Lunchdejt och nyår och FK

Kvällarna är verkligen en utmaning just nu, Klara är så trött att hon inte orkar någonting och är allmänt olycklig och Alfred är inte mkt bättre han heller. Men lägger vi dem tidigare så vaknar de oxå tidigare så nu får vi verkligen vara kreativa för att hålla alla något sånär den sista timmen.

I går em hade Klara ett meltdown igen, vet faktiskt inte vad det beror på. Inte hungrig och inte trött men skriker så vi får tinnitus. Det är verkligen upp och ner i barnens humör under dagarna, Alfred har dock varit lite gladare några dagar nu. Så himla skönt, men däremot verkar ju Klara vara mindre nöjd.- skifte i humörsfabriken.

I dag ska vi på lunch hos våra mysiga grannar, det blev typ julmatsrester sa hon. Det låter bra det och maken älskar ju allt vad mat heter.

Tvillingträffen har vi skjutit på tills självaste nyårsafton, inbjudningarna när man är tvillingförälder duggar ju inte precis tätt till nyårsafton. Det ser jag fram emot! Ska bli roligt att träffa dem igen och få lite tips och idéer och träffa deras söta tvillingar igen (2,5 år)

****
Berättade jag att vi ska till Kolmården på tvillingträff? Inte?

Det är vi som fått tvillingar 2014 som ska träffas på Kolmården och har fått ett bra erbjudande därifrån och hyrt nästan hela hotellet. Än så länge är vi ca 30 föräldrarpar och minst 60 barn :-) Tänk vad personalen kommer få fullt upp :-= Och att få träffa alla man pratat med i fb gruppen men aldrig träffat.

****
Jag undrar över försäkringskassan.

Om jag tolkar det rätt har jag 78 dagar kvar? Har ansökt till den 18 juli, sen måste jag ju ta 5 dagar i veckan. Maken har ju en del dagar han kan överlåta, men att försöka få ihop det till januari 2016 kommer nog bli svettigt?Kommentarer

 1. Ni har ju totalt kvar 477 dagar den 18 juli, det bör väl onte vara några problem att få de att räcka ett halvår? En del (180 väl?) Är ju lägsta nivå men det är ju en väldans massa på sgi nivå kvar också.

  SvaraRadera
 2. Du har 78 dagar kvar på sjukpenningnivå, men har också 90 dagar på lägstanivå (då grundas inte längre ersättningen på din inkomst, utan alla får samma låga ersättning).

  SvaraRadera
 3. Efter 18 juli har du 78 dagar kvra på din sgi nivå å 90 dagar med 180:- om dagen typ. Men sen har ju din sambo 180dagar att överlåta eller navönda på sgi nivå så det är ju i ga problem med att vara hemma ett halvår till? Sen har ju din sambo ytterligare 39 dagar utöver de 180 dagarna som bara är hans, OCH så har han med 90 lägsta dagar....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken ska ju ta ut två dagar i veckan fram till Juli i alla fall, de har han inte ansökt om än.

   De lägsta dagarna tänkte jag spara.

   Radera
 4. Kolla om ni jag vårdnadsbidrag i er kommun.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola