första advent

Då är nedräkningen här till julafton. Trots jag är 40+ så älskar jag julafton och framförallt julklappar, både att ge bort och få. För första gången behöver vi inte heller fira ensamma utan får fira med våra barn, som en familj som alla andra.

Det känns stort och roligt! Vi har ju inga föräldrar vi kan åka till, eller släkt som kommer hit så de sista åren har vi varit ensamma efter makens föräldrar gått bort.

Vi ska nog inte ha nån gran inne i år heller, vis av erfarenheter med katterna så får den vara ute istället. Robban hade ju som mål några jular att äta upp alla granbarr och sen kräkas upp dem över hela huset.

Jag har nu julpyntat klart, tycker det blir mindre och mindre år varje år, dessutom har jag en ljusstake över. Mkt märkligt. Jag har ett fint ljus som räknar ner tills tomten kommer med julklapparna, hoppas det blir många klappar i år  :) Min önskelista är som vanligt på 20-30 saker..

****
I går var vi i väg till våra kompisar på middag, båda barnen sov hela vägen utom de sista minutrarna då vi skulle parkera. Sen visade det sig att hon bodde 5 tr upp utan hiss. UTAN HISS! Omg!

Så barn, barnvagn, presenter, skötväskor och massa annat fick bäras upp för dessa miljoner trappsteg. Bra var väl för efter den natten som var åt jag polly till frukost :/

Sen bjöds det på massor av god mat som jag tyvärr inte riktigt hann med för Klara lyckades bajsa precis då, sen vill barnen ha mat och när vi var färdiga så var ju maten och middagen både slut och kall. Vi fick dock massor av matlådor hem så maten ska vi njuta av idag.

Det var väldigt trevlig och barnen emottogs med stora famnar och trivdes hos våra kompisar, det blev väldigt lyckat allting och jag är glad att vi åkte och kom i väg.

Barnen skötte sig mer än exemplariskt och yttrade knappt ett pip. Inte ett gnäll. Så märkligt men det gör att vi ska vara modiga nästa gång och åka på fler äventyr.

*****
På fredag ska vi på tvillingträff i närliggande centrum, vi är i alla fall minst 6 tvillingföräldrar som ska ses och alla barnen är födda 2014. Det ska bli roligt och få se alla man pratat med på fb. Kul!

Trevlig advent på er allihopa!




Kommentarer

  1. Varför skulle vagnen med? Roligt att ni kom er iväg! :-) även om det kändes skrämmande och att det är ett helt arbetspass nästan att ta sig iväg med allt tillbehör, så tror jag det är väldigt viktigt att man faktiskt vågar. Övning ger färdighet :-) så dra er inte för att åka iväg igen.

    Jag håller med om julen. Det är fantastiskt. En underbar högtid. Mysigt och god mat. Och godis haha. Och paket såklart. Jag minns med värme de klassiska adventsstjärnorna i metall som vi hade i våra fönster när jag växte upp. Är så glad för att det fortfarande finns såna att köpa idag. Vi har såna stjärnor i våra fönster nu och sprider värmen och minnena vidare till våra barn :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lång väg från bilen att gå till huset, väl där fanns ingenstans att lämna eller låsa fast den. Det vara bara en liten port.

      Radera
  2. Har en vän, (iofs bara med ett barn men när ni är två som åker iväg så blir det ju samma) som är helt insnöad på sjal. Hennes vagn står och dammar. Tar nån minut att ta på sig och bebis (samma ålder som a och k) är supernöjd. Värt att prova? Då kan ju vara kvar i sjalen även när man kommit fram, så slipper man alla andra grejer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt många i tvillingforumet har sjal, jag har faktiskt aldrig provat. Men det var en bra ide..Jag ska luska lite!

      Radera
  3. Skönt att det funkade, när du känner dig mogen förv en ny resa söderut så är ni välkomna till Nynäshamn, vi har em väldigt bra second hand m barnkläder urbilligt kram Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ohhh.. Kanske det! Ingen dum ide! Kram till er!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering