Tjocka barn och ålder

Jag måste ta tag med det här med synen, jag börjar se så dåligt. Nu ser jag varken på långt eller kort håll trots glasögon. En operation hade ju varit bäst för barnen dunkar ju i huvudena i mina glasögon hela tiden, och inte tal om de små kladdiga barnfingrarna.

Så ett optikerbesök måste bokas in.

Annat jag skulle behöva boka in är kiropraktor/naparapat/vadsomhelst för ryggen. För nu kan jag knappt lyfta barnen för jag har så ont. (och tummarna!)

En helservice skulle jag behöva, jag har ont både här och där. Ålderstecken eller tvillingsyndrom det är frågan.

****

Jag kom i väg till öppna förskolan igår (stolt:) Men släpa den där bandvagnen uppför 2 km lång backe är nästan mer än jag klarar av, den väger 23,5 kg plus barn, liggdelar, skötväskor och annat skrot. Motion får man i alla fall.

Väl där kommer jag inflåsandes med barn, liggdelar, väskor och tar liksom upp halva lokalen! Men jag satte barnen i babysittrar och sen så gjorde vi gipsavtryck. Roligt! Det har jag aldrig gjort förut så jag hade ingen aning om hur det går till, nästa vecka ska jag hämta dem.

Sen var det sångstund, ena fröken lånade Klara och sjöng med henne. Jag tror tvillingarna tycker det är lite läskigt men de var väldigt snälla. Sen kände jag inte för att sitta där och mata, alla är så förundrade över att jag har två och vill veta hur man orkar. Känner mig lite som ett djur på zoo när jag kommer.

Det är enorm skillnad att ha två och mot att ha en. Så mkt kan jag konstatera. Men jag å andra sidan har dubbel kärlek och lycka ;-)

Sen fick jag hjälp ut med alla sakerna så nästa vecka ska jag försöka ta mig dit igen, fröknarna vill gärna att jag ska komma och hjälper mig gärna om de har tid.

I alla fall så var det en bebis där (hon går i samma mammagrupp som mig) som var den sötaste (utom mina barn då) någonsin. Den lilla parveln vägde 7,5 kg och var 10 veckor gammal. En liten knubbis :-)

****
Tur var väl att jag inte matade där, för Klara fick saneras efter maten och som tack kastade hon ner min tvålpump i porslin på golvet så typ 1 liter tvål var över hela badrumsgolvet. Nu är det väldigt rent på det stället i alla fall.

Sen var barnen sådär på em, mkt gnäll var det. På katten Robban oxå. Svårt när ALLA är missnöjda och gnälliga.

Alfred och Klara har dessutom ätit urdåligt i går. Klara för antibiotikakuren är slut och magen har fått tillbaka det gamla statusen och Alfred....Vet inte. Han vill bara inte ha. Ligger och skrattar i stället. Verkar vara hungrig..

Antingen en fas eller sjukdom på g. Eller..Inte vet jag.

Men vi nattade dem vid 20.30 och det verkade fungera, Klara har ätit i natt och båda sover ännu. Så i

kväll blir det lite tidigare igen.

Jag kan fortfarande inte släppa tanken på att få fler barn, smygsurfar lite på gravid.se och andra som testlagret.se (hade ju nästan vipkort där ett tag) . Plötsligt minns jag graviditeten som rena himmelriket..Märkligt.

****
Grannen har släktforskat åt oss, han pysslar med sånt och tycker det är kul. På pappas sida har han hittat släkt till 1600-talet och mamma inte alls. Ringde mamma i går för att forska kring mormor men hon visste inget, hon skulle prata med min moster.

Det är kul för barnen när de växer upp så jag ska sätta in allt i deras minnesböcker.

Pratade med pappa och han sa att hans fru hade stickat till barnen (ok, lika bra att erkänna. Med stickat menas att det ser ut som en 5-åring stickat, man kan tyvärr inte använda de sakerna) men det är roligt att de tänkt på oss, han sa dessutom att barnen inte kommer få som sina kusiner- de har fått bestickdelar varje år. (det gör mig verkligen inte så mkt, men lite tråkigt för tvillingarna kanske)

Men han ville komma i helgen och lämna stickningarna men jag tror jag ska skjuta upp hans besök, min kompis är här och jag är inte redo att träffa en full pappa än.  Osså blir jag så stressad av att han ska komma, stressar upp mig redan nu.

Så i dag ska jag ta mod till mig och ringa och säga tack, men vi skjuter lite på det.

****
Plus till trygghansas barnförsäkring- vi fick ut några kronor för Klaras sjukhusvistelse. Välkommen kära pengar.



Kommentarer

  1. Åh jag är också jättesugen på att försöka bli gravid igen. Vi har 4 blastocyster som ligger i Riga och väntar på oss. Skulle gärna vilja ha tvillingar igen men vågar inte så nästa gång blir det bara en vi sätter in. Hur tänker du, ska ni sätta tillbaka 1 eller 2 om ni gör nytt försök?
    Vi har bestämt oss för att vänta till nästa höst så tvillingarna hinner bli lite större innan ett eventuellt syskon kommer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har isf oxå tänkt en. Men vi har två ägg kvar....Och då blir ju det andra ägget över..Stackarn.. ;-)

      Radera
    2. Ja, man blir ju lite knäpp och tänker att alla embryon är små barn som bara ligger där och väntar på att få komma till oss. :)

      Radera
  2. Jag börjar också bli sugen men skulle eg vilja vänta 5 år, men det kan vi ju inte. Surrogatmamma skulle sitta bra nu, haha! Vill gärna ha en till men är nästan rädd för förlossningen, hua...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fem år hade varit prefekt. Men då är jag på tok för gammal.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering