Premiärfika och åsikter kring barnen

I går tror jag faktiskt det var premiär att äta ute med barnen, vi lunchade efter att ha tagit Influensavaccinet och det var så himla mysigt. Att fika alltså- inte sprutan.

Sköterskan sa förresten att vi ska undvika köpcentrum och folksamlingar nu när julrushen börjar, barnen är mottagliga och det är bättre att åka utan dem. Men vi kan ju inte vara inlåsta jämt men visst har hon delvis rätt.

Det känns skönt nu när jag börjar bli tryggare i min föräldrarroll, vet vad jag och barnen vill och har en tanke och ett mål tillsammans. Jag tar in det som är bra, lyssnar på alla råd och gör det som passar oss bäst. För visst är det intressant att alla har så goda råd och har åsikter om barn, barnuppfostran osv. Oxå intressant att alla frågar om jag ammar eller inte, jag vet inte riktigt varför man är så nyfiken kring det. Då pratar jag om bekanta, okända, grannar osv.

En annan vanlig fråga är om det är enäggs eller tvåäggs, då brukar jag nästan börja fnissa lite. De personerna har absolut missat biologilektionen i skolan :-)

Mindre vanliga frågor men som uppkommer är EC-träning (blöjfritt), bärsjalar/sele, hur klarar jag av 2 samtidigt, är det jobbigt och tygblöjor.

I dag ska vi till min pappa och hans fru, hans fru är en sån som frågar de mest märkliga frågor och har  ganska skumma åsikter. Ska bli intressant och se vad som frågas om idag och vilka spännande råd jag får. För det är ju alltid mig alla vänder sig till- inte maken.

****
Jag bokade förövrigt av sjukgymnasten till barnen för Klara är inte sned i huvudet längre och kudden jag fick av en läsare har räddat Alfreds bakhuvud.

I morgon är det halvdag för maken för jag ska till stallet och jobba :-)

Kommentarer

  1. Jag har vid flera tillfällen hört eller läst uttalanden som " Jag förstår inte varför man skaffar barn om man inte vill göra exakt så som jag tycker att man ska". Det är skrattretande hur folk kan ha å höga tankar om sig själva så de tror att de har svar på vad som passar alla ungar och alla föräldrar.

    Om du tycker det är jobbigt med en massa tyckande om hur ni matar era barn så väntar bara tills de börja förskolan; hur man än gör med förskola finns det de som tycker att man gjort helt fel och aldrig borde ha skaffat barn :)

    SvaraRadera
  2. Jag har en liten som är sin dina hade varit om de kommit på bf och jag undviker köpcentrum och liknande när det är mycket folk. Jag var på ett i torsdags, då var det inte så mycket folk. Ni i helgen åker jag inte eftersom det är mycket mycket mera folk då. Jag är föräldraledig, jag kan åka en vardag.

    Mitt stora barn fick rs när han var fem månader gammal. Två veckor på sjukhus med syrgas och regelbundna inhalationer blev det. Han slapp intubering med en hårsmån.

    Jag undviker folksamlingar och bär i sjal eller sele, svårare för folk att peta på bebisen då.

    Nu ska jag sluta predika men rs är inte att leka med. Det är hemskt.

    SvaraRadera
  3. Hon har inte bara delvis rätt. Nu kommer även jag predika här men min son dog nästan i RS. Lunginflammation, kunde knappt syresätta sig och jag slet ut, sög ut, slem ur halsen på honom innan vi åkte in på akuten (för andra gången) och blev inlagda. 1 vecka. Inhalationer, antibiotika och sedan vidare inhalationer hemma. Fruktansvärt. Han var knappt kontaktbar, hade gått ner i vikt och var riktigt riktigt medtagen. Så det är inte delvis rätt utan enbart rätt.

    Det är en kort period i ens liv man måste hålla sig från folksamlingar och gallerior när det är som värst med folk. När barnen närmar sig halvåret och sedan ettårsdagen klarar de en förkylning bättre........... Och det är värt det. Det man går igenom när ens barn blir så sjuka att de nästan slutar andas gör att man ångrar sig ganska fint när man trots sådana rekommendationer gjort tvärtom. Nu blev min bebis sjuk för att storebror var sjuk, storebror som var ett hade en vanlig förkylning men lillebror dog nästan. RS är ganska jobbigt för de små.


    Amningen tror jag folk frågar om för att man själv vet vilket jobb det är att amma och de flesta har EN bebis då! Haha :) Så jag tror att man är nyfiken på om det ens fungerar med två och isf hur i hela man pallar med. Bebisar suger en hel del på bröst när det ammas!! :P


    Och ja... Det är riktigt tungt första tiden, innan man landar i att man faktiskt själv bestämmer om allt, då alla andra vet bäst om allt :) Men RS-biten. Den är bra att lyssna på BVC kring, ganska mycket annat kan man sålla bort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är jag inte så orolig eftersom vi mkt sällan är på gallerior osv. Vi har varit det 2 gånger på 4 månader, men visst. Har man otur så tror jag man kan få det var som helst. Nu var det ju inte Bvc som sa nåt utan vaccintanten.

      Vi är försiktiga och mer därtill. Ändå lyckades maken dra hem en förkylning. Men jag lovar, jag tar det på största allvar.

      Radera
    2. Det var jag som skrev ovan, det blev visst anonymt.
      Mitt barn smittades av sin pappa som blev förkyld på jobbet. Det går inte alltid att undvika men försöka tycker jag att alla borde göra.
      Ni har ju redan förlorat ett barn. Vill inte att ni ska behöva sitta bredvid Alfred eller Klaras sjukhussäng och undra om ni kommer förlora ett till barn.

      Jag läste för några veckor sen om en som tog med sin treveckors bebis till Ullared på höstlovet. "Jag tror inte att rs är så farligt, mitt barn är friskt."
      Så så så dumt.
      Menar inte att du gör något sånt men jag önskar ingen ett barn med rs

      Radera
  4. Vi var på galleria några dagar innan han blev sjuk... Vad vi skulle gjort var ju att hållit oss hemma samt inte låtit stora gå till öppna förskolan egentligen, lätt att vara efterklok!!

    Åh! Som du vet är det svårt att uttrycka sig i text plus det där att man skriver en sak och folk läser en annan (som du märker) :) Jag menade inget illa och tror inte en sekund på att ni inte vet vad ni gör jag bara vill att alla föräldrar ska slippa genomgå det vi var med om.... Usch vad det var hemskt! Men, som du är inne på - det går inte att skydda sig mot allt. Å man kan inte isolera sig heller, inte fullt ut :)

    Hoppas de små slipper förkylningar!! Mina är förkylda jämt. Sömn blir bristvara då, som att man hade mkt av den innan! Haha :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering