Gråt och gnäll

Tur att maken bara hade halvdag igår för den dagen kommer inte gå till historien, nu har vi haft det lugnt ett tag så verkar det börjas igen. Alfred gråter och gnäller och ingenting är bra, varken sitta hos mig, golvet, babysittern eller skötbädden.

Bärselet går ganska bra men det orkar inte min rygg, han väger ju ton och efter ett tag känns det som axlar och rygg ska gå sönder.

Jobbigt är det i alla fall att höra en olycklig bebis en hel dag, det finns inte så mkt man kan göra. Ett tag tänkte jag om det var gröten, för jag skyfflade in rejält med gröt och katrinplommon i går, men han var ju ledsen redan innan.

Det var nog den enda gången han var glad, han lyser som en sol när han får gröt eller annat smaskigt på sked. Han älskar mat!

Klara är mer skeptisk och tycker det är sådär men även hon fick någon extra sked med gröt i går. Då har jag den vanliga till båda och inte mjölkfri. Jag blandade hennes gröt med ersättning och lite lösare och det verkade gå mer hem.

Nu tänkte jag koka lite ärtor och lite majs till dem för att se vad de tycker, det har jag inte provat förut. Jag tog fram mosboken igår och det är massor med bra recept där i, men det är svårt att få tid över på dagarna.

****
I dag kommer städaren så jag hade tänkt att åka till kompisen för vi har inte synts på ett tag. Hon är fortfarande sjukskriven så jag tänkte ett besök kunde pigga upp. Men hon skulle i väg så det gick inte, det får bli den sedvanliga promenaden i stället för att hålla mig ur vägen.

I morgon är det babymassage, torsdag föräldragrupp, fredag veterinär och lunch med kompisar och helgen var det oxå något. Herregud vad tiden går och om en vecka är det jul. Jag har inte ens börjat med julmaten ännu.

Kommentarer

 1. För mig hjälper det att tänka att jag inte behöver göra allt på samma gång. Om jag ändå kokar nåt eller är i köket, sätter jag igång ett kok med mat. Det betyder inte att jag måste hinna göra allt färdigt. Häll av vattnet och ha det i kastrullen tills nästa tidslucka, in i kylen om det dröjer. Nästa omgång kan jag mixa och ev också göra klickar/lägga i glasburkar och frysa in. Skriva lappar med märkning är en annan grej jag kan sticka emellan med. Men du! Glöm inte att ni är två föräldrar, hjälps åt med maten. Vi gör storkok när sambon är ledig!

  Ps majs är förstoppande och var svårare att göra/ge bebis pga skalet. Vi gav det när bebis vant sig lite vid mat. Sötpotatis var poppis här hemma och ger en jämn och len smet, enkel att smaska i sig (och skönt att slippa noja sig för skal, tyckte jag) :) Bara tips utifrån hur det har varit för oss. ds

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vi tyckte också majspuré var jobbigt att göra. Fick liksom sila det för att få bort skalet. Sötpotatis var kanon!

  SvaraRadera
 3. Håller med ovanstående. Majs är krångligt, pga skal. Det tar längre tid att få klart (om man silar bort skalet) ärtor likaså. Jag rekommenderar sötpotatis, vanlig potatis, morot, palsternacka att börja med :-) bara att skala, koka och mosa - färdigt! Ha gärna i rapsolja, det är bra för magen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och passa på att göra maten när maken är hemma! Jag gör sällan, i stort sett aldrig, mat när jag är själv med min unge och jag har ju bara 1 (när den stora är på förskolan). Det låter lätt och som det är gjort på ett kick: skala-koka-mosa, men man vet aldrig vad som händer. Ungarnas humör, menar inte specifikt dina, pendlar otroligt fort. Så det kan va gött att kunna pyssla med mat och sånt när man inte är själv med ansvaret för barnen :-)

   Radera
 4. Det blir jul även med köpt julmat! Ta det lugnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lugn, det kommer bli blandad kompott med köpe och att göra..

   Radera
 5. Vad har ni för bärsele?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft en weego, ergobaby och nu en begagnad babybjörn. Gillade absolut inte ergon.

   Radera
  2. Åsa hann före =)

   Jag gillar nog wompat bäst. Av ergos tycker jag 360 är överlägsen de andra, mycket mycket skönare. Det finns så många att det är bästa att prova i butik eller låna av någon. Tula brukar vara populär.

   Radera
 6. Om ni har möjlighet - åk till knyt an i aspudden och prova ut en ergonomisk bärsele som känns bra. Underlättar vardagen något enormt, och då har jag bara en unge. Gnällig, ledsen, trött, sjuk bäbis blir alltid nöjd i selen. Min alltså :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååhhhhh. De har ju allt jag behöver! Blöjor oxå ju!!! Dit vill jag åka!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vidrig helg :(

Viktiga händelser och mindre kärlek

Åter arbete och dålig förskola