Sömnproblem o sömnbrist

Nu har Klara vaknat nästan varje natt i två veckor, när man gungar och klappar henne så somnar hon om. Det är så gott som varje natt vid 03-tiden. Hon vaknar oxå väldigt tidigt utan att verka utsövd och hon är svår att söva på dagarna.

Kort och gott, vi börjar bli rätt trötta. Gissningsvis är det en utvecklingsfas av något slag. Hon är så aktiv på dagarna så allt hon upplever bearbetas förmodligen på nätterna.

Vi tog bort nästet och det verkade knappast gör från eller till, hon sover lika dåligt ändå men nu klättrar hon inte över det i alla fall. I stället sliter och drar hon i spjälskydd, hivar ut armar och ben utanför spjälorna och flyttar runt sig i sängen.

Samtidigt som hon ligger och babblar för sig själv. För det är nämligen det nya, långa diskussioner med leksakerna och däremellan sälljuden :)

Men ett tjockare spjälskydd ska jag kika efter, ormtricket var ju smart. Vi får pröva oss fram helt enkelt.

****
I går plockade jag fram ridkläderna och fick se att min ridhjälm gått sönder, hur kan den bara gå sönder helt plötsligt i en skyddad garderob? Så det blev för mig att panika i väg och köpa en ny. Det fanns 3 sorter att välja på så det blev ett mellanting. Tyvärr fanns den bara i brunsvart så nu har jag en sån hjälm.

Ridningen var fantastisk. Så roligt och utvecklande, en häftig lektion som kommer ge mig träningsvärk.


Nu är jag trött...Klara vaknade 03.30 och sen kunde jag inte somna om. Måtte dessa småbarnsår gå fort!

Kommentarer

  1. I förrgår natt vaknade vår 1,5-åring nog 10 ggr. Somnade om så fort han fick en klapp. Till slut låg jag bredvid spjälsängen med handen in mellan spjärlorna... bekvämt...not... I natt sov han, med två korta uppvak för nappistopp, från 19-07!!! Det går upp och ner helt enkelt. Jag känner mig superutsövd som fick en extra timme mellan 06 och 07 jämfört vad jag är van vid. Tror absolut det handlar om utvecklingsfas hos Klara. Jag tolkar det så när mina barn vaknar mer än vanligt, som att de vill "kolla att vi är där" liksom.

    SvaraRadera
  2. Det brukar alltid bli sovkrångel när någon ny färdighet som att krypa eller gå är på gång. Precis som du skriver är det mycket att bearbeta i huvudet :)

    Och jo, småbarnsåren rusar iväg! Jag har en snart 5-åring och en nybliven 2-åring och kan ibland sakna den där tiden när de var bebisar. Man glömmer fort de där nätterna när inget funkade och de bara var ledsna hela tiden. Jag tror att du kommer uppleva småbarnsåren lite lättare när de närmar sig 1 år och kan börja prata lite, och snart är du ju där! Sen har varje ålder sina för-och nackdelar. En treårings utbrott kan vara minst lika jobbigt som när en 6-månaders bebis inte vill somna om. Men med treåringen kan du åtminstone försöka kommunicera och göra dig förstådd ;)

    SvaraRadera
  3. Hehe. En annan borde väl vara död då som väckts en ggr per timme i över ett år nu. Skulle min unge vakna EN gång per natt skulle jag vara i himlen! Häromnatten gjorde han just det. Men då vaknade den andra två-tre ggr så det blev liksom sak samma ändå ��

    Det där går upp och ner. Det är normalt för spädbarn att vakna mkt. Så ingen fara. Bara kämpa på!

    SvaraRadera
  4. Säger som föregående talare... Det är helt normalt att bebisar vaknar på nätterna! Själv har jag inte sovit en hel natt på 11 månader och vår son (6 mån) vaknar minst 1 gång/tim de flesta nätter... Kan bara drömma om hur skönt det vore att bara behöva vakna 1 gång/natt! Så olika perspektiv man har ;-) Hoppas ni mår bättre snart!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering