Föräldrar och olyckor

I går var jag på min första föräldragrupp, det var nog som väntat. Jag hade hellre önskat att få gå i en tvillinggrupp men det verkar bara var jag som har tvillingar just nu i kommunen.

De flesta var yngre och det var lite blandade åldrar på barnen som va mellan 1-6 månader. Det var även en tjej som kom från ett annat land men inte kunde svenska och knappt engelska, lite svårt att göra sig förstådd men en sköterskestuderande översatte det som sades till engelska så jag hoppas tjejen fick lite med sig i alla fall.

Det är ju som alltid lite lagom stelt första gången innan vi lär känna varandra och alla var nyfikna hur min vardag med tvillingar såg ut. Jag hade dock bara med mig en tvilling. BVC-tanten pratade om hur vi kände inför våra första barn, anknytning, utveckling osv.

Nästa gång kommer det en familjeterapeut som ska prata om föräldrastöd från kommunen, dvs en lite avlägsen kollega till mig. Så lustigt :) Gången efter ska vi till öppna förskolan och sen biblioteket.

****
Klara var under tiden på sjukhuset för återbesök, men märkligt nog inte på barnavdelningen utan maken fick gå till vuxenakuten för återbesöket hos nån läkare de aldrig träffat. Läkaren sa "det ser väl bra ut, man kan få en skum bakterie efter antibiotikan så håll utkik. Ses om 2 veckor" Han tog inte i Klara och jobbade inte med barn. Alls.

Jaha.

På söndag är sista antibiotikakuren.

Jag var borta i mindre än två timmar och under tiden hade:

-maken glömt att skruva på locket ordentligt på nappflaskan vilket resulterade i en hysterisk Klara som fick mat över hela sig, soffan, soffkuddar och maken.
-Greta välte ner min blomkruka med en stor fin orkidé i. Det är det inte längre kan jag säga.
-Klara är lite dålig i magen och avverkade 4 pyjamasar under kvällen.

****
I dag ska jag träffa några kompisar och kollegor och äta lunch, eftersom inte tågen går ska jag hämta en av dem med sin lilla dotter i grannkommunen.

Sen är det veterinären, bad för smutsiga bebisar och hopp i säng. Jag ska försöka hinna ta fram lite större kläder till Klara för nu börjar hon växa ur sina 56 kläder och har massor av 62 kläder. Några är stora i storleken men de flesta kan hon ha. Roligt ;-)

Nu på morgonen så har vi alla (Robban oxå såklart) legat i en stor hög i sängen, det var riktigt mysigt om än väldigt varmt. Fast ovanför täcket var det desto kallare. -4 ute och 18 inne.


Kommentarer

  1. Önskar er en fin allahelgona så får vi tända ljus för våra änglar
    Kram

    SvaraRadera
  2. Öron-näsa-hals-sektionen vårdar både barn och vuxna, det finns ingen på Astrid Lindgren. Jag tycker dock de är vänliga läkare och duktiga med barn också. Hoppas Klara kryar på sig fort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast de skrev fel på receptet, dvs fel dosering så apoteket reagerade. Så nja..

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering