Make till salu

Lite gnälligt inlägg, läs inte om du inte tycker om sånt..

I går tror jag inte maken gjorde ett enda rätt måste jag säga. Jösses så irriterad jag blev, jag tycker dessutom jag klarar mig bättre själv på dagarna än när han är hemma. Han är mest i vägen och krånglar till allting.

Sen vi fick barn verkar han helt ha tappat hjärnan, det verkar inte finnas en enda hjärncell som fungerar just nu. *svär och mutter*

I alla fall.

Förmiddagen gick toppen så vid 12 kom maken hem och skulle ta en tvilling, åka och handla kattmat hos veterinären (Robban har ju specialmat), hämta paket på posten och hämta ut mat på apoteket till Klara.

Jag hade förberett allt (såklart) kläder till båda barnen, mat, vagnen fixad och babyskydd till Alfred framme.

Såna här gånger skulle vi behövt en enkelvagn till, för storvagnen går knappt in i bilen och är svår att greja med, väger ton osv. Och 8 kg Alfred i babyskydd är endast till för den starke.

Så jag traskar i väg till Öppna  med Klara för att träffa mammagruppen, det skulle nämligen vara rundvisning där för de som inte varit där. Det var inte så stort gäng, men roligt att träffa alla igen. Vi prata öppna förskolan, bvc tanten pratade mat och när hon gått satt vi kvar och pratade. Att bara ha en bebis är så himla skönt och det blir ju egentid både för mig och Klara.

Plötsligt kommer maken med Alfred som har då vinteroverallen på sig(alltså inte det jag plockat fram), ingen mat med sig till Alfred och lämnar honom hos mig och går i väg för att dricka kaffe. Han har varit på promenad till apoteket. Mm..till apoteket.

Så Alfred blir ju såklart ledsen efter en stund för han är hungrig så vi får lov att gå, jag hade ju kunnat stanna kvar men jag surna till så det var lika bra att gå. Robban har ingen mat, Alfred ingen mat och den trevliga stunden på mammagruppen var som bortblåst. klara börjar gallskrika o plötsligt sitter jag där med 2 skrikande barn. Hej familjen cirkus.

Så här i efterhand är det ju petitesser. Det handlar ju egentligen om att det är jämt jag som får planera och tänka. För oss alla 7 i familjen. Jag förmodar att det är så i många familjer men det är ändå trist. Likaså på morgonen så ligger han o sover medans jag grejar här hemma och förbereder för dagen. För är det någonting som får dagen att funka bättre så är det förberedelser till tusen.

Jag tror jag börjar få innan mens PMS och PMS efter. Alla hormoner har kommit tillbaka i 110 och jag retar mig enormt på småsaker. Förut hade jag ju jobbet att göra av med all energi på, nu har jag bara maken.

Vad han än gör så är det fel.

Slut på meddelandet.
****
Nu på förmiddagen var jag och klippte mig, nu ser jag fan pottklippt ut. Men vafan. Måtte det växa ut fort.

Jag har även roat mig med såna här fotplastpåsar man kan köpa. Det är salva och grejer i dem, man har dem 1,5 timme och efter några dar ska fötterna bli som ny. Men det var ingen som berätta att det var svinkallt att sticka ner fossningarna där i, man halka runt här hemma och det prassla när man gick så jag väckte hela huset. En timme fick de vara på. Sen tröttna jag.

Jag lyckades halka till så jag sträckte ryggen. Men vafan då. Nu gör det skitont  och en pottklippning på det.

Godnatt liksom.

****
Tackade förövrigt ja till middagen på andra sidan stan i morgon.

Grannen var över med lite saker i går. Fantastiska människa.

Har börjat pynta. Mysigt att få fira jul med två bebisar. Som föräldrar. Tänka sig. Ska köpa lite julklappar till dem, vi har även öppnat ett sparkonto till dem där vi sätter in barnbidraget.

En handduk i duschkabien. Genialiskt. Måste provas i morgon.

I morgon är en ny dag. Nya tag i morgon.


****
Nu vet vi ju att jag inte är nån mästerfotograf. Men i alla fall.

Så här blev tavlorna och bredvid dem hänger makens skor från han var barn och en tallrik som jag fick som jag fick när jag döptes som barn

Kommentarer

  1. Jag provade såna där påsar tidigare under hösten, mina fötter var väldigt torra och slitna efter barfota hela sommaren :-P iaf, det tar lite längre än ett par dagar innan fötterna är fina. Jag tappade skinn och ömsade 3-4 veckor efteråt. Man tappar verkligen massor! Jag fick sova med strumpor en vecka när det var som värst. Fulla sängen med torrt och dött skinn annars. Glöm inte att vända ut och in på strumporna innan tvätt. Det lagras mängder däri. Men det var värt allting när det var färdigt! :-)

    Väck din make på morgonen/förmiddagen. Varför ska han ligga och tryna halva dagen? Lägger han sig fortfarande sent på natten så får han skylla sig själv. Är han trött så kan han väl passa på att vila när barnen eller iaf ett av dem, också sover. Jag hade inte gått med på det där. Här hemma tar vi sovmorgon varannan morgon på helgerna, om det behövs (vi har en 3 åring och en 8 månaders).
    Förstår att du blir irriterad på honom då och då. Min sambo får också höra ett och annat ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undra om det blir annorlunda för jag bara hade en timme? Ska bli spännande o se. Bra tips om strumpor ;)

      Jag väcker honom nu. Men då måste han ju duscha, äta frukost osv. Han tycks tro att allt är sol förr, att man kan leva som då.

      Radera
  2. Min make är likadan. Han normaliserade till sig vis 2-tvåårsåldern men blev inte helt bra innan vi fick barn igen.
    Jag vet iof inte om det gick över eller om det bara slutade märkas.

    Din man kommer glömma maten igen. Och fylla på blöjor i skötväskan, när ditt barn bajsbombat och det läckt genom. Dessutom antagligen också glömma fylla på med extrakläder-som passar- vid samma tillfälle. Ha alltid icas wipes (våta tvättlappar) i bilen och extra filt.

    Klipper du dig hos samma människa?

    Babyfötter: http://www.bubblebox.se/sv/artiklar/scholl-elektriska-fotfil.html?gclid=CIjQ_YfNncICFYENcwodigQAlw

    babyhud= blanda ekologiskt socker med yttepytte rapsolja. som fast gröt. gnugga in dig. (och maken-det bättrar på blodflödet till hjärncellerna, testat på min, han fungerade faktiskt bättre efter det)

    om du vill få fina bilder kan man googla för fina lätta tips,,

    http://www.mobil.se/tips-tricks/s-tar-du-b-sta-mobilbilderna

    Finns fler ställen annars..

    Hoppas din dag blir bättre.. imorgon.





    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att höra. Vet inte riktigt vad det är med honom. Vi kanske inte tänker lika bara. Han lever mer för stunden.

      Ohhhh. En sån där elektrisk verkar ju toppen! Den åker upp på önskelistan.

      Radera
  3. Jag har oxå tvillingar o du beskriver din make som min"ler"jag tyckte så som dig men det blir bättre...inte så lätt o tro på men....
    Kram på dig o din familj (även make)☺

    SvaraRadera
  4. Kanske ett tråkigt råd, men jag tror att enda sätter det kan bli bättre är att ni pratar med varann. Nu läser han väl kanske bloggen så han vet ändå, men det lär ju vara effektivare att du säger hur du känner direkt till honom. :)
    Vad gäller planering och ordning med barnen hoppas jag han ska vara pappaledig själv med dem så småningom? Om du inte lyckas få honom att bli bättre på det innan dess (inte så troligt, eftersom du är bäst på att sköta det själv - jag känner igen det där jag med) så kommer det hända då när han är tvungen att fixa allt själv. Men det där med sovmorgon måste ni ju få dela på, annars blir man ju galen. Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Tack för ett gott skratt, höll på att väcks barnet som jag garvade :)

    SvaraRadera
  6. Instämmer med Åsa ovan haha min är ibland likadan o jag blir skogstokig kram Emma

    SvaraRadera
  7. Har ni allt rosa eller blått för att det är olika kön?
    Har de nånsin andra färger, alt att Alfred har rosa? Eller klara blått?
    Kan bli rätt hämmande annars...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering