gråter hjärtskärande när hon klättrar på honom och sliter och drar i öronen.  Pratar mycket, låter hela tiden och gnäller ofta. Gråtande barn och höga ljud är asläskiga.

Hans hår står alltid upp som en tuppkam alternativt som stig-helmer. Väger nu över 10 kg och är 75 cm lång.

Klara
En liten solstråle med energi som en duracellkanin. Röjer, kryper och ställer sig mot saker, ska klättra på allt. Kan inte ligga still en endaste sekund, inte heller sitta trots hon kan, hon har helt enkelt inte tid. Tar evigheter och byta blöja och klä på henne då hon ska vrida och vända på sig hela tiden. Vaknar fortfarande några gånger på nätterna och gråter hjärtskärande. Snarkar som en hel karl. Älskar att flyga flygplan och bli killad under armhålan eller pussad i nacken. Pratar och gör pruttljud, dreglar som niagarafallet. Mat är verkligen inte hennes grej, äta tills hon är nöjd duger bra. Väger nu över 7 kg och är 69 lång.  Nyfiken och skrattar när vi träffar andra men nåde den som tar i henne.

Lätt att göra glad och har stort behov av att sova även om hon inte har tid med det heller.

****
Fan, börjar jag bli förkyld? Eller är det pollen?

Oavsett så är det solen i dag som gäller. Kommer bli en lång dag då båda (Alfred väckte Klara) vaknade kl 6. SEX! Zzzzz.






Kommentarer

  1. Grattis på 8 månsders dagen. Båda mina barn har alltid vaknat 04-05 från bebis tills nu. Stora är ju 7 år men vaknar fortfarande 05. Hon kan ju kolla tv och fixa sig en macka. Värre är det med min 14 månaders. Han får jag snällt stiga upp med. Dagen blir både lång men tar slut tidigt då jag till 99% somnar i soffan innan klockan är 21. Jag är egentligen en kvällsmänniska som älskar att vara uppe sent och sova länge men hejsan det fick man ställa om. Zzzzzzz

    SvaraRadera
  2. Grattis till Klara och Alfred på åttamånadersdagen! Min lilla H blir sju månader idag. Han har också firat genom att vakna tidigt...

    SvaraRadera
  3. De allra flesta barn vaknar tidigt, så är det liksom. Att du har två som vaknar kl 6: grattis !(dom kunde ju lika gärna gått om varandra så att en vaknade 02 och en 04) Min femårig vaknar 05.50 varje morgon. Pigg och glad.
    /Camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. De vaknar på nätterna med. I skift.

      Jag vet att det är så men det hjälper liksom inte. Jag är trött ändå.

      Radera
    2. Jag vaknar alltid 04.30 eller 05.15. Grattis till mig. :/

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering