Vecka 25 (24+0) magbild

Ny vecka! Hurra! Den ska jag fira med att åka till barnmorskan, det känns ju ganska passande måste jag säga.

Resan dit är ju bedrövlig men i dag ska jag prova ny väg med inte lika mkt promenad så får vi se om det går bättre. Dagen till ära så regnar det massor, skönt för då är det inte lika mkt pollen.

****
I går var jag till min nya ridskola som ska läggas ner, det var SÅ roligt att träffa alla och pussa hästar och titta på när de red. Jag saknar ridningen så mkt att det gör ont i mitt hjärta.

 Jag kommer sakna min ridlärare massor men jag förstår att hon vill åka till Tyskland och vara dressyrtränare för landslaget (eller hur det var). Kanske jag ska följa med ägaren till det nya stallet sen, den ligger inte så långt bort och jag gillar henne också.

Vi får se, det är väl ett tag kvar innan jag ens kan åka till ett stall och sitta upp på en häst.

****
Graviditetskrämpor vecka 24

Jag tycker jag mått ganska okey måste jag säga.

-Magen växer massor
-Ont i höfter på morgonen när jag ligger kvar i sängen
-Trött
-Bebisarna sparkar massor
-Lite mer flytningar
-Leveront

****
Från pampers.se

Större och större. Ditt barn är 30 till 33 centimeter långt och väger cirka 680 gram. Huden är fortfarande tunn, skrynklig och blek men barnet blir fylligare för var dag som går, tack vare det fett och de muskler som bildas vartefter. De blodkärl som kallas för kapillärer börjar nu ta form under huden och kommer att ge huden dess rosa färg. Barnet sväljer fortfarande fostervatten.

Hjärnan tar form. Hjärnbarken utvecklas i olika lager. De flesta funktionerna styrs via delar i hjärnan som utvecklats mycket tidigare. Den mänskliga hjärnbarken utgör den mest komplicerade hjärnstrukturen av alla inom hela djurriket vilket har gett oss möjlighet att tänka, planera och känna på ett mer komplext sätt.

Fotbollsmage. Känns det som om dina inre organ håller på att bli mosade? Inte undra på - livmodern är nu lika stor som en fotboll. Den går ända från blygdbenet upp till en punkt strax mellan naveln och bröstbenet (det ben där revbenen går ihop), cirka 25 centimeter i diameter.

Ett ständigt springande. Behovet att hela tiden gå och kissa är kanske det mest irriterande med att vara gravid. Kanske har du redan känt av det men det blir ännu tydligare de sista två månaderna. Så fort du kommer tillbaka från toaletten är det dags att gå igen! Hur besvärligt det än kan vara ibland, se till att tömma blåsan när du känner att du behöver det. Urinvägsinfektioner är mycket vanligt förekommande under en graviditet och de kan uppkomma eller förvärras om du inte kissar ofta och ordentligt.

Uppenbara symptom. Ett av tecknen på urinvägsinfektion är känslan av att behöva kissa hela tiden. Det kan också kännas som ett akut behov hjälp jag måste gå på toaletten - men ingenting händer. Det kanske svider eller gör ont när du kissar och urinen luktar kanske illa. Om du känner igen de här symtomen, ta då genast kontakt med din läkare. En urinvägsinfektion är lätt att bota men kan innebära allvarliga komplikationer om man inte åtgärdar det under en graviditet.

Som vanligt ser magen mindre ut än på riktigt. Jag försöker ta kort i alla fall :)





Kommentarer

  1. Vilken fin mage! Och stor!

    SvaraRadera
  2. Ojoj vilken stor och fin mage! Vilken tur att du har ett igångsättningsdatum så du har ett definitivt slut för tungt lär det vara. Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det går knappt att tänka sig. Kan man bli större? :)

      Detsamma!

      Radera
  3. Fin mage!!!
    Önskar dig en trevlig helg
    kram❤️

    SvaraRadera
  4. Ojojoj! Den där gravidmagen heter verkligen duga! :) Fint! De har det säkert superbra där inne! Mys!

    SvaraRadera
  5. Menar du att den är ännu större i verkligheten?! Hur e det möjligt?!
    Världens finaste mage är det iallafall!

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering