Dags för jobb

Helgen har som vanligt försvunnit som ett jehu och i morgon är det dags för maken att börja jobba efter nästan 3 månaders ledighet. Det måste ju kännas konstigt med möten, arbetskamrater, 2 timmars resa och få gå på toa när man vill :). Ännu konstigare för mig att nu vara hemma själv och fixa allt som uppstår.

Jag tvivlar inte på att det kommer gå bra, för maken sover ju oftast hela förmiddagarna och då ordnar jag ju allt själv, nätterna får vi nog pröva oss fram vad som är bra. Maken kommer jobba 3 dagar i veckan till att börja med.

 Veckan som kommer så får jag ev besök av fd arbetskamraterna, återbesök på MVC och så ska jag till BVC själv utan make och barn.

Jag ska också ta mod till mig att ringa BVC och byta bvc-tanten, för hon jag har må vara gullig men det känns som vi bara är där och väger.

****
Har sovit rätt kasst och få timmar så nu är jag mer än trött när jag sitter och väntar på att tvillingarna ska vakna och vara hungriga. Jag försöker bli av med mitt lergiganberoende så jag har minska t ner tabletten till mindre än en halv nu. Men då sover jag oroligt och ryckigt i stället. Den ska ju inte vara kemiskt beroende men dock psykiskt, jag är så rädd att inte få sova de få timmarna så den känns som en trygghet.

Just nu skulle jag kunna sålt min själ bara jag fick sova lite.

****
I fredags var vi med öppna förskolan på grillning i ett friluftsområde. Där har vi varit förut men aldrig sett det ur ett barnperspektiv, vilka roliga saker det finns för barnen att göra. Nu längtar jag efter att barnen kan gå så vi kan släppa lös dem därborta. Och åka dit och grilla ska vi absolut igen, det var så mysigt och trevligt.



Kommentarer

  1. Vad brukar man göra mer på BVC än att mäta och väga?
    Det är typ allt jag har gjort med mina barn där iallafall och jag har trott att det har varit normalt. Tydligen har jag missat något.
    Detta är inte kritik mot dig, jag är bara nyfiken på vad man missat å vad jag ska kräva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker man kan få rådgivning, information, tips och råd tex

      Radera
  2. Jag har också bara kollat vikt, längd och huvudomfång med mina tre barn på BVC. Har jag haft någon fråga så har jag själv lyft den vid behov.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag frågar saker så vet hon inte, viftar bort det. Jag frågat om platt huvud, märken på bebisarna, maten, utveckling osv. Jag anser att man ska kunna få svar på sina frågor åtminstone.

      Radera
  3. Du kan säkert byta BVC-bm via mina vårdkontakter, kanske känns lättare än att ringa.. Jag har mycket samtal och så min min BVC, viktigt att det känns tryggt och bekvämt!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag tror du behöver en sköterska som är mer lyhörd för dina behov. Tror nämligen som de här ovan skriver att de flesta bara väger, mäter, vaccinerar och kolla utvecklingen. Lite som på mvc, det är ju personkemi det handlar om också.
    Själv mådde jag dåligt efter förlossningen och var riktigt deppig. Jag bad aktivt om hjälp via bvc men fick kalla handen. Deras psykolog var endast till för mammor med anknytningsproblem hette det. Inte typ utmattningsdepression som i mitt fall. Detta förstörde första 6 månaderna för mig, och först när jag var på väg upp igen orkade jag söka hjälp via VC... Så gå på din magkänsla och byt sköterska om det känns dåligt. Skit i att du träffar den andra i väntrummet!!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tror jag oxå, framför allt någon som kan svara på mina frågor som jag anser inte alls är konstiga.

      Radera
  5. Du är inte nöjd med din BVC-sköterska alternativt barnmorska. Att kalla henne för BVC-tant känns nedvärderande, något man kan säga om en kvinna man inte är nöjd med. Skulle du kalla gynekologen eller förlossningsläkaren för gyn-farbrorn eller gyn-gubben (detta givetvis förutsatt att det är en man)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm. Jo det gör jag faktiskt. Jag tycker tant är gulligt och ser inte det alls som ett negativt ord.

      Radera
    2. Hah, jag säger också BVC-tant, har inte tänkt alls på om det är medvärderande eller inte. Men min var en tant, så det var naturligt..

      Radera
    3. Det är min oxå typ +60-70 år

      Radera
    4. Ha ha - och jag är själv en tant! Upplever det inte alls nedvärderande, utan befriande. Kanske beror på vad man lägger in i ordet. Min första dagmamma var "tant NN" och en av de mest underbara människor jag träffat.

      Radera
  6. Min Bvc-sköterska var tvungen att öppna ytterdörren själv hemma hos oss vid hembesöket. Jag stod i tvättstugan och bytte blöja. Hon ropade "hallå, det är Anna, Bvc-tanten!" (Liten anekdot).
    Jag blir också hemma själv imorgon då mannen börjar jobba för första gången sedan juni.
    Jag tog Lergigan under graviditeten och under den perioden tänkte jag att jag skulle sakna mitt "knark" sedan efter att han fötts. Jag längtade efter min "dos" till kvällen. Nu skulle jag inte våga då jag ammar varannan timme och vi samsover, men jag kan ff fantisera om att ta två Lergogan och få sova en hel natt.
    Vill flika in med ett somnatips. Pratpoddar! Finns mängder av bra podcasts och jag domnar alltod efter 10 min med dessa, även på dagen om jag har en grundtrötthet, men inte kan varva ner eller tankarna går på högvarv.
    Alex&sigges podcast, hemma hos Gry är de bästa två.
    Nu ska jag plugga in Alex &sigges podcast, veckans höjdpunkt. Sigge har mitt frikort, btw!

    SvaraRadera
  7. Haha jag säger också BVC-tant! Det är lättare än det där andra långa ordet ;) "Min" är hur go som helst och väldigt bra! Har nyss flyttat och den jag hade innan var som du beskriver "din" BVC-tant, jättego med barn men hade INGA svar på tal! Tror förresten det är vanligt att man byter precis som många byter barnmorska på mvc! :) Det ska kännas bra för DIG! Byt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering