Vecka 26 (25+0)

Ny vecka igen! Otroligt så fort det går! 

Det har jag firat med att sova dåligt i natt och haft ont i ett ställe i bakhuvudet hela natten samt pollennysningar. I dag är det fokus på städning då vi ska ha grillkväll hos mig med alla arbetskamrater, vi blir nog rätt många, kanske mellan 10-14 st. Maken kommer hem lite tidigare och ska vara grillmästare säger han. 

I går var jag till gamla jobbet och hälsade på och åt lunch. Det var trevligt och se alla men jag är oxå väldigt glad att jag inte jobbar kvar. De verkar ha mycket och det är ingen vidare stämning där längre, tråkigt då vi var en enda stor familj förut. 

Sen var jag hem och vilade en sväng och sen bar det vidare till gamla stallet. Där fikade vi, kramade hästar och så satt jag kvar ett tag när de hade lektion.  

Man kan sammanfatta dagen med att alla frågade om bebisarna, hur jag mådde och ville känna på magen. Det gör mig inget utan det tycker jag är mysigt. Såklart man ska hälsa på bebisarna! 

****
Vi är förövrigt utan tv och internet nu med, så det blir tyvärr inga bilder. 

Gravidkrämpor vecka 25, sammanfattning

-en del sammandragningar
-bebisrörelser
-drömmer mycket. 
-slutat jobba

*****
Från pampers vecka 26

Andningsövningar. Den här veckan börjar ditt barns näsborrar att öppna sig, vilket ger barnet möjlighet att öva att andningsrörelsen med hjälp av muskler och lungor. Det finns förstås ingen luft att andas så istället andas barnet in och ut fostervatten. När barnet väl är fött, kan det andas direkt .

En hejare på att suga! Ditt barn rör också på muskler som behövs för att få i sig näring - det vill säga läppar och mun. Sugreflexen är så stark att om handen rör sig framför ansiktet, kommer barnet automatiskt att börja suga på tummen och fingrarna. Ultraljud visar ofta hur barn inuti livmodern suger på tummen. Vissa barn föds faktiskt med blåsor på fingrar, tummar, läppar och händer. Att kunna suga, är bara en av ett 70-tal andra reflexer som ditt barn kommer att ha vid födseln.

Hårda tag. " Att gripa efter saker och ting - förslagsvis min navelsträng - kan jag också." Att kunna gripa om saker är en av alla de många reflexerna. Om du håller ut ditt finger framför en nyfödd kommer du att bli förvånad av barnets hårda grepp. Ditt barn övar på riktigt hårda tag redan nu. Favoritleksaken är navelsträngen, som barnet tycker om att dra och slita i..

Vikt och längd. Ditt barn är cirka 33 centimeter långt och väger omkring 800gram. 
Hungerattacker. Kom ihåg att barnet indirekt också äter från din tallrik och därför måste du ha koll på vad du äter och hur ofta du äter. Det är också viktigt för din egen skull att äta rätt, ett lågt blodsocker kan göra dig yr, darrig och trött. Att äta lite och ofta hjälper dig att hålla blodsockret på en jämn nivå. Att ta med exempelvis frukt eller yoghurt som mellanmål kan vara en bra ide. 

Kryddstark mat. Många kvinnor undrar om de bör undvika stark mat under graviditeten. Det finns inget enkelt svar på det. Om du gillar stark mat och tål det, fortsätt då med det. Att däremot prova mat som du inte är van vid kan göra din mage orolig, vare sig du är gravid eller inte, så det är kanske klokt ta det lite försiktigt när det gäller alltför stora kostförändringar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering