Vecka 17 (16+4)

Ända sen i helgen har jag haft väldig oro över graviditeten igen, mest över sammandragningarna som kommit från ingenstans. Jag råkade nämligen googla (vilket misstag) och det gjorde att min oro gick i gång igen.

Sen läser jag att andra tvillinggravida får gå på spec mödravården och göra VUL varannan vecka. Men inte jag? Jag måste fråga min BM nästa gång varför.

Jag oroar mig även för RUL, tänk om allt inte är som det ska? Vad gör jag då? Just nu känns RUL stort och väldigt jobbigt. Jag får såna flashback tillbaka från Isak.

Snart är det 7 månader sen Isak kom till världen, något som gjorde att hela vårt liv förändrades både på gott och ont.

****
KBT i går var helt okey, vi gick igenom läxan från förra gången, pratade om positiv inställning till oro och jag fick nya hemläxor.

Jag vet inte om min oro blivit mindre men jag är mer medveten om mig och mitt beteende i alla fall. Det är svårt att låta bli att oroa mig när jag gjort det i hela mitt liv, det är liksom automatiserat.

*****
I dag är det första jobbdagen sen i torsdags, det känns sådär. Det har varit väldigt skönt att vara hemma och vila, men jag är å andra sidan en riktig hemmaråtta och tycker det är superduper att vara hemma.

****
Tack för tips om vattengympa, nu har ni hittat två stycken och jag ska nog anmäla mig till en av dem. Plötsligt känns det också läskigt. Haha:-) Men jag vill så gärna så då är det lika bra att ta steget.

Men det var hiskeligt dyrt. Mellan 12000- 2000 kr för 5 ggr. Otroligt.

****
-7,5 grader i dag. brrrrrr..


Kommentarer

  1. Jag ska ju få komma till specialist mödravården på ks ist för hos en vanlig barnmorska. Det var husläkaren (stinsen) :) som remittera mig. Känns så himla tryggt. Dom är ju mkt duktigare. Lyssna om du också får det. Kram Annette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jasså, de är bra dem :)

      Jag håller med, jag skulle oxå vilja tillhöra dem.

      Kram

      Radera
  2. Om jag vore dig så skulle jag omedelbart kontakta min barnmorska och se till att bli helt sjukskriven. Jag vet av erfarenhet att sammandragningar är inget att leka med då jag själv haft det när jag var gravid. Tillslut blev jag helt sängliggande och varken kunde eller fick röra på mig vilket inte var kul. Dessutom blev man väldigt orolig över att man skulle föda för tidigt. Du väntar dessutom två och har väntat väldigt länge på dem så lova mig att du är extra försiktig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      jag har redan kontaktat henne förra veckan, men hon är sjuk och har ännu inte svarat.

      Jag är heltidssjukskriven men jobbar ändå så mkt jag orkar.

      Tack för omtanken!

      Radera
  3. Du MÅSTE tänka på dig själv och att dina två små knottar stannar i magen så länge som möjligt! Tjata tjata tjata för att få tätare uppföjlning och att du ev. får byta till specialistmödravård. Jag gick 1 gång i månaden till specialist och 1 gång till min läkare. Alltså varannan vecka, och då hade jag inga som helst sammandragningar och alla urinprov och blodtryck var normala. Detta fram till vecka 28 typ, och då har man ju liksom kommit över värsta tröskeln.
    Ta inte bara lätt på sammandragningarna.
    Läste din kommentar från i går, och det är ju dessvärre så att man väljer inte själv sina föräldrar!!!!!
    MEN man väljer sina kära och sina vänner. Och när du skriver att du bara har blivit älskad av 1 och det är din man, så tror jag du glömmer flera.....
    Din syster, dina vänner, dina katter och lilla Isak. <3
    Snart kommer två till :)
    Kram
    Ahm66

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör jag! Jag tar det lugnt, har gått ner i tid o sköter mig exemplariskt. Mycket mer kan jag inte göra
      Jag har även jagat på min bm men hon har inte svarat och jag tror hon är sjuk. Tyvärr blir man inte hänvisad till nån annan. Kram

      Radera
  4. Jag får gå på vattengympa för 100kr/gång via sjukgymnasten. Kanske ni har något liknande hos er mvc? Men å andra sidan skulle jag ta det försiktigt med gympan om du har mycket sammandragningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag avvaktar lite tills jag får tag i min bm.

      Radera
  5. Jag väntar spontant syskon till vår "ivf-son" som just fyllt 5 år och nu andra graviditeten började mina sammandragningar mycket tidigare. I ca v 16. Har haft mycket av den varan sedan dess och är nu i v39 så det behöver inte betyda att man föder för tidigt men i ditt fall, som väntar tvillingar (lika med riskgraviditet) skulle jag nog också vara mycket försiktig! Ni har ju redan gått genom en stor tragedi...:( Önskar er stort lycka till! ;) Var rädd om dig och era småttingar! /AH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är jätteförsiktig! Lovar!

      Tack!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Som om det inte var nog

Prick del 2 (mystiska utslag)

Uppdatering