Vecka 20 (19+5)

Jag funderar mkt över bebisarna, för det gör ont på alla möjliga konstiga ställen i magen om dagarna. Det värker, hugger till, sticker och sammandrar sig. Mitt logiska jag tänker att det inte är så konstigt då allt växer men mitt oroliga jag undrar hur det egentligen står till där inne. Lever dem ens? växer dem? Är dem sjuka?

Man har liksom ingen koll!

Snart ska jag till BM i alla fall, det ska bli skönt. Även om hon inte kan se om det är bra där inne så kan hon ju kolla mig hoppas jag.

I dag är sista arbetsdagen tills på tisdag, väldigt skönt för jag är rejält trött. Jag har iof både MVC och KBT inbokat men ändå.

Och ofta får jag nån sorts blodtrycksfall (vild gissning) på morgonen eller kvällen där jag mår oerhört konstigt och det känns som jag ska kräkas och svimma samtidigt. Så på jobbet får jag ofta sitt ner en bra stund när jag kommer på morgonen innan det släpper. Jag har svårt att andas och framförallt att prata och tänka. Hemskt.

****
Ni får gärna komma med lite namnförslag. För vi båda har liksom fastnat och kommer inte på nåt bra alls. Det är så tråkigt att kalla dem tvillingarna eller lillfis och lilleman eller bebis 1 och 2 och alla andra konstiga namn som råkar slinka ur min mun.

****
Märklig dag i går. Vi var på studiebesök hos en församling som inte tillhör svenska kyrkan. De är oerhört stora här omkring och vi behövde ta reda på hur de tänker och vad de pysslar med.

Otroligt intressant men också väldigt läskigt hur snäva de var i sitt tänkande och jag har nu drömt om dem och hästar (det var elitryttarna på svt i går) hela natten i en märklig kombination. Fantastiskt roligt att möta så mkt olika människor i mitt jobb, hur olika vi är och tänker men ändå så lika.




Kommentarer

  1. Vi körde namnen från ET-dagen som arbetsnamn när de/den låg i magen. Enkelt! Eller ville du ha förslag på riktiga namn?

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Namn är ju så klurigt! Tjejnamn som vi gillar är Edith, Stella, Rut, Juni, Ellie, Esther och killnamn Ture, Tage, Sixten, Vilmer, Harry, Otto, Jack, Hjalmar, Elis..

    Mina twins heter Ture och Sixten. ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättesvårt!

      tack för alla förslag!

      Radera
  3. Jag har snöat in på disa, Svea, Ester, Vera, Isa, Elsa, Mio , Tintin Elis, August o sen en massa fler som jag har på min lilla kladdlapp någonstans . Min syrras tvillingar heter Max o Moa
    Jag sitter o väntar på kub o har molvärk till tusen. Emma

    SvaraRadera
  4. Jag var ju nojig deluxe och krävde ul varannan vecka, fram tills hon började sparka. Jag har även ett stetoskop som jag ibland drog fram och lyssnade på hjärtljuden för att lugna mig.
    Jag gillar Julia, Johanna, Stella, Ida, Silje, Viola, Svea och Alfred, Sixten, Leo, Anton, Rune, Oskar, Filip.. Ja de namn funderade jag kring! Det är så kul med namn!

    SvaraRadera
  5. Tea och Tage, Molly och Malte, Alice och Albin, Disa och Dag, Tess och Tim. Gillar namn utan r för det låter inget vidare med vår dialekt.

    SvaraRadera
  6. Alma, Alva, Signe, Sigrid, Siri, Hilda, Hilma, Saga, Isabell är mina tjejfavoriter. Och Alfred, Anton, Sebastian, Jonathan, Emil, Elian mina killfavvisar. :-)

    Vad bra att du hade nytta av min kommentar angående magkrånglet och astman. Hoppas att det lugnar sig för dig snart. Torrhostan som jag får efteråt brukar kunna hålla i sig i 1-2 veckor, ibland 3, men jag hoppas den försvinner snabbare för dig.

    SvaraRadera
  7. Min som heter Alvin och om han får ett syskon så blir den Agnes eller Ludvig! Annars älskar jag Felicia, Elsa, Emilia, Alicia, Cornelia, Anton, Love, Johannes, Jonathan!

    SvaraRadera
  8. Mina barn heter Julia och Ebbe. Hade jag fått fler hade jag nog propsat på Doris, Agda, Kajsa, Flora eller Lovisa. Pojknamn är svårare, men Erik, Malte, Åke, Olle eller Sixten är fina.

    SvaraRadera
  9. Mina barn heter Leo, Elin och Isa. Vi resonerar såhär kring namn: Lätta namn som dom inte behöver bokstavera när dom blir äldre (alltså inga z istället för s tex) sen namn som det inte finns givna smeknamn på (tex madeleine blir madde osv) om du googlar på namn kan du få upp listor med mängder av namn och sen är det bara läsa och "smaka" på namnen. Lycka till!!! Och arbetsnamn är ju oxå kul, våra hette Pyret, ärtan och flingan när dom bodde i magen :O) Era kan bli piff och puffa :O)

    SvaraRadera
  10. Råkade på en tös som heter Riga idag..

    SvaraRadera
  11. Jag älskar ju Isa och Ilon som kombination (ILON). Eller Wilja och Wilton. Men då heter ju mina barn Blixten och Wilje också.... Mig ska man nog inte lyssna på :P

    SvaraRadera
  12. Tror inte på idén att barnens namn skall passa ihop - det är ju bara en kort tid de förknippas med varandra. Sannolikt skall de under ett vuxenliv förknippas med en partner som kan heta precis vad som helst. Någon hade valt bort namn med R i, eftersom det inte lät bra i deras dialekt. Det kan jag tycka är rimligt, eftersom man själv skall tilltala sitt barn under många år. Jag tänkte själv åt det hållet - bor i Norrbotten, och där lägger vi accenten på ett annat sätt än i södra Sverige. Tänk er kärnkraftverket Forsmark. Vi säger Fors-mark med samma tryck på båda stavelserna. Är det en person som heter Forsmark, har vi trycket på första stavelsen. Det funkar likadant med förnamn. An-ders i södra Sverige, Anders (med betoning på A) här uppe. Min plan var att välja namn som lät likadant i hela Sverige, men när barnen väl var födda, blev det som det blev. Båda har namn som har betoningen på olika ställen beroende på var i landet man befinner sig. Jag gillar Martina, Michaela, Christel, Caroline, Cathrine, Madeleine, Daniela, Elise (sista e skall uttalas), Natalie, Sabine respektive Christian, Andreas, Fredrik, Jacob, Ulrik. Vad det kan bli för eventuella smeknamn kan man heller inte förutse. Jag känner Plurre, Kakan, Akka, Millan, Måsen, Sudden, Jokern, Tata, Bimsan och många andra. Jag känner också Lars, Birgitta, Margareta, Kristina, Helena, Roger, Per med flera som aldrig om- eller tilltalas med (förväntade) smeknamn.

    SvaraRadera
  13. Hedvig och Alfred!!

    SvaraRadera
  14. Mina barn heter Hilma, Elsa och Astrid.
    Andra favoriter är Alma, Ella, Hedda, Elna, Nils, Alfons och Albin.

    Ella och Noel?
    Alma och Anton?
    Ebba och Hugo?

    SvaraRadera
  15. Jag blev förtjust i flicknamnet Laura efter vinterOS =)
    Kikade även på pojknamn då nyaste barnbarnet föddes 1 april och gillade Julian.
    Så Laura och Julian =)... Mina barn heter Sara och Thomas och mina fina barnbarn heter Axel och Tim. Ibland måste man helt enkelt vänta tills de är födda förrän man vet vad de är för filurer..

    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera
  16. Max och Malin...Felix och Frida

    SvaraRadera
  17. Åh, så mycket bra namnförslag! Massor av dem åker nu upp på vår namnlista!

    Tack!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering