Tygblöjor mm

Vet inte om jag ska gå på babymassagen eller inte. Det är sånt meck att ta sig dit å andra sidan går dagen lite fortare och jag får träffa lite vuxna. Vi brukar vi vara max 2-6 st och de enda på hela öppna förskolan förutom personalen.

Det är sista gången så jag tror jag ska gå ändå, Alfred är så himla gnällig just nu och det är skönt att få lite avlastning (om de har tid).

Sen har jag beställt matvaror med mathem som kommer i kväll. Hemskt skönt att slippa åka och storhandla å andra sidan brukar jag tycka det är skönt att komma i väg.

****
Det här med EC går verkligen inget vidare, när jag sätter de på pottan så gapskrattar de, roligt men det är ju inte det som är meningen :) Inte en droppe från någon av dem.

Så nu är jag lite inne på tygblöjor light, det finns så mkt nya sorter och inte bara vikblöjor som när jag var yngre. Vi gör ju av med minst 14-16 blöjor om dagen och med tanke på både miljö och ekonomi så skulle det kännas bra att försöka.

Men efter lite google så verkar det finnas en uppsjö och miljoner varianter. Jag vill ha så enkelt som möjligt, läckagesäkert och någorlunda pris.

Använder någon av er det? Eller har gjort?

Jag har gått med i lite facebookgrupper så jag ska fråga där hur jag ska tänka.

****
I går fick Alfred en halv portion gröt, gröten åker gärna ut hela tiden men katrinplommonen går ner. Han skriker och blir så arg när maten är slut. Ska jag ge ännu mer? Han verkar ju inte ha något stopp. Alls.

****
I morgon fyller tvillingarna 5 månader. FEM!! kära nån.

Hittade det här paketet i vår julklappshög (skulle bara..kolla lite..*harkel*)

Hur gulligt är inte det här paketet?


Kommentarer

 1. Gå med i Giftfria barn på FB.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du är jätteduktig som ens orkar tänka på tygblöjor och EC när du har tvillingar! Jag hade bara en bebis åt gången, och orkade inte ens tänka tanken. Det var intensivt nog ändå, och den tiden som det hade tagit att skölja och tvätta blöjor eller hålla bebisen över en potta/toa/handfat, valde jag att lägga på annat. Gosa med katterna (jag har också tre), vila, ta en dusch, vad som helst.

  Jag gillar begreppet "good enough parent". Man måste inte vara bäst. Det räcker att man är tillräckligt bra.
  Tids nog blir de blöjfria ändå. Jag resonerade att om jag sopsorterar och försöker vara miljövänliga på andra saker, så fick det faktiskt vara så att vi under ett par år slängde en massa engångsblöjor.
  Du är förstagångsförälder och dessutom tvillingförälder. Det är krävande nog. Låt minsta motståndets lag råda, det är mitt tips.
  Hoppas att du inte tar det som kritik för det är inte min mening.
  Kram, LR

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart vet jag att du även är mamma till Isak! Jag menade inte att utesluta honom på något sätt när jag skrev att du är förstagångsförälder. Vi miste också vårt första barn (dog i magen i v.32) På något märkligt sätt är man förstagångsförälder men ändå inte. /LR igen

   Radera
 3. Jag har aldrig övervägt tygblöjor. Nej, i mina ögon är det för tidskrävande. Jag tycker engångsblöjorna är jättebra. Tyvärr lite väl dyra, som du skriver, men det är det värt! Min 3åring haåller på att bli blöjfri, har bara blöja på natten och när han bajsar. Jag testade att sätta honom på pottan när han var runt halvåret men det gick åt alldeles för mycket tid. Så det la jag ner och tog det som det kom istället. Han har aldrig varit speciellt intresserad av pottan, utan har mest gillat att sitta på vanliga toan med en sån där liten toalettring som man lägger på.

  SvaraRadera
 4. Jag använde tygblöjor och en stor fördel, enligt min erfarenhet iaf, är att barn blir torra mycket fortare. Min dotter slutade med blöja dagtid när hon var 9-10 månader. Så även om det är mer jobb under tiden som tygblöjorna används, så är det arbetsbesparande totalt sett.

  SvaraRadera
 5. Ang tygblöjor: Time is money, och tid har du ju inte så det räcker och blir över direkt.

  SvaraRadera
 6. Ang gröt; vi fick rådet att börja m gröt (semper milda havregröt) när vår son var 4-5 mån o art då börja med 1 tsk o att sen öka med 1 tsk varje dag tills dess att vi var uppe i en hel portion. Efter kanske 1 mån m en hel portion ökade vi upp till ca 1.5 portion för han verkade så hungrig :). Han fick oxå gröt på morgonen med från ca 6 mån (då var ju magen van så då fick han hel portion direkt) Vet inte om dr sagt ngt t dig på bvc men tänkte bara vidarebefordra vad de sa till oss :). Det rådet vi alltid fått är att mata på o bara håll koll på magen så den "hänger med". Vi gav oxå plommon i början.

  SvaraRadera
 7. Vi har använt tygbjöjor och Ecat min tjej. Det har fungerat jättebra. Efter hon var 5,5 månader är det endast i undanstagsfall bajs hamnat i blöjan. Vi väntar nu andra barnet och första tiden kommer jag inte vara lika nititskt med att använda tygblöjor eftersom de bajsar HELA tiden och det då är svårt att få det att hamna på pottan. Däremot kommer jag använda tygblöjor när det passar och börja ECa tidigare än med min stora tjej! Bra för både barnet, miljön och plånboken.

  SvaraRadera
 8. Vi ska köpa tygblöjor nu, fick testa de från Poops när min vän hälsade på. De verkade väldigt smidiga och bra. Vi tänkte satsa på 12 blöjor (till ett barn) och använda vanliga blöjor tex på natten eller längre resor, då de håller längre (tar mer kiss). Man kan ha tygblöjorna från nyfödd till 2-3år så de kommer tjäna in sin egen kostnad flera gånger om. God Jul!

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Jag använder tygblöjor till min 6månaders!
  Jag har blöjor ifrån Alvababy, och de funkar jättebra för henne. De är pockets vilket innebär att du lägger i ett ilägg i själva blöjan. De är billiga kinablöjor, ca 50kr styck. Rekommenderar dig att köpa hem några såna och prova! De är lätta att sälja om de inte skulle passa er. De är enkla, torkar fort och är fina!
  Från att jag övergick till tygisar luktar det numera ingenting i badrummet, det är fantastiskt. Jag ECar dock inte, och just dessa är nog inte så smidiga att ECa i då man måste knäppa upp dem och det kan ju ta en stund. Men i övrigt är det helt klart en prisvärd tygblöja.

  Gå med i köp&sälj tygblöjor gruppen på facebook också, den är superbra. Köp hem lite olika och prova, alla barn är olika så olika blöjor passar olika barn.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola