Vecka 18 (17+5)

Vilken astma jag fått, från ingenstans! Jag har inte haft astma på många år och då endast med björkpollen och förkylning. Björken har jag knappt känt av de senaste åren heller.

Men i går morse slog den till med full kraft och det piper, väser, bubblar och jag hostar och i natt höll jag på bli galen.

Jag har ju nyst extremt mycket också men då tänkt att det är gravidsnuva, men det är nog allergi. Mot något, för det verkar ju inte vara så mkt pollen i Sthlms området just nu. Just nu snöar det dessutom..

Så det blir att ringa till vårdcentralen (den nya, för 2 gången), för min astmamedicin gick ut 2008 och jag har cetrizin hemma men det står så olika på nätet så det vågar jag inte ta. Men jag hittade en allerginässpray i alla fall som dämpade nysningarna och snoret.

****
I går var magen större än någonsin så jag försökte ta en selfie. Men någon fotograf kommer jag aldrig bli, om jag tittar på magen och den är enorm. Hur kan den bli så liten på bilden?

Det är en gåta!

I går kom några äldre kollegor från ett annat plan och klappade magen och berättade om deras barnbarn som fått tvillingar och livet efter. Jag har snart hört allas förlossningshistorier på jobbet men det gör inget. Jag tycker det är roligt att alla delar med sig och klappar min mage. Det stör mig inte alls utan jag tycker det är mysigt att man vill vara en del av mina bebisar.

Katten Robban däremot är mkt upprörd över att jag inte kan ligga på rygg längre. Jag brukar försök ligga en stund men jag mår så extremt konstigt då, så jag måste vända mig. Då försöker han ligga på sidan av mig och bara glider av. Sen surar han :) Få se om han vänjer sig med att ligga på sidan av mig, han brukar få låna en arm och ligga på men det duger inte.

****
Tack för tips om barnvagnar och min morgondag! Det blir att besöka några butiker och fika i väntan på att åka till tvillingutbildningen.
Vy uppifrån

Den är mkt STÖRRE än den ser ut :)



Kommentarer

  1. Om du tycker det är obehagligt att ligga på rygg ska du undvika det. Det är din kropp som talar om för dig att ryggläge är ingen hit under förmodligen resten av graviditeten. Jag upplevde det på KK när jag var inne på en koll och då sa BM att det i mitt fall var bebis som tryckte på kroppspulsådern (hon kunde se det på CTG-mätningarna som jag gjorde då) och då ändrar man automatiskt läge och jag fick "ajaj" på att ligga på rygg resten av tiden. Så det är klokt att lyssna på kroppens signaler.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade samma besvär, det kallas nåt speciellt som jag inte minns nu...Cava vena?? Jag blev yr och illamående av att ligga på rygg, tex vid ultraljudskoll. Det känns som man ska svimma typ.
      De kan kolla ultraljud även om du ligger lite på sidan (otrevlig bm som gjorde detta surade lite, men jag tror inte hon ville att jag skulle kräkas över henne ;)

      Radera
    2. Jag kan inte ligga på rygg alls, bara några sekunder, sen får jag välta över :-)

      Radera
  2. Åh du har ju en underbart fin mage och nog tycker jag att den ser jättestor ut.. Du har absolut några små fina där inne..
    Hoppas att astman ger med sig så du slipper såna besvär..
    Jag bullade upp med flera kuddar under benen och försökte sova på sidan även om det inte var min normala sovställning. Jag var van att sova på mage och det gick ju inte.. Så direkt på BB så tänkte jag äntligen få sova på mage igen men då var ju de mjölkstinna brösten i vägen och gjorde de försöken omöjliga..
    Det tar alltså ett tag innan man får sova som man är van.. =)
    Önskar dig en härlig onsdag och tummarna är fulladdade..

    Kramis Lena och missarna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag varit till VC och nu är det bättre:)

      Tänkte oxå bulla upp med lite kuddar sen, nu har ju jag en sån säng som är elektrisk och man kan höja huvud och ben.

      Kram

      Radera
  3. Hej, tycker du ska kolla in babyjoggers övriga tvilling o syskonvagnar också. Även kronan o emmaljunga kom med nya modeller i år. Och urban jungle duet (?)ser smidig ut. Lycka till med veckans äventyr! / uppsalamamman

    SvaraRadera
  4. Jag kollade med läkare o BM om cetirizin under min graviditet. Och det var ingen fara enligt dem (jag kan i vara utan för då går min hud bokstavligen talat sönder)

    SvaraRadera
  5. Så fin! ❤️❤️❤️
    Kramar Nenne

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering