Vecka 21 (20+2) Älskade Isak

Detta inlägg skulle egentligen skrivas i går då det var exakt 7 månader sedan Isak föddes.

 Efter 13 års försök med IVF och äggdonationer fick jag äntligen plus på stickan. Jag trodde inte det var sant och efter säkert 10-tal graviditetstest så vågade jag berätta för maken. Efter ytterligare några dagars testande så vågade jag även berätta för er andra. Det var den 18 maj och ni blev lika glada som jag.

Det var en märklig känsla, så stor och häftig, men ändå så läskig. Jag började blöda ganska direkt men det lugnade sig efter någon vecka. På KUB-testet såg de att något var fel med Isaks hjärna.

Efter några mardrömslika undersökningar och veckor var det dags att träffa Isak, jag fick genomgå en vanlig förlossning och jag kan utan tvekan säga att denna tid från Kub-testet och framåt är den värsta jag någonsin varit med om.  Att besluta att man ska avbryta graviditeten och veta att Isak inte kommer kunna överleva.. Hemskt! (läs hela historien här)

Utan er följare och bloggen skulle jag aldrig överlevt. Det blev min ventil där jag kunde säga allt som jag inte kunde uttala. När kompisarna försvann fanns ni anonyma här.

Så här efteråt är jag "tacksam" att få uppleva Isak, se livet från en annan sida. Jag har blivit lite mer pessimistisk, rädd men också tacksam över det jag har. Men visst gör det ont fortfarande och jag saknar det som kunde ha blivit.



****
Men livet går vidare och nu står vi här vid en ny väg i livet. En fantastiskt sådan om än mycket overklig och lite skrämmande.

I går var vi och letade bilar, vi började på södra sidan om stan. Jag sa att vi inte skulle köpa bil idag utan vänta tills vi hittar den rätta. Vi har verkligen provat och vagn, liftar, barnstolar får verkligen inte plats i vår Nissan X-trail. Inte ens om vi skulle köpa en mindre vagn. Dessutom går det inte att koppla ur airbagen i framsätet.

I en förort kör en väldigt gul (ungdoms) bil ut rätt framför oss, maken tutar och den gula bilen vänder och följer efter oss ett bra tag innan har kör förbi och tutar. Redan där kände jag; Nej, tack. Nu vill jag åka hem. Vi betade i alla fall av 5 bilfirmor och kände och klämde på olika sorters bilar. Alla begagnade såklart och vi frågade vad vi kunde få för vår Nissan.

Vid sista stoppet hade de ganska många bilar i vår smak, utrustade med måttstock fick vi nån ung spoling till försäljare på halsen som bara hade jobbat tre veckor.

Vi fick provköra en bil och jag blev helt såld. Vilken härlig bil att köra! Dessutom fick vi alla plats. Jag hör mig själv säga; Den här köper vi NU!

Men vafan, det var ju inte det jag skulle säga. Jag som är klok och förståndig. Nu blev det en jättebil som slukar diesel men den är trygg och säker.

Så vi skrev papper med den unga pajasen som knappt kunde svara på våra frågor (redan där började jag ångra mig) och vi fick en väldigt bra pris på vår gamla bil. Vi måste dock låna på banken (vi lägger det på huset) ingen stor summa men i alla fall. De skulle ringa nästa vecka när de bytt däck och då ska vi hämta bilen.

Vad blev det då? En fullt utrustad XC90 från 2008. Som jag drömt mardrömmar om hela natten. Inte kunnat sova, haft magont och skällt på lilltjejen som tagit ett rejält tag i min lever igen.

Efter vi kommit hem kom bästa ridkompisen med fika och sen kom bästa kompisen. Så det var verkligen fullt ös i går.

I dag blir det Ikea och titta på byrå igen, köpa färg och lister till barnrummet. Bara mitt leveront gått över så...




Kommentarer

  1. Jag tror ni valde en bra bil! Vi har precis bytt upp oss till en volvo XC60 (är ju rätt lika!), vår är också begagnad, en -11. Och jag ÄLSKAR att köra den! Säker! Man får plats med mycket saker (inkl vagn/-ar). Vi har också diesel, men det drar mycket mindre än bensin, så det blir billigare i det långa loppet. OCH tänk på miljön... ;)

    SÅ - min fina vän, grubbla inte mer nu, utan var nöjd med er nya fina bil!!

    KRAM!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad skönt att höra! Vi tittade på en sån också men den var för liten..

      Hoppas vi blir lika nöjda! Kram!

      Radera
  2. Låter toppen ju! Vi måste byta bilar då vi blir 6 pers i höst + vagn o allt, får se hur det går. Tack för att du delar av dig av sorg o glädje, många av dem jag trodde var mina vänner har försvunnit under dessa ivf år så jag vet hur du känner . Kram Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu kan jag allt om stora bilar, men den här var skönast att köra. Parkera däremot :/

      Kramar!

      Radera
  3. Volvo XC90 är en fantastisk bil. Skön att köra, bra sikt och stor och trygg! Värre är det förstås med parkerandet då bilen är så stor.. Jättebra bil. Ni kommer att trivas med den.
    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter bra! Men parkera ja..Där har jag ju problem redan nu ;)

      Radera
  4. förstår att saknaden efter Isak och det som skulle vara så underbart finns i era tankar hela tiden. Tror inte att det går komma ifrån. Men nu kommer snart två syskon som förhoppningsvis gör att ni får annat i huvudet också =)

    Men så härligt att ni köpt ny bil! Då tillfället dyker upp så ska man slå till tycker jag. Lycka till med den. Den nya killen i butiken måste ha varit själaglad att få köpare =)..

    Önskar er en skön söndagskväll!
    Kramar i massor från Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, vi måste gjort hans dag :-)

      Detsamma till dig!

      Radera
  5. Men du - det är ju underbart! Du bara slog till - helt emot vad du brukar göra. Jag tycker det låter som om terapin verkligen ger effekt. Bara våga att kasta sig ut i "det okända", det är inte lätt med gad. Grattis!!!

    Övertygad om att Isak nu vakar över er alla fyra - och katterna så klart. <3

    Varma kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kankse det, så har jag inte tänkt :)

      Kram!

      Radera
  6. Isak kommer alltid finnas där och han vakar över er. Han är så stolt över sina föräldrar. Han finns där med er och låt honom få göra det.

    Massa kramar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering